[centre]
OBWIESZCZENIE
Niniejszym obwieszcza się wszystkim i każdemu z osobna, iż Monarchia Austro-Węgierska kończy swą dotychczasową działalność ze względu na rozległe problemy jakie nią targają. Utrata potężnego dziedzictwa narodowego jakim były efekty pracy wielu zacnych obywateli austro-węgierskich stanowi główne podłoże kryzysu, który pokonał Monarchię Habsburską. Cesarz i Król Leopold August opuścił kraj w potrzebie za co zasługuje na wieczne potępienie nie tylko ze strony obywateli, ale także historii i Boga. Dawna chwała i motywacja przeminęły z wiatrem. Liczne próby odbudowy trwające niemal dwa lata nie powiodły się. Nie chcę zatem oszukiwać siebie i mieszkańców, że jest jeszcze promyk nadziei. Nadzieja niestety zgasła wraz z odejściem ostatnich obywateli Monarchii ze mną włącznie.
Pragnę więc z tego miejsca przeprosić wszystkich, którym obiecywałem restaurację Austro-Węgier. Misja, której się podjąłem wraz z garstką przyjaciół była widocznie zbyt trudna by ją zrealizować. Dziękuje wszystkim, którzy starali się wspomóc Monarchię Austro-Węgierską w procesie restauracji. Dziękuje obywatelom Monarchii, zagranicznym przyjaciołom oraz ludziom dobrej woli, którzy we własnych krajach publiczne wyrażali swą sympatię do Państwa Habsburgów. Dziękuje przede wszystkim tym, których już z nami nie ma, starym obywatelom i Monarsze Franzowi Josefowi II, którzy wykreowali potęgę naszej wirtualnej Ojczyzny. Wszystkim tym, którzy przez ponad 11 lat tworzyli to wspaniałe społeczeństwo jakim była Monarchia Austro-Węgierska.
Pragnę również poinformować, iż wszelkie twory nawiązujące do niegdysiejszej Naddunajskiej Monarchii, które tworzone są przez osoby nie posiadające austro-węgierskiego obywatelstwa, nie są kontynuacjami państwowości Austro-Węgier. Zaś uzurpowanie sobie austro-węgierskiej tytulatury przez osoby do tego nieupoważnione stanowi jawną zniewagę i powinno spotkać się z publiczną naganą. Wszelkie szczegóły dotyczące zakończenia działalności Monarchii Austro-Węgierskiej zostaną omówione na Kongresie Państw Kontynentu Wschodniego.
Z ostatnim pozdrowieniem,
(-) Jan Dagobard Edler von Maikowski .[/centre]
Obwieszczenie
- Edler Jan von Thorn-Maikowski
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
mam ostatnia prośbę . jako przewodniczący rady regencyjnej wydaj mi paszport potwierdzający uzyskanie obywatelstwa austro-wegierskiego , w grudniu 2014 roku , przez moja skromna osobę .
emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Wydano dnia 2 VII 2016 r. w Cesarskim Mieście Wiedniu
[centre]
Dokument potwierdzający nadanie obywatelstwa austro-węgierskiego
Niniejszym potwierdzamy nadanie obywatelstwa Monarchii Austro-Węgierskiej Szanownemu Panu
Borysowi Targersdorfowi
w Grudniu 2014 roku za panowania Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości Maksymiliana Teodora I.[/centre]Podpisano:
(-) Jan Dagobard Edler von Maikowski .
Przewodniczący Rady Nadzwyczajnej
/-/ Jan Dagobard Edler von Thorn-Maikowski
III Herzog von Monderien
-
Samuel Cunard (uzurpator)
- Reakcje:
Wy to możecie tylko krzyczeć.To My jesteśmy teraz Monarchą.Jeżeli ktoś uzna to obwieszczenie za legalne zostanie osądzony i ukarany z największą surowością.
-
- Reakcje:
Powiedziałem,coś człowieku.Wydawało się,że jest Pan mężę stanu,a okazał się judaszem.Niech Wam Bóg przebaczy i ten grzech!!!
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Herr Cunard, jest Pan uzurpatorem, który bezprawnie używa cesarskiej i królewskiej tytulatury. Austro-Węgry niebawem wyzioną resztki swego ducha więc proszę dać Nam zamknąć ten rozdział w sposób godny.
/-/ Jan Dagobard Edler von Thorn-Maikowski
III Herzog von Monderien
-
- Reakcje:
Nie dam,gdyż to teraz ja rządzę.Trzeba było się starać o odbudowę Austro-Węgier.W życiu nie dam zniszyć Monarchii.Będziemy Walczyć do końca.Choćby nie wiemy co.Choćby zabrakło nadzieji.
Zamiast radzić nad zniszczeniem Monarchii pomóżcie w ratunku naszej Ojczyzny.
-
Orjon Surma
- Reakcje:
-
Kto to?
Jest Dostojny uzurpatorem, nielegalnie próbując objąć władzę w Monarchii. Niech Dostojny da legalnym władzom spokój; na ratunek MAW już nic nie przyjdzie. Nie ma z kim tego prowadzić.