Herren, Generäle, czy można gdzieś o tym przeczytać? Tyle się o tym mówi, a ja nadal nie wiem jak pokonano uzurpatora!
KANCELARIA NACZELNEGO DOWÓDZTWA
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Pewnie w archiwum, na starej stronie.
Wtedy wszystkie narody chwyciły za broń i walczyły o MAW
Niestety byli i tacy co próbowali bojkotować nasze ruchu.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
@Andrew von Habsburg @Henryk von Groc Będzie to naruszenie wód terytorialnych jeśli mojemu konwojowi handlowemu będzie towarzyszyła do końca eskorta? Byle trałowiec jest w stanie zatopić drewniany okręt z 16 9-funtowkami, a myślę że może on stanowić niemałą atrakcję dla Triesteńczyków.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Dwa niszczyciele dołączyły do statku jako eskorta
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Andrew von Habsburg pisze: ↑4 lata temuMichał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuWiceadmirale von Habsburg, Ja, Michał von Rokuszewski, namiestnik księstwa Salzburga i obywatel Austriacki zgłaszam się do służby wojskowej w armii Jego Cesarsko-Królewskiej Mości! Jeśli taka wola dowodzącego pragnąłbym służyć w piechocie na zachodzie kraju, niedaleko Salzburga.
Chce Pan służyć koło Salzburga, w takim razie przydzielam Pana sztabu XIV Korpusu. To mój korpus. Przegonił Włochów z naszych ziem.
Proszę się rozejrzeć i zastanowić, który pułk Pana interesuje. Nie będę Panu narzucał.
Czy mógłbym się dowiedzieć co z moją sprawą bo nie wiem jak to wygląda. Podałem Panu wszystko co potrzeba, pisał pan, że to formalność,
Wszystko miało być następnego dnia. Tymczasem minęły ponad dwa miesiące i nic. Ja chciałem odsłużyć w armii, wykonać swój obowiązek.
Oczywiście nie chcę się teraz narzucać ale trochę nie fajna sytuacja. Nie wiem co mam sobie pomyśleć o takim potraktowaniu sprawy i mnie...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Jeśli można...bo mi ręcę opadają. Szanowny Namiestniku, gdzieżeś pan był przez te dwa miesiące? Nie można było tego prywatnie rozmówić? Przypomnę, bo chyba się Szanowny zapomina, że zwraca się Szanowny do wiceadmirała. W dodatku sam Szanowny cytuje swoją prośbę i odpowiedź, więc w czym problem. Do kogo należała inicjatywa? Pańska wyniosłość mnie przeraża... Dobrze, że jestem oficerem młodszym, bo chyba nie skończyło by się to w taki sposób jak Szanowny oczekuje...
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Ja tylko zadałem pytania. Jak można z powyższej sytuacji wywnioskować na prywatnych wiadomościach mogą się rzeczy zagubić.
Dlatego tutaj teraz nie zaginie. Dziękuję m.in. Panu za ta wypowiedź albowiem to dodaje trochę rozgłosu. I możliwe ze poszerza kręgi.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuJa tylko zadałem pytania. Jak można z powyższej sytuacji wywnioskować na prywatnych wiadomościach mogą się rzeczy zagubić.
Dlatego tutaj teraz nie zaginie. Dziękuję m.in. Panu za ta wypowiedź albowiem to dodaje trochę rozgłosu. I możliwe ze poszerza kręg
Prosze bardzo, choć mój "zamiar" był nieco inny
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Wiem.
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
I Jego Cesarskiej i Królewskiej Wysokości, co mnie nawet bardziej boli niż nieuszanowanie stopnia.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,