Szanowny Namiestniku, ja ledwo mam na wynajem garsoniery, a gdzie mnie do kupna takich "egzotyków".
Co innego gdyby to było w imieniu Moanrchii.
Handel Morski
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuSzanowny Namiestniku, ja ledwo mam na wynajem garsoniery, a gdzie mnie do kupna takich "egzotyków".
Co innego gdyby to było w imieniu Moanrchii.
Doniesiono mi że w ładowni zaplątało się parę owoców hebanowych. Podeślę je panu dla celów naukowych. Miejscowi na Kurlandii mówią że można z tego pozyskiwać truciznę.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- JCKW Maksymilian Rudolf Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Zapraszam dzielnych żeglarzy na wypoczynek w Abbazzii, w programie dobre wino i długie nocne rozmowy
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑4 lata temuDoniesiono mi że w ładowni zaplątało się parę owoców hebanowych. Podeślę je panu dla celów naukowych. Miejscowi na Kurlandii mówią że można z tego pozyskiwać truciznę.
Świetna sprawa! Muszę zatem podjąć się tych badań... Zaraz, zaraz a kogo ja niby miałbym otruć?
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Słyszałem, że często monarchowie mieli uczulenie na trucizny..
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Michał von Rokuszewski pisze: ↑4 lata temuSłyszałem, że często monarchowie mieli uczulenie na trucizny..
![]()
![]()
Sugerujesz Waść otrucie kogoś z rodziny panującej? Nie dobrze...
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuŚwietna sprawa! Muszę zatem podjąć się tych badań... Zaraz, zaraz a kogo ja niby miałbym otruć?
Po co od razu kogoś truć, panie prezesie... Może przyda się na przykład na niedźwiedzia na ZFJ.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑4 lata temuPo co od razu kogoś truć, panie prezesie... Może przyda się na przykład na niedźwiedzia na ZFJ.
A widzi Szanowny Pan Namiestnik, o tym nie pomyślałem.
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
Na co truć niedźwiedzie? Hmmm...
A do obrony własnej to raczej używa się broni konwencjonalnej. Żeby tak od razu truć?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuNikt nie mówi o truciu, o usypianiu czy raczej otumanianiu, tak aby bezpiecznie przeprowadzić badania.
Dokładnie o tym myślałem. Przecież to jest niepojęte, żeby tak piękne zwierzęta zabijać bez celu.
Szlachetny Baronie @Borys von Targersdorf , a my czasem nie mieliśmy się spotkać w KTG w tym tygodniu?