[KIOSK] Kancelaria prasowa Dworu informuje: jeszcze w tym tygodniu odwiedziny delegacji Państwa Kościelnego!

Szwejku
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Szwejku »

Jak informuje Hofburg, jeszcze w tym tyodniu ma odbyć się wizyta dyplomatyczna Sekretarza Stanu Państwa Kościelnego, JE Fiodor Anatoljewicz Godunow. Ta wizyta ma być okazją zarówno na ponowne nawiązanie przyjaznych, czy wręcz przyjacielskich, relacji między Wiedniem i Stolicą Pawłową – wszak nasze dwa państwa, tak wyjątkowe i niepowtarzalne w skali mikroświata, zdecydowanie więcej łączy niż dzieli; choćby kultura, tradycje z których się wywodzimy, a także na przestrzeni dziejów niejednokrotnie więzy krwi.Najjaśniejszy Pan raczył wyrazić również gorące przekonanie, że nawiązanie ponownych stosunków dyplomatycznych z Rotrią zaowocuje ożywioną współpracą kutluralną oraz naukowąpowiedział nam Istvan Uzus, oficer prasowy...

Read more

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

No to jestem zaskoczony.

emeryt

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

W imieniu ugrupowania socjalistów zgłaszam pytanie, czy zamierza się podpisywać jakieś konkordaty, czy - normalnie - jakąś umowę po prostu?

Umowa - w porządku, Austro-Węgry powinny mieć ustalone stosunki z każdym sąsiadem, nawet z takim, który jest siedliskiem wyjątkowego klerykalizmu. Jeżeli konkordat, to rozpoczynamy protesty, natychmiast.

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Myślę, że "Hofburg" nas nie poinformuje już kiedy dokładnie, ale tydzień się końćzy. Tik-tak. ;)

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Przecież nikt do pałacu nie przybył. To o czym informować?

emeryt

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

No jasne, że nikt nie przybył. Zastanawiam się tylko czy faktycznie zdążą przybyć w tym tygodniu. Jutro upały sięgną zenitu, a w taki dzień to mi się co najwyżej chce sięgnąć z lodówki po następne piwo...

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Heinz-Werner Grüner pisze: 4 lata temu

....a w taki dzień to mi się co najwyżej chce sięgnąć z lodówki po następne piwo...

Ale cóż to za herezje Szanowny Prezes prawi!!!
A służba, adiutant, sekretarka ???

emeryt

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Jam jest zwykły lejtant bez służby, bez sekretarek. Kto może to może Szanowny generalmajorze Baronie i Namiestniku. :)

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Bardzo ładny pstryczek w nos.
Na swoją obronę powiem, ze jako wiceprzewodniczący Rady Nadzwyczajnej, w przeddzień przekazania władzy JCiKM FJ II , sam sobie koszulę prałem, surdut do ładu doprowadziłem, a wieczorem skarpety cerowałem.
Ba, nie miałem lodówki, już o jakiś szlachetnych trunkach nie wspominając. Nie zawsze było różowo.

emeryt

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Ba! Wczoraj bodajże, raz jeszcze przejrzałem wątek kiedy to wszyscy Panowie w tych łachmanach, tumanach kurzu, jeden do drugiego mierząc ze sztucera o mało co nie pozabijali się. Tak umorusani... Tak, tak.. Młodzież pamięta ;)
Co do koszul, szczególnie białych, to jestem zdania, że każdy szanujący się "maż" powinien ją sobie sam uprać, sam wyprasować i dumnie nosić, ponieważ to ta szata zdobi mężczyznę. :)

Obrazek

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Media”