Powitanie

Joachim Reusch
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Joachim Reusch »

Grüß Gott! Nazywam się Joachim Reusch, wczoraj zajrzawszy do Mikroświata po długim czasie spędzonym w niebycie, dzięki Leockiemu Instytutowi Statystyk Międzynarodowych dowiedziałem się o odrodzeniu Monarchji Austro-Węgierskiej. Na wstępie nie mogę się powstrzymać od wyrażenia podziwu dla austro-węgierskiej myśli technicznej — o ile się przypatrywałem rozmaitym krainom, subiektywnie uważam forum Austro-Węgier za najładniejsze ze wszystkich aktualnych forów nacyj v-świata. Przybywam z pragnieniem zaangażowania się w życie Monarchji. Nie posiadam obywatelstwa żadnego innego państwa wirtualnego.

Edler Miroslav Barbarez
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Nieprzeczytany post autor: Miroslav Barbarez »

Dobrodošao, Gospodine Reusch!

Мирослав Барбарез

Joachim Reusch
Awatar użytkownika
Reakcje:

Miroslav Barbarez pisze: 4 lata temu

Dobrodošao, Gospodine Reusch!

Dobrodošao! Dziękuję za powitanie, Herr Barbarez.

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Franz Leopold I »

Witam, Herr Reusch!
Bardzo miło mi, że nasze skromne forum się Panu podoba, choć jako _uosobienie_ tej "Austro-ęgierskiej myśli technicznej" nie jestem specjalnie z niego zadowolony ;)

Joachim Reusch
Awatar użytkownika
Reakcje:

FLI pisze: 4 lata temu

Witam, Herr Reusch!
Bardzo miło mi, że nasze skromne forum się Panu podoba, choć jako _uosobienie_ tej "Austro-ęgierskiej myśli technicznej" nie jestem specjalnie z niego zadowolony ;)

A jest z czego być zadowolonym, Wasza Cesarsko-Królewska Mość, przynajmniej w kwestiach estetycznych, bowiem o bardziej ukrytych technikaliach nie jestem w stanie się wypowiedzieć. Oczywiście zawsze są jakieś detale, które można by dopracować, ale całokształt prezentuje się znakomicie i moim zdaniem lepiej, niż poprzednie (bodajże na Discourse, które też i tak było bardzo ładne) i jeszcze wcześniejsze (hostowane na cba.pl), mimo, że tamte pamiętam wysoce nieostro. Połączenie klasycznego, funkcjonalnego wyglądu phpBB3 z austro-węgierską estetyką znaną jeszcze z tego pierwszego — według mnie zestaw wyśmienity.

Dziękuję za powitanie. Przy okazji pozwolę sobie zapytać o aktualnie obowiązujące procedury wnioskowania o obywatelstwo Monarchji, a może i potencjalne perspektywy zaangażowania.

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Guten Tag, Herr Reusch!

Joachim Reusch pisze: 4 lata temu

całokształt prezentuje się znakomicie i moim zdaniem lepiej, niż poprzednie (bodajże na Discourse, które też i tak było bardzo ładne)

Najjaśniejszy Panie @FLI , tylko spokojnie, tylko spokojnie :D.

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Franz Joseph von Habsburg pisze: 4 lata temu

Sugerujesz że jak w paście o ojcu-wędkarzu będziesz musiał zaraz smażyć sznycle na uspokojenie? ;)

Spokojnie, to że mnie osobiście Discourse bardzo się podoba, nie znaczy od razu że mam do niego stosunek nabożny ;)
@Franz Joseph von Habsburg , pamiętasz jakie są dokładne wymogi starania się o obywatelstwo? Bo ja musiałbym spojrzeć w papiery...

Herr @Joachim Reusch , z przyjemnością dowiem się jakie konkretnie elementy PhpBB uważa Pan za "klasyczne i funkcjonalne", żebym je zostawił w spokoju przy poprawkach nad którymi pracuję ;)

Joachim Reusch
Awatar użytkownika
Reakcje:

Franz Joseph von Habsburg pisze: 4 lata temu

Guten Tag, Herr Reusch!

całokształt prezentuje się znakomicie i moim zdaniem lepiej, niż poprzednie (bodajże na Discourse, które też i tak było bardzo ładne)

Dziękuję za powitanie, Wasza Cesarsko-Królewska Wysokość.

Przepraszam, jeżeli nie znawszy lokalnych tabu i zwyczajów dopuściłem się obrazy gustów estetycznych Waszej Cesarsko-Królewskiej Mości. O ile mi wiadomo, oba fora były tworzone przez Waszą Cesarsko-Królewską Mość, nie sądziłem zatem, że zostanie to uznane za afront.

Być może jestem staroświecki jeżeli chodzi o technologie internetowe, jednak za zaletę phpBB3 (podobnie jak kilku innych silników) uważam czytelny układ choćby elementów profilu i górnego menu, ścisły podział forum na działy, a nie tylko kategorie postów, awatary znajdujące się wraz z podstawowymi informacjami o użytkowniku po boku posta, a nie zubożone nad nim czy formatowanie z użyciem znaczników BBCode, dodatkowo możliwych do wzbogacenia wedle woli administratora. Oprócz tego jest kilka ciekawych pluginów, takich jak system punktów możliwy do zaadaptowania w warunkach mikronacyjnych na system obrotu walutą danego państwa.

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Przepraszam, jeżeli nie znawszy lokalnych tabu i zwyczajów dopuściłem się obrazy gustów estetycznych Waszej Cesarsko-Królewskiej Mości. O ile mi wiadomo, oba fora były tworzone przez Waszą Cesarsko-Królewską Mość, nie sądziłem zatem, że zostanie to uznane za afront.

Herr Reusch, jeśli kiedyś dojdzie do sytuacji w której moi poddani będą się obawiali wygłaszać swoje poglądy, żeby nie urazić moich _odczuć estetycznych_, to będzie jednoznacznie świadczyło o tym że pora abdykować, bo stałem się tyranem.

Być może jestem staroświecki jeżeli chodzi o technologie internetowe, jednak za zaletę phpBB3 (podobnie jak kilku innych silników) uważam czytelny układ choćby elementów profilu i górnego menu, ścisły podział forum na działy, a nie tylko kategorie postów, awatary znajdujące się wraz z podstawowymi informacjami o użytkowniku po boku posta, a nie zubożone nad nim czy formatowanie z użyciem znaczników BBCode, dodatkowo możliwych do wzbogacenia wedle woli administratora. Oprócz tego jest kilka ciekawych pluginów, takich jak system punktów możliwy do zaadaptowania w warunkach mikronacyjnych na system obrotu walutą danego państwa.

Hmm, interesujące, nie zgadzam się prawie z żadną z tych uwag ;)

JCKW Andrew von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Andrew von Habsburg »

Witam, Herr Reusch w MAW
Cieszę się że się Panu u nas podoba

Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier

Obrazek