Ja bym się tak nie rozdrabniał. Jak każdy będzie miał swoje państewko to żadna prowincja się nie rozwinie. Ja chyba pójdę do Tyrolu.
Kontynuacja
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Ritter Wiktor Maretzky
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Wiktor von Vihren pisze:Chętnie zajmę się wybrzeżem tj. Kustenlandem (7) , Karniolą (4) , Dalamacją (5) i częścią Chorwacji (ziemie Modrus - Flume i Lika- Krbava).
Czy to nie zbyt wiele?
Z deka. Innym też trzeba coś zostawić . Proszę zdecydować się na którąś z wymienionych.
Jacek Ostrogski-Radziwiłł pisze:Ja bym się tak nie rozdrabniał. Jak każdy będzie miał swoje państewko to żadna prowincja się nie rozwinie. Ja chyba pójdę do Tyrolu.
A kto powiedział, że poszczególne państewka nie będą mogły z czasem przekształcić się w większe twory? Celem jest przecież ponowne zjednoczenie ziem Monarchii.
Współpraca kilku osób przy tworzeniu jednego kraju jak najbardziej mile widziana.
Stetryczała pierdoła
- Ritter Wiktor Maretzky
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Postanowiłem uporządkować nieco forum. Tymczasowo (do czasu ewentualnego odrodzenia Monarchii) pozamykałem wątki: Władze i Służby; Kultura,Nauka,Sport oraz Gospodarka. Tematy rozpoczęte przez Pana von Lichtenstein'a (Ordery i Odznaczenia Monarchii oraz Kino) przeniosłem do Jego Tyrolu (będą pasować jak ulał do klimatu księstwa).
A po Pałacu Schönbrunn, wiatr hula od lipca ubiegłego roku... Na razie trwa zasiedlanie terenów pozostałych po Monarchii.
Stetryczała pierdoła
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Proszę wybaczyć, ale uważam, że Dział Kultura powinien zostać. Tematy kino i ordery i odznaczenia są tematami wspólnymi dla całych Austro-Węgier, a nie tylko dla Tyrolu.
Ale Pan decyduje.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Edler Wiktor von Vihren
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Wiktor Maretzky pisze:Z deka. Innym też trzeba coś zostawić
. Proszę zdecydować się na którąś z wymienionych.
A więc zaopiekuje się Kustenlandem a dokładnie Księstwem Pobrzeża (wł. Ducato di Litorale, niem. Herzogtum Küstenland) państwem z włoską ludnością i germańskimi elitami.
Książę Pobrzeski
- Leszek van der Fryssau
- Reakcje:
Witam,
nazywam Leszek van der Fryssau. Jestem wieloletnim mikronautą. Zaczynałem w 2010 roku w nieistniejącym już Królestwie Prus. Obecnie mieszkam we Sarmacji. Mogę stanąć na czele odrodzonej Monarchii Austro - Węgierskiej jako Cesarz i Król. Mam bogate doświadczenie policzno - administracyjne. Byłem władcą Królestwa Prus, Królestwa Obojga Sycylii. W Królestwie Dreamlandu, pełniłem funkcje na poziomie lokalnym i centralnym. Sprawowałem 3 miesiące urząd Wiceministra Kultury w rządzie Auksecjusza Buttodzieja-Wita. Mogę dla A-W się poświęcić.
(-) Leszek baron van der Fryssau
Dreamlandzki Polityk i Dziennikarz
Lord Parlamentu Królestwa Dreamlandu
Burgrabia Miasta Koppenberg
Prezydent Korporacji Fryssau
Prezes Dreamland Radio Television
Reaktor Naczelny gazety Nasz Dreamland.
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Ja jednak zdecyduję się na galicję i lodomerię. Co do przyszłego władcy to nad tym zastanówmy się dopiero po restytucji.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Ritter Wiktor Maretzky
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Andrew von Lichtenstein pisze:Proszę wybaczyć, ale uważam, że Dział Kultura powinien zostać. Tematy kino i ordery i odznaczenia są tematami wspólnymi dla całych Austro-Węgier, a nie tylko dla Tyrolu.
Ale Pan decyduje.
Dzięki za sugestie. Odblokowałem również Media. Może ktoś założy gazetę w swoim kraju?...
Stetryczała pierdoła
- Ritter Wiktor Maretzky
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Leszek van der Fryssau pisze:Witam,
nazywam Leszek van der Fryssau. Jestem wieloletnim mikronautą. Zaczynałem w 2010 roku w nieistniejącym już Królestwie Prus. Obecnie mieszkam we Sarmacji. Mogę stanąć na czele odrodzonej Monarchii Austro - Węgierskiej jako Cesarz i Król. Mam bogate doświadczenie policzno - administracyjne. Byłem władcą Królestwa Prus, Królestwa Obojga Sycylii. W Królestwie Dreamlandu, pełniłem funkcje na poziomie lokalnym i centralnym. Sprawowałem 3 miesiące urząd Wiceministra Kultury w rządzie Auksecjusza Buttodzieja-Wita. Mogę dla A-W się poświęcić.
Witam Szanownego Pana! Takich ludzi nam potrzeba. Ale, nie ma lekko , trzeba się wykazać, nic za darmo.
Proszę sobie coś wybrać, zobaczymy do czego jest Pan zdolny...
Stetryczała pierdoła