Jak informuje Hofburg, jeszcze w tym tyodniu ma odbyć się wizyta dyplomatyczna Sekretarza Stanu Państwa Kościelnego, JE Fiodor Anatoljewicz Godunow. Ta wizyta ma być okazją zarówno na ponowne nawiązanie przyjaznych, czy wręcz przyjacielskich, relacji między Wiedniem i Stolicą Pawłową – wszak nasze dwa państwa, tak wyjątkowe i niepowtarzalne w skali mikroświata, zdecydowanie więcej łączy niż dzieli; choćby kultura, tradycje z których się wywodzimy, a także na przestrzeni dziejów niejednokrotnie więzy krwi.Najjaśniejszy Pan raczył wyrazić również gorące przekonanie, że nawiązanie ponownych stosunków dyplomatycznych z Rotrią zaowocuje ożywioną współpracą kutluralną oraz naukowąpowiedział nam Istvan Uzus, oficer prasowy...
[KIOSK] Kancelaria prasowa Dworu informuje: jeszcze w tym tygodniu odwiedziny delegacji Państwa Kościelnego!
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
W imieniu ugrupowania socjalistów zgłaszam pytanie, czy zamierza się podpisywać jakieś konkordaty, czy - normalnie - jakąś umowę po prostu?
Umowa - w porządku, Austro-Węgry powinny mieć ustalone stosunki z każdym sąsiadem, nawet z takim, który jest siedliskiem wyjątkowego klerykalizmu. Jeżeli konkordat, to rozpoczynamy protesty, natychmiast.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temu....a w taki dzień to mi się co najwyżej chce sięgnąć z lodówki po następne piwo...
Ale cóż to za herezje Szanowny Prezes prawi!!!
A służba, adiutant, sekretarka ???
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Bardzo ładny pstryczek w nos.
Na swoją obronę powiem, ze jako wiceprzewodniczący Rady Nadzwyczajnej, w przeddzień przekazania władzy JCiKM FJ II , sam sobie koszulę prałem, surdut do ładu doprowadziłem, a wieczorem skarpety cerowałem.
Ba, nie miałem lodówki, już o jakiś szlachetnych trunkach nie wspominając. Nie zawsze było różowo.
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Ba! Wczoraj bodajże, raz jeszcze przejrzałem wątek kiedy to wszyscy Panowie w tych łachmanach, tumanach kurzu, jeden do drugiego mierząc ze sztucera o mało co nie pozabijali się. Tak umorusani... Tak, tak.. Młodzież pamięta
Co do koszul, szczególnie białych, to jestem zdania, że każdy szanujący się "maż" powinien ją sobie sam uprać, sam wyprasować i dumnie nosić, ponieważ to ta szata zdobi mężczyznę.