Majestät, es ist aber ein schöner Stil!
Sprawy Techniczne
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Ja uważam, że powinno być jedno i drugie
Oczywiście nie wiem czy technicznie jest to możliwe
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Graf Henryk von Groc
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Również jestem za zachowaniem w profilu stopni wojskowych "rang".
Nawet bym postulował, o ile Wasza Cesarska Mość znajdzie na to wolną chwilę, by ich wizerunki dodać.
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Henryk von Groc pisze: ↑5 lata temuRównież jestem za zachowaniem w profilu stopni wojskowych "rang".
Oczywiście to, że w profilu musi być miejsce dla stopnia wojskowego nie ulega wątpliwości, przypominam że służba wojskowa jest w Monarchii obowiązkowa.
Zastanawiam się jedynie nad tym, czy zachować je w postaci takiej jak obecnie - czyli z przyporządkowaną sztywno ilością postów na forum, czy jednak bardziej "urealnić" ten system, tj. przyznawać odpowiednią rangę wraz z uzyskaniem stopnia wojskowego, a tytuły "stażowe" tj. właśnie za określoną ilość postów oraz/lub czas pobytu w Monarchii nazwać zupełnie inaczej :)
Już tłumaczę co mam na myśli:
W jakimś miejscu w profilu musimy zapewnić miejsce na stopień wojskowy - było nie było tradycje wojskowe odgrywają kolosalną rolę w kulturze Austro-Węgier, zarówno tych historycznych, jak i naszych, wirtualnych; zatem albo umieścimy taką informację w profilu korzystając z forumowych rang, albo pozostanie nam wpisywanie tej informacji ręcznie, czy to w polu tekstowym, czy w podpisie użytkownika.
Problemy z taką sytuacją (bo wbrew pozorom wcale nie chodzi mi o moje prywatne odczucia estetyczne ) widzę dwa - po pierwsze, niespecjalnie wiem jak rozwiązać tutaj kwestię odrębności stopni wojsk liniowych i marynarki, o czym wspominał wcześniej Herr von Tauer; po drugie, co wydaje mi się nawet bardziej problematyczne, w takiej sytuacji po wejściu do profilu mieszkańca, ukazałyby się nam dwa stopnie wojskowe, tj. jeden będący realną rangą w C.i K. Siłach Zbrojnych, a drugi przyznany z automatu, za "nabicie" określonej aktywności na forum.
W związku z powyższym na chwilę obecną przenoszę odznaki rangowe ze starego forum (dziękuję za przypomnienie!), natomiast kwestię trwałego rozwiązania tej sprawy trzeba będzie poważnie przedyskutować w mojej opinii.
- Graf Henryk von Groc
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Wasza Cesarska Mość
Przyznawane rangi z pewnością rozwiążą wszystkie obecne problemy, bowiem do każdej można przypisać odpowiedni wizerunek. Była by zatem możliwość nadawania stopni w wojskach lądowych jak i w marynarce. Natomiast nie wiem czy od strony technicznej nie przysporzy to nadmiernych kłopotów.
Obecny system też ma swoje zalety, bo wymaga stałego zaangażowanie w służbę i życie społeczne Monarchii by piąć się w górę, ale jak widać nie jest wolny od wad. Nie można (jak mniemam) z przyczyn technicznych utworzyć stopni dla marynarki i ewentualne nominacje nie pokrywają się ze stopniem w profilu. Niemniej ja jestem w stanie zaakceptować obecny system, który jest lepszy niż by nie było nic, po za pisemnym oznaczeniem rangi. Oczywiście w tej kwestii powinni się również wypowiedzieć inni żołnierze pozostający w służbie.
- Sebastian von Tauer
- Reakcje:
Wasza Cesarska Mość,
Panie generale,
uważam, że powinniśmy ustawiać stopnie w profilach odpowiednie do zajmowanej w wojsku pozycji. Rozwiązałoby to problem odrębności stopni Kriegsmarine od wojsk lądowych. Można by pomyśleć, by inne rangi pojawiały się w profilach w zależności od ilości postów, takie jak np. Tajny Radca itd. Jeśli będzie taka potrzeba, mógłbym opracować nazwy takich rang.
Sebastian von Tauer
Komendant portu wojennego w Puli
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Szanowni Panowie
Sam jestem marynarzem, ale w całości popieram zdanie Herr General.
Mogę zrezygnować ze stopni marynarki
- Sebastian von Tauer
- Reakcje:
Tylko że rangi w profilu mają się nijak do rang faktycznie używanych. Najlepiej albo je zastąpić tytułami, o których wspominałem w poście, albo uniezależnić je od ilości postów a od stanu faktycznego, bo teraz mamy fikcję.
Sebastian von Tauer
Komendant portu wojennego w Puli
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
To niech będą tytuły stopni wojskowych. Mam nadzieję, że osoby które kiedyś zostały mianowane na stopień przez Cesarza, nie obrażą się z tego tytułu. Ja na pewno nie.
- Graf Henryk von Groc
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Mości Panowie ja mam świadomość że obecny system jest oderwany od stanu faktycznego. Wiem też że zależy Wam na stopniach marynarki i dlatego opowiedziałem się za przyznawaniem stopni wojskowych. Moje wątpliwości budzi jedynie, czy z przyczyn technicznych jest to możliwe. Dlatego powiedziałem że jestem w stanie zaakceptować to co jest. Natomiast jeśli są możliwości zmiany na stopnie przyznawane to oczywiście jestem za.