Ja to już się boje, czy za rok czy dwa nie będę musiał płacić dzieciom za to, że mieszkam we własnym domu.
Plan Gospodarczy Cekanii
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuPrawda, że cwany plan?
Drogi@Heinz-Werner Grüner, tak czuję po starych kościach, że bezwzględna młodzież nadchodzi.
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Moglibyśmy ewentualnie przywrócić funkcjonowanie Banku Państwowego (skryptowego) który działał pod adresem https://staatsbank.austro-wegry.org
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Może być. Są firmy w Monarchii, mamy ludzi prywatnych. Przelewy, transakcje na pewno jeśli dobrze się do tego podejdzie można zrobić gospodarkę mieszaną.(hybrydę) Czyli pisać posty, nawet takie narracyjne a przelewy robić w banku. Co drogie Ekscelencje i obywatele a także mieszkańcy o tym myślą?
Jeszcze tez mam takie pytanie czy jest w tym banku możliwość zarabiania tak jak to jest w SG PIAST? Czyli że można kupować budynki za które jest określony zarobek?
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Jeszcze nie, natomiast były plany przkształcenia go z czasem w pełny SG (system gospodarki)
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Ciekawy temat. Zawsze mnie interesowały wprowadzane w mikronacjach systemy gospodarcze, szczególnie te prosperujące. Ciekaw jestem jak to wygląda z możliwościami technicznymi u nas. W sensie, że JCKM umie to stworzyć, to już jestem w przekonany, ale czy my będziemy z tego w pełni korzystać... Oczywiście jestem jak najbardziej za...
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuW sensie, że JCKM umie to stworzyć, to już jestem w przekonany, ale czy my będziemy z tego w pełni korzystać...
Dziękuję za (nomen omen) kredyt zaufania, mam nadzieję że podołam
Natomiast co do korzystania, to zasadniczo idea jest taka, aby system składał się ze swoistych modułów, które byłyby tworzone właśnie na podstawie potrzeb, zamiast narzuconego z góry planu.
Tj. w chwili obecnej na przykład jestem przekonany, że oprócz prostego systemu kont bankowych, rzeczą którą możnaby implementować jako pierwszą byłby właśnie moduł zajmujący się zliczaniem wpisów w poszczególnych regionach i wyliczaniem "budżetów" namiestnictw.
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Mogę zdradzić i nie jest to sekretem, że mam dostęp do FTP, bazy danych forum RON i SG PIAST.
Ale również mam dostęp do danych i skryptów dawnego banku i zarazem systemu Rotrii. Zatem jeśli Cesarz chciałby rzucić okiem, to na tyle ile to możliwe postarałbym się pokazać, przesłać pliki.
wiadomo trzebaby je zmienić pod MAW, bo raczej nie chcemy kupować działek Wilna albo Gdańska lub działek Rotrii..
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Prawdę powiedziawszy nie jestem przekonany czy w obecnej sytuacji demograficznej system własności gruntu jest rzeczywiście najpilniejszy
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuDziękuję za (nomen omen) kredyt zaufania, mam nadzieję że podołam
Ależ nie ma za co. Może skłamałem pisząć, że JCKM @Franz Leopold I to potrafi doskonale?
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuNatomiast co do korzystania, to zasadniczo idea jest taka, aby system składał się ze swoistych modułów, które byłyby tworzone właśnie na podstawie potrzeb, zamiast narzuconego z góry planu.
Tj. w chwili obecnej na przykład jestem przekonany, że oprócz prostego systemu kont bankowych, rzeczą którą możnaby implementować jako pierwszą byłby właśnie moduł zajmujący się zliczaniem wpisów w poszczególnych regionach i wyliczaniem "budżetów" namiestnictw.
I od tego można, a nawet powinno się zacząć. Dajmy w pierwszej kolejności środki budżetowe krajom związkowym, czy też namiestnictwom, tak chyba powinno być...