Szanowni Trenerzy, mam zaszczyt przedstawić Panom trzy nowe zespoły w 1.Klasse. W końcu mogłem zaakceptować ich dołączenie. Formalnie włączą sie do gry w lidze wraz z sezonem nr 2, ale niech mają szansę juz sie rozwijać.
Pierwszym trenerem, a właściwie pierwszą trenerką, która zgłosiła się do naszej ligi jest @Julia Tracz von Rokuszewska . Mam nadzieję, że Szanowna Pani spróbuje się "odrodzić" w Monarchii na nowo. Pani Tracz von Rokuszewska poprowadzi zespół z Karyntii, FC Karnten z siedzibą w Klagenfurcie.
Drugi trener, to jeden z najbardziej utytułowanych w Mikroświecie taktyków, legendarny "Szturmowy", Timan Demollari. Jego klub będzie miał siedzibę w Pradze(To drugi zespół z tego miasta!), a poprowadzi słynne Klokani(pol. Kangury), Bohemians 1905. U mnie ekipa z Czech ma dodatkowy plusik za zielono-białe barwy.
Trzeci z zainteresowanych to Szanowny Pan @Thomas von Lisendorff, doświadczony trener z bialeńskim rodowodem. Zdecydował się poprowadzić zespół z Sarajewa(również drugi zespół z tego miasta) i bronić honoru Bośniaków, w barwach FK Olimpic. Miejmy nadzieję, że Vukovi(pol. Wilki) spiszą się lepiej niż rywal zza miedzy i zdobędą choćby jeden punkt.
Czekamy jeszcze na zgłoszenie Szanownego Pana Porucznika @Michał F. Lubomirski-Lisewicz, który zadeklarował chęć gry w Erste Klasse!