Wniosek o włączenie do stanu mieszczańskiego.

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

Wasza Cesarska Mość,
Ja, Michał Rokuszewski, proszę WCM o włączenie mnie do stanu mieszczańskiego. Chciałbym zamieszkać w Królewskim i Cesarskim Mieście Wiedniu.

Z poważaniem,
Michał von Rokuszewski

Henrich Lehmann
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Henrich Lehmann »

Szanowny Panie, chyba ma Pan na myśli nadanie obywatelstwa? Jeśli tak to musi Pan poczekać nakazane Ugodą 2 tygodnie oraz napisać wymaganą liczbę postów. Bodajże 20.
Pozdrawiam. Mam nadzieję, że pomogłem.

/-/ Henrich Lehmann

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Szanowny Panie Michale u na nie ma stanu mieszczańskiego, możesz się ubiegać obywatelstwo, zgodnie z obowiązującym prawem:

3. Obywatelem austro-węgierskim może zostać każdy mieszkaniec Monarchii Austro-Węgierskiej, który:
a) przebywa na terytorium Monarchii Austro-Węgierskiej co najmniej czternaście dni,
b) napisał na forum Monarchii Austro-Węgierskiej przynajmniej piętnaście wypowiedzi nie usuniętych przez żandarmerię, c) złożył wniosek o obywatelstwo.

warto też pamiętać:

4. Obywatel austro-węgierski jest zobowiązany, w terminie 7 dni od uzyskania obywatelstwa, do złożenia przysięgi: Ja, [imię i nazwisko], otrzymawszy obywatelstwo austro-węgierskie, przysięgam być wierny Monarchii Austro-Węgierskiej oraz Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. Przysięgam pracować dla dobra Monarchii oraz wszystkich Jej Narodów, a także dla pomnożenia potęgi Ojczyzny.

emeryt

Henrich Lehmann
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Henrich Lehmann »

Borys von Targersdorf pisze: 5 lata temu

Szanowny Panie Michale u na nie ma stanu mieszczańskiego, możesz się ubiegać obywatelstwo, zgodnie z obowiązującym prawem:

3. Obywatelem austro-węgierskim może zostać każdy mieszkaniec Monarchii Austro-Węgierskiej, który:
a) przebywa na terytorium Monarchii Austro-Węgierskiej co najmniej czternaście dni,
b) napisał na forum Monarchii Austro-Węgierskiej przynajmniej piętnaście wypowiedzi nie usuniętych przez żandarmerię, c) złożył wniosek o obywatelstwo.

warto też pamiętać:

4. Obywatel austro-węgierski jest zobowiązany, w terminie 7 dni od uzyskania obywatelstwa, do złożenia przysięgi: Ja, [imię i nazwisko], otrzymawszy obywatelstwo austro-węgierskie, przysięgam być wierny Monarchii Austro-Węgierskiej oraz Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. Przysięgam pracować dla dobra Monarchii oraz wszystkich Jej Narodów, a także dla pomnożenia potęgi Ojczyzny.

Nic ponadto co ja napisałem post wyżej Pan nie napisał.

/-/ Henrich Lehmann

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Henrich Lehmann pisze: 5 lata temu

Nic ponadto co ja napisałem post wyżej Pan nie napisał.

Nie widziałem Pana posta.

emeryt

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Pałac Schönbrunn”