Także z pewnym opóźnieniem punkt kontrolny przekroczył Michał w swym automobilu.
Cóż za piękne miasto!
Székesfehérvár - Budapest - OS 3 - Rallye von 2 Hauptstädten 1920
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Jak na razie faworyt nie zawodzi. Idzie jak "przecinak". Czerwony Graf jest poza zasięgiem, na ten moment... Druga jest moja skromna osoba, a trzeci przybysz z Norweglandu. Świetny debiut, jak na razie. Zanim zaciąg węgiersko-sarmacki, najpierw Jego Wysokość Franciszek Józef, później Jaśnie Oświecony Prokrustes, a zanim Szlachetny Baron, Duma Węgier. Kierowca z Krakozji Stepowej ma jeszcze czas by utrzymać siódmą lokatę, ale Czeski Bełt naciska. Pan Lisewicz bez skrępowania jedzie swoim tempem. Pamiętajmy, że liczy się udział. A każdy punkcik zdobyty w rajdzie liczy się do klasyfikacji ogólnej.
Przypominam także, że pierwsza trójka zawodników poprzedniego rajdu może skorzystać z "Łyku Doświadczenia"...
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Niestety ale mobil nie wytrzymał tępa i maszyna musiał wrócić na swoje dawne osiągi. Dużo trudności sprawiło także spotykanie na swojej drodze nauczycieli którzy musieli powstrzymywać go bonza szybko pędził. Jednak udało mu się nadgonić pozostałych. Choć zaczynało mu brakować paliwa. Dlatego szybko dotankował i ruszył dalej. Zobaczymy co dalej będzie się działo.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑4 lata temuCzy przewiduje się jakiś choćby skromny raucik dla uczestników i ich gości? Wszak to Budapeszt, a jutro zaczynamy dopiero po dziesiątej...
Jestem za! Czasu co nie miara... W zasadzie założyłem punkt do rozmów m.in. o rajdzie we Wiedniu, ale chyba jednak baron nie wybaczyłby mi, jakbyśmy nie świętowali w Budapeszcie. To kto zaprasza?
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Czuje się dumny, że jestem uczestnikiem rajdu. Mogę w końcu zawitać w "obszerne" progi Szlachetnego Barona.
- Piotr Jankowski
- Reakcje:
Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑4 lata temuCzy przewiduje się jakiś choćby skromny raucik dla uczestników i ich gości? Wszak to Budapeszt, a jutro zaczynamy dopiero po dziesiątej...
Narzreć się ta czyjś koszty w tak pięknym mieście? Z przyjemnością!
- Halabanacha
- Reakcje:
Po drodze zatrzymały mnie pilne sprawy państwowe, dlatego przybywam z opóźnieniem.
kiełbasy Halabanacha, czaban Krakozji Stepowej