Cenzura dworska zatrzymała wywiad.
Wszystko ok?
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Wywiad wynikł stąd, że Herr @Guedes de Lima byl uprzejmy zgodzić się na rozmowę na temat powstającej CK Akademii Dyplomatycznej, żeby wieść o jej powstaniu dotarła do wszystkich krain gdzie ukazuje się Przegląd
Z przyjemnością udzielę wywiadu, Herr @Heinz-Werner Grüner , choć jestem przekonany że mógłby Pan znaleźć wielu ciekawszych rozmówców.
No i, rzecz jasna, musi to poczekać aż skończę z insygniami Kriegsmarine (jest mniej więcej w połowie)
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuchoć jestem przekonany że mógłby Pan znaleźć wielu ciekawszych rozmówców.
Ja mógłbym nawet jednego wskazać, niby się nie wychyla, gdzieś tam farbę na okrętach sprawdza, znawcę epoki, kolekcjonera.....mam mówić dalej?
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuWywiad wynikł stąd, że Herr @Guedes de Lima byl uprzejmy zgodzić się na rozmowę na temat powstającej CK Akademii Dyplomatycznej, żeby wieść o jej powstaniu dotarła do wszystkich krain gdzie ukazuje się Przegląd
@Franz Leopold I nie wiedziałem, że u nas coś takiego powstaje. U la la! Może się załapię...
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuZ przyjemnością udzielę wywiadu, Herr @Heinz-Werner Grüner , choć jestem przekonany że mógłby Pan znaleźć wielu ciekawszych rozmówców.
Po pierwsze, do rozmowy z WCKM, to się trzeba przygotować ze szczególną wrażliwością i w najmniejszych szczegółach. Nie z racji trudnych pytań, które na pewno by padły, ale z racji szacunku do Majestatu.
Po drugie, któż może być ciekawszym rozmówcą niż głowa państwa i to monarcha przez duże "M". Ja wiem, że poprzez skromność WCKM zaprzeczy, że może jednak któryś z Jego Cesarsko-Królewskich Wysokości, owszem, nie zaprzeczę, ale hierarchia zobowiązuje...
Przy okazji wpadł mi do głowy dość ciekawy pomysł.
Wykorzystując szansę kontaktu z "najwyższym szczeblem" chciałbym zapytać, gdzie powienienem pisać, w sensie dla jakiej gazety, skoro Wiener Zeitung jest dla "władzy", a reszta ma charakter lokalny, a mnie interesuje globalny?
A może przeaktywny Baron @Borys von Targersdorf ma coś w zanadrzu? (jakieś czasopismo z Zalitawii)
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuNo i, rzecz jasna, musi to poczekać aż skończę z insygniami Kriegsmarine (jest mniej więcej w połowie)
W sensie graficznym?
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuJa mógłbym nawet jednego wskazać, niby się nie wychyla, gdzieś tam farbę na okrętach sprawdza, znawcę epoki, kolekcjonera.....mam mówić dalej?
Albo ja jestem dureń, albo WE jest dziś za tajemniczy dla mnie. Nie mam pojęcia kim mowa.
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuA może przeaktywny Baron @Borys von Targersdorf ma coś w zanadrzu?
Przeaktywny baron nie ma nic, małe lokalne pisemko Sporthírek, to taki sportowy brukowiec.
Ja bym poprosił o wywiad JW Regenta.
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Myślę, że coś da się w tej kwestii zrobić... Jak w wielu innych.
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuPrzeaktywny baron nie ma nic, małe lokalne pisemko Sporthírek, to taki sportowy brukowiec.
A czy mógłbym pisać pod logiem Schwarz-Gelb?
Ja wiem, że dawno nie działająca, ale właśnie o to mi chodzi by nie tworzyć kolejnych tytułów. Zmienię pewnie trochę profil, ale przynajmniej ożywię "trupa". Za pozowoleniem oczywiście... Tylko kogo muszę pytać?
Potrzebuje czegoś, co będzie taką odskocznią tematyczną. Nie chciał bym za dużo zdradzać...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Tak właśnie.