W dniu dzisiejszym Autro-Węgry oficjalnie stały się gospodarzami najbliższego mundialu piłkarskiego w mikroświecie. Rozpoczynamy zatem przygotowania pełną parą...
Przedstawiam oficjalne logo imprezy. Tradycyjnie w języku niemieckim i węgierskim oraz polskim...
Tak samo będzie z mapką poglądową gdzie zagra która grupa. Zakładam, że grup będzie na pewno 4.
Przydział gdzieś już omawialiśmy, ale nie ustaliliśmy finalnie. Proszę osoby chcące mieć naprawdę wpływ na działania w MAW o pomoc w ustaleniu.
Pozwolę sobie wkleić tutaj mój post z innego działu... Na co w końcu wymieniamy Split?Akurat dzisiaj wykonywałem już mapę i nie brałem zmian pod uwagę, ale skoro chcecie Split...
Tylko na co?
Jest Wiedeń i Budapeszt. Pewniaki. Dochodzi Praga i Sarajevo, jako kolejne dwa...
Z Austrii brałbym Salzburg i Bregenz, z północy Kraków i Lwów. Coś z tego trzeba usunąć.
Ustawiałem sobie grupami - Bregenz/Salzburg, Wiedeń/Praga, Budapeszt/Sarajewo oraz Kraków,/Lwów
Proszę także przy wyborze mieć na uwadze względną bliskość miast. Jeśli wyleci Bregencja to w grupach podział jest inny:
Salzburg/Wiedeń, Praga/Budapeszt , Split/Sarajewo, Kraków/Lwów
Jeśli na przykład Lwów to:
Bregenz/Salzburg, Wiedeń/Praga, Budapeszt/Kraków, Split/Sarajewo
Przy okazji, żeby nie było, podczas v-mundialu korzystać powinniśmy głównie z niemieckiego nazewnictwa, ale przygotuje także węgierskie odpowiedniki, co by nam się nie poobrażano.Stadiony:
Wiedeń - Praterstadion
Praga - Letensky Stadion
Budapeszt - Sárkány Stadion (@Targersdorf Borisz do potwierdzenia)
Salzburg - @Michał Jerzy Potocki który stadion?
Sarajevo - @Thomas von Lisendorff który stadion?
Kraków - Odwieczna wojna o wpływy.Myślę, że ten przy Kałuży jednak wygrywa...
Bregenz/Split/Lwów - z tych trzech miast musimy wybrać dwa...Co sądzicie o przygotowaniu koszulek na to wydarzenie?
Gdy pojawi się @Franz Leopold I i przydzieli specjalne miejsce, o którym dzisiaj pisaliśmy prywatnie, rozpisujemy konkursy na nazwę dla oficjalnej piłki i maskotki.
Mam oczywiście przygotowane, ale może ktoś jeszcze chciałby stworzyć własne? Z chęcią bym zobaczył wasze propozycje...Jak wyobrażacie sobie "Strefy Kibica"? Czy takowa tylko u nas(co byłoby całkowitą ignorancją) czy w każdym miejscu, skad pochodzą reprezentację...
Tutaj ja bym się ograniczył, że w UNP, nie trzeba stawiać w każdym państwie tylko jedną wspólną... Ktoś jednak będzie musiał tam bywać i zabawiać.
I tutaj liczę na was! Jakieś konkursy, historyczne opowiastki? Tak by tylko wątek był aktywny...