Zespół Szanownego Pana jest przecież zgłoszony. Wystarczyło poinformować o zmianie nazwy i dodaniu drugiego kierowcy. Nota bene Szanowny Pan Józef Wilhelm chyba nie jest obywatelem Monarchii, prawda?
Zmiany zostały naniesiony w Aktualnej Liście.
Zespół Szanownego Pana jest przecież zgłoszony. Wystarczyło poinformować o zmianie nazwy i dodaniu drugiego kierowcy. Nota bene Szanowny Pan Józef Wilhelm chyba nie jest obywatelem Monarchii, prawda?
Zmiany zostały naniesiony w Aktualnej Liście.
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuMichał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuZGŁOSZENIE:
PEŁNA NAZWA ZESPOŁU (nazwa powinna zawierać nazwę własną plus markę jednostki napędowej): POTOCKY FIAT
SKRÓCONA NAZWA ZESPOŁU (nazwa, pod jaką zespół jest znany) : POTOCK
SAMOCHÓD (marka i model pojazdu): Fiat 520 Super Fiat
SILNIK (marka jednostki napędowej): 12-cylindrowy, 6805 cm3
SEZON (należy wpisać rzymską liczbę odpowiadającą danemu sezonowi): IKIEROWCA 1: Michał Jerzy Potocki - Monarchia Austro-Węgierska
KIEROWCA 2: Józef Wilhelm Potocki - MAW / RON
Po raz pierwszy i ostatni w historii Fiata do napędu samochodu osobowego wykorzystano silnik 12-cylindrowy silnikiem w układzie V (dwa rzędy cylindrów o kącie rozwarcia 60°). Pojemność silnika wynosiła 6805 cm3 a moc 90 KM co pozwalało osiągnąć prędkość 120 km/h. Zawory umieszczone były w głowicach. Napęd poprzez 3-biegową skrzynkę biegów (plus bieg wsteczny) przekazywany był na koła tylne. Pojazd wyposażono w hamulce hydrauliczne na wszystkie koła. Deska rozdzielcza zawierała szereg wskaźników rzadko spotykanych w tamtym okresie takich jak termometr, manometr, wskaźnik ładowania, zegar i wysokościomierz. Wnętrze nadwozia wykończono skórą i drewnem.
Aż się zdziwiłem że @Borys von Targersdorf nie zareagował alergicznie na tę nazwę.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑4 lata temuAż się zdziwiłem że @Borys von Targersdorf nie zareagował alergicznie na tę nazwę.
Lekarz pułkowy, IV Korpusu, przepisał mi leki na italiofobię, dość dobre, zapewne z tą ta moja spokojna reakcja.
emeryt
ZGŁOSZENIE:
PEŁNA NAZWA ZESPOŁU: Swan Ronson Motoren Werke Vogel des Leozien 1920 Supergeil
SKRÓCONA NAZWA ZESPOŁU : Vogel SG
SAMOCHÓD: Swan Ronson Motoren Werke Mk I (oryginalnie: 1910 Brooke Swancar 25/30)
SILNIK: Swan Ronson Motorwerke R6 (oryginalnie: J. W. Brooke and Co)
SEZON: I
KIEROWCA 1: Franklin Garamond, Palatynat Leocji
KIEROWCA 2: -
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuMoritz von Oranien-Nassau pisze: ↑4 lata temuAż się zdziwiłem że @Borys von Targersdorf nie zareagował alergicznie na tę nazwę.
Lekarz pułkowy, IV Korpusu, przepisał mi leki na italiofobię, dość dobre, zapewne z tą ta moja spokojna reakcja.
Co znów się stało? Czyżby to była jakaś włoska nazwa.? Jeśli tak to przepraszam. Ale nie wiedziałem...
Bardzo ciekawe.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuLekarz pułkowy, IV Korpusu, przepisał mi leki na italiofobię, dość dobre, zapewne z tą ta moja spokojna reakcja.
Pewnie wpływ miałeo też to, że Szanowny Pan Rokuszewski vel Potocki jechał już Fiatem wcześniej.
Franklin Garamond pisze: ↑4 lata temuZGŁOSZENIE:
PEŁNA NAZWA ZESPOŁU: Swan Ronson Motoren Werke Vogel des Leozien 1920 Supergeil
SKRÓCONA NAZWA ZESPOŁU : Vogel SG
SAMOCHÓD: Swan Ronson Motoren Werke Mk I (oryginalnie: 1910 Brooke Swancar 25/30)
SILNIK: Swan Ronson Motorwerke R6 (oryginalnie: J. W. Brooke and Co)
SEZON: I
KIEROWCA 1: Franklin Garamond, Palatynat Leocji
KIEROWCA 2: -
Auto godne Namiestnika.
Zaraz biorę się za wydawanie "licencji".
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuCo znów się stało? Czyżby to była jakaś włoska nazwa.? Jeśli tak to przepraszam. Ale nie wiedziałem...
Fiat jest włoski...
Tymczasem...
Zgłoszenie kierowcy z Leocji, Franklina Garamonda w automobilu Swan Ronson Motoren Werke Mk I zostało zaaprobowane:
Aktualna Lista Kierowców i Zespołów
Swan Ronson Motoren Werke Vogel des Leozien 1920 Supergeil (chyba najdłuższa nazwa ) jest drugim zespołem z Leocji, siódmym spoza Monarchii Austro-Węgierskiej.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuPewnie wpływ miałeo też to, że Szanowny Pan Rokuszewski vel Potocki jechał już Fiatem wcześniej.
Zapewne tak
powiedział baron i wypił kolejną dawkę lekarstwa.
emeryt