[XIV] Obrady XIV kadencji

Graf Henryk von Groc
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Henryk von Groc »

Ja również, bowiem to nie ode mnie zależy jakie rozwiązanie ostatecznie zostanie przyjęte. :)

Henrich Lehmann
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Henrich Lehmann »

Skoro mamy mieć 18 krajów (sic!) to pozostaje pytanie: skąd weźmiemy ludzi na urzędy namiestników tych prowincji? IMO bez sensu jest tworzyć prowincje, jeśli mają to być tylko puste działy. Chyba, że:

1. Pojedyncze osoby będą zarządzać kilkoma prowincjami, co w obliczu aktywności wielu mieszkańców MAW w innych państwach będzie trudnym zadaniem. A gdzie jeszcze czas na działania centralne?
2. Wprowadzimy obowiązek dla nowych mieszkańców, aby objęli zarząd nad jedną z prowincji - bezsens.

Jedynym dobrym pomysłem jest stworzenie podziału na dwie prowincje: Zalitawię oraz Przedlitawię, które miałyby swoich namiestników. Ci zaś wedle uznania i potrzeby powoływali by namiestników pomniejszych prowincji. To rozwiązanie pozwoli nam uniknąć niepotrzebnych i pustych działów na forum.

/-/ Henrich Lehmann

Obrazek

Graf Henryk von Groc
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Zalitawię oraz Przedlitawię to nie prowincje tylko części składowe Monarchii. Taka propozycja sprowadza się do podziału na Cesarstwo Austrii i Królestwo Węgier. Dla mnie zupełny absurd.

Henrich Lehmann
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Henryk von Groc pisze: 6 lata temu

Zalitawię oraz Przedlitawię to nie prowincje tylko części składowe Monarchii. Taka propozycja sprowadza się do podziału na Cesarstwo Austrii i Królestwo Węgier. Dla mnie zupełny absurd.

Przepraszam, źle się wyraziłem. To właśnie miałem na myśli.
Może absurd, ale ma praktyczne zastosowanie i ogranicza ilość pustych działów, które bądźmy szczerzy; to nie powód do dumy.

/-/ Henrich Lehmann

Obrazek

JCKW Andrew von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Andrew von Habsburg »

Szanowni Panowie
Osobiście uważam, że powinniśmy zachować 18 krain.
Natomiast można powołać jednego namiestnika np. Czech, Morze, Slaska. Namiestnik będzie wpisywał w trzech działach.
Musimy zachować tradycje, tym różnimy się od innych Mikroświata
Uważam, że powinniśmy liczyć, że MAW będzie się rozwijał, a nie zmniejszał.
Przypominam, że Węgry też będą się rozwijac, przecież jeden z nas chce zająć się Siedmiogrodzka i bardzo dobrze popieram ten pomysl.

Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier

Obrazek

Henrich Lehmann
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Andrew von Habsburg pisze: 6 lata temu

Szanowni Panowie
Osobiście uważam, że powinniśmy zachować 18 krain.
Natomiast można powołać jednego namiestnika np. Czech, Morze, Slaska. Namiestnik będzie wpisywał w trzech działach.
Musimy zachować tradycje, tym różnimy się od innych Mikroświata
Uważam, że powinniśmy liczyć, że MAW będzie się rozwijał, a nie zmniejszał.
Przypominam, że Węgry też będą się rozwijac, przecież jeden z nas chce zająć się Siedmiogrodzka i bardzo dobrze popieram ten pomysl.

Niestety nie ma ku temu żadnych przesłanek, aby nagle w MAW nastąpił boom narodzeń.
Tak, nadal chce się zająć Transylwanią.

/-/ Henrich Lehmann

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Herr Lehmann proszę nie brać udziału w obradach, może Pan się wypowiedzieć w viewtopic.php?f=15&t=116, Pana ignorancja zaczyna być irytująca.

emeryt

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Ekscelencjo ale dualizm zobowiązuje nas do tego.

emeryt

Graf Henryk von Groc
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Czyli do czego ? Do likwidacji krajów Koronnych i uznania Zalitawi oraz Przedlitawi jako dwóch prowincji, jak proponuje Herr Lehmann. ;)

Przecież dualizmu Monarchii nikt nie zamierza likwidować, ale takie propozycje idą stanowczo za daleko. Wszak idzie o to, by zachować tradycyjny podział Monarchii i jednocześnie nie tworzyć na forum 18 działów, dla każdego kraju oddzielny. Stad moje propozycje, zresztą zgodne z tym co sugeruje Franciszek Józef II. Jeśli mam być szczery, to jeśli mamy poważnie rozważać tego typu propozycje, to lepiej faktycznie utworzyć 18 działów dla każdego kraju. Kilka z nich będzie miało namiestników, a reszta pozostanie pod bezpośrednim zwierzchnictwem Jego Cesarskiej Mości do czasu aż znajdzie się ktoś kto podejmie się opieki nad którymś z nich.

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Czyli do czego ? Do likwidacji krajów Koronnych i uznania Zalitawi oraz Przedlitawi jako dwóch prowincji, jak proponuje Herr Lehmann. ;)

Przecież dualizmu Monarchii nikt nie zamierza likwidować, ale takie propozycje idą stanowczo za daleko....

Najmocniej przepraszam, ale źle zrozumiałem wypowiedź Pana Generała.

emeryt

Zablokowany Podgląd wydruku

Wróć do „Archiwum obrad”