Akcja Monarchistyczna

Ametyst Faradobus
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Ametyst Faradobus »

Maksymilian Rudolf Habsburg pisze: 5 lata temu
Ametyst Faradobus pisze: 5 lata temu

Też nie uznaję Wielkiego Księcia Emira Generała-Majora Leszka Wielkiego Księcia Wierzchowskiego. Przywódcą na miarę wieku jest Jego Wysokość Generał dywizji Bractwa Liderów Soke Magister Emir Ryszard Wielki Książę Murza Murat z Cesarskiego Rodu Czyngis-Chana i Władców Złotej Ordy.

Dziwnie Pan zapisuje imię Sanjayi

Wygrałeś Pan, zupełnie o nim zapomniałem.

Ametyst Faradobus
Bardzo Wspaniały Król Hirschbergii i Weerlandu Etc.
Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Sebastian von Tauer
Awatar użytkownika
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Sebastian von Tauer »

FLI pisze: 5 lata temu

Natomiast choćbym nawet chciał, nie jestem w stanie zagwarantować Panu, że nachalna promocja swoich realowych inicjatyw politycznych nie spotka się z oceną, krytyką czy wyśmianiem.

Wasza Cesarska Mość
nie dostrzegłem nachalności w tym, co robię - pomyślałem tylko, że są tu osoby, których może to zainteresować. Jeśli jednak oskarża mnie Wasza Cesarska Mość o nachalność i sugeruje nieprzychylną ocenę moich działań, proszę o skasowanie tego wątku i uznanie go za niebyły. Jednocześnie chciałbym zrzec się piastowanych przeze mnie urzędów, tj. dowództwa bazy w Poli, mego stopnia wojskowego oraz członkostwa w KuK Kriegsmarine.

/-/ Sebastian von Tauer

Sebastian von Tauer
Komendant portu wojennego w Puli

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Nie mnie o tym decydować, ale nie sądzi Pan, że to zbyt pochopna decyzja?

Opublikował Pan swoją prywatną inicjatywę, być może ktoś do niej zajrzy (ja zajrzałem), a jeżeli pojawiają się lekkie podśmiechiwania, to lepiej to chyba potraktować jako delikatną alergię na sprawy realiozowe, zwłaszcza polityczne. Niech się Pan nie martwi, jestem w mikronacjach 15 lat i moja działalność wywoływała podobne uśmiechy wielokrotnie, najpierw dość żenujące mowy tronowe, potem kazuistyczne przepisy. Jestem przekonany, że Jego Cesarska i Królewska Mość, a także inni Jego poddani są wszyscy zachwyceni Pańską działalnością w Monarchii, a z pewnością są za nią wdzięczni. Ja jestem.

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

Adam Aleksander II
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Adam Aleksander II »

Uważam tak samo jak mój szanowny przedmówca, że takie działania są zbyt pochopne. Czasami lepiej usiąść z boku, wziąć kilka głębszych oddechów i przemyśleć to, co się zamierza zrobić.

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Franciszek Józef II pisze: 5 lata temu

.Jestem przekonany, że Jego Cesarska i Królewska Mość, a także inni Jego poddani są wszyscy zachwyceni Pańską działalnością w Monarchii, a z pewnością są za nią wdzięczni. Ja jestem.

Podpisuję się pod słowami Jego Wysokości.

emeryt

Ritter Moritz von Oranien-Nassau
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Moritz von Oranien-Nassau »

Prawda.

Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Obrazek

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Franz Leopold I »

Herr von Tauer.

Obawiam się że się strasznie nie zrozumieliśmy.

Określenia "nachalna promocja realnych inicjatyw politycznych" użyłbym również w przypadku każdej innej grupy politycznej, niezależnie czy dotyczyłaby korwinizmu, nacjonalizmu, komunizmu czy socjaldemokracji. Użyłbym go również w przypadku gdyby ktoś uznał za odpowiednie zachęcać tu na forum do składania podpisów poparcia kogokolwiek dokądkolwiek, albo do głosowania na siebie/ciocię/ojca/szefa/kochankę w wyborach dokądkolwiek. Nie wynika to z mojej osobistej oceny inicjatywy Pańskiej, a wyłącznie z tego że podobnie jak Ojciec mój jestem żelaznym zwolennikiem zasady, że mikronacje nie powinny być przestrzenią do uprawiania polityki realowej.

Intencją mojej wypowiedzi było wyłącznie ostrzeżenie Pana, z czystej sympatii, że standardy debaty publicznej u nas od zawsze są dużo bardziej liberalne, więc na porządku dziennym jest każda forma satyry, w tym prześmiewstwo - od przyjacielskich przytyków, aż po stwierdzenia że, pardon le mon, "parlamentarzyści to banda patałachów, ministrowie co do jednego to nie dość że idioci ale i złodzieje, Prezydentowi nie powierzyłbym nawet opieki nad kurnikiem, a z tej całej menażerii najbardziej żałosną postacią byłby Król, gdyby nie fakt że Cesarz przewyższa go pod tym względem o cały rząd wielkości"

Cenzura zarówno prewencyjna jak i post factum nie miała u nas nigdy miejsca, i dopóki będę miał w tej sprawie cokolwiek do powiedzenia, to tak pozostanie - sa to Termopile na których gotów jestem polec.

Trzeba pamiętać, że niezależnie od faktu, że choć staramy się oczywiście nawiązywać to pięknych i chwalebnych tradycji historycznej Monarchii, to jedną z głównych inspiracji powstania v-Monarchii była twórczość Jaroslava Haska -o której powiedzieć że jest obrazoburcza, to nie powiedzieć zgoła nic. Było nie było na jednej z pierwszych stron opisane jest to, jak na "portret Najjaśniejszego Pana muchy srali".

Rzecz jasna jeżeli nadal czuje się Pan urażony i podtrzymuje decyzję o odejściu od nas, nie jestem w stanie Pana powstrzymać, ale osobiście uważam że byłoby tak zwyczajnie, po ludzku, strasznie szkoda.

Pozdrawiam serdecznie!

P.S.
Polecam nieustająco przejrzenie archiwum prasowego, mieszczącego się pod adresem http://kiosk.austro-wegry.org, zwłaszcza niesławnego pisma "Obleśne Nowinki"! Przyznam że mnie osobiście bardzo brakuje artykułów red. von Ruthelhelda...

Obrazek

Ametyst Faradobus
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Ametyst Faradobus »

Wystarczy po prostu stworzyć sobie na forum kąt przeznaczony na realowe przepychanki. U nas w Bialenii mamy Szpital Psychiatryczny imienia Ofiar Realiozy. Wy macie we Wiedniu tych wszystkich Freudów i innych szarlatanów, na pewno tanio by Wam coś takiego urządzili.

Ametyst Faradobus
Bardzo Wspaniały Król Hirschbergii i Weerlandu Etc.
Minister Spraw Zagranicznych Republiki Bialeńskiej

Ritterin Inger von Beillschmidt
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Nieprzeczytany post autor: Inger von Beillschmidt »

Ametyst Faradobus pisze: 5 lata temu

U nas w Bialenii mamy Szpital Psychiatryczny imienia Ofiar Realiozy.

Chylę czoła przed tak zacną ideą! Realioza wszędzie zbiera potworne żniwo, sama niejednokrotnie spędzałam długie miesiące w naddunajskich uzdrowiskach, borykając się z jej przykrymi objawami.

(-) Fräulein Inger Ritterin von Beillchmidt

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Karlsbad, tylko Karlsbad. Tam mają Becherovkę!

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Pogawędki”