20 lat Monarchii Austro-Węgierskiej

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Post autor: Franz Leopold I »

Heinz-Werner Grüner pisze: 1 miesiąc temu

Znaczy się wracacie?

Wiesz, ja generalnie wbrew temu jak to może wyglądać to cały czas zaglądam, podglądam i się przyglądam, chcę teraz na wiosnę trochę aktywniej podziałać zzamiast reaktywnie tylko reagować na to co się dzieje, ale to wszystko czas, czas i raz jeszcze czas, a nie chcę znowu rozbudzić w nikim oczekiwań i potem nie “dowieźć”…

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Franz Leopold I pisze: 1 miesiąc temu
Heinz-Werner Grüner pisze: 1 miesiąc temu

Znaczy się wracacie?

Wiesz, ja generalnie wbrew temu jak to może wyglądać to cały czas zaglądam, podglądam i się przyglądam, chcę teraz na wiosnę trochę aktywniej podziałać zzamiast reaktywnie tylko reagować na to co się dzieje, ale to wszystko czas, czas i raz jeszcze czas, a nie chcę znowu rozbudzić w nikim oczekiwań i potem nie “dowieźć”…

Sama reakcja nigdy nie wystarczy, potrzeba inicjacji… Potrzeba głupiego posta o tym, że cesarz idzie na chlańsko z sąsiadem czy nawet w ustronne miejsce. Tego brakuje. Kto ma tworzyć kontent jak nie ten “pierwszy”?

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Post autor: Franz Leopold I »

Muszę przyznać, że z wszystkich miejsc z których pozytywne myśli i życzenia odnośnie naszej potencjalnej reaktywacji spływają, to Królestwo Dreamlandu nie było wysoko na mojej liście przewidywań! Tymczasem:
https://forum.dreamland.net.pl/viewtopi ... 27&p=93872
Przy okazji zobaczenie nazwisk osób które się w ostatnim czasie aktywnie w Ekkore udzielają, nie tylko przywołała u mnie nostalgiczny uśmiech, ale też dużo dobrych przeczuć odnośnie naszej reaktywacji - wiele z tych osób znam, czy to z działalności czy ze słyszenia, sprzed lat!, chociażby JE Edwarda Erbuza - skoro oni mogą, to czemu nam miałoby się nie udać?
Poza tym, w zgodzie z najlepszymi naddunajskimi tradycjami, to znaczy, hmm, przyjacielską rywalizacją 😏 jaką mamy z Traumlandem od przeszło dekady, wierzę że mieszkańcy Monarchii nie pozwolą na to żeby arbuzy były lepsze od nas!

P.S.
Zanim znów ktoś nam zarzuci wyzwiska, przypomnę tylko że Traumland jest po prostu nazwą państwa w języku niemieckim jako bezpośrednie tłumaczenie!
P.P.S.

Zostawiam na stoliczku kieliszek Grüner Veltliner dla twórcy Monarchii.

@Franz Joseph von Habsburg spodziewał się Tata że kiedyś Edward Erbuz będzie go winem częstował? ;)
P.P.P.S
Serdecznie pozdrawiam JE Erbuza, JE Bombinę i redaktora Flibustier (jako zapalony czytelnik SOKN)

Obrazek

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Doceniam szczególnie, że veltlínské zelené należy do moich ulubionych win :).

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Pogawędki”