Puchar, dwie równoległe grupy???
1.Klasse
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Czemu nie?
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
To znaczy tak…
Jeśli chodzi o równoległe ligi to…nie przejdzie. Trochę dziś popisałem z innymi trenerami i propozycja jaka najbardziej odpowiadała trzem z nich (tak mi się przynajmniej wydawało
)to granie 1xtydzień, przy podziale na dwie klasy rozgrywkowe plus puchar.
Także i mnie to się spodobało… Drużyny z Zweite miały by wspaniałą szansę na wykazanie się w pucharze…
W dodatku byłbym za tym, by losowanie w pucharze było całkowicie losowe, a nie według “rankingów”.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Szanowni Trenerzy,
Miło mi poinformować, że z dniem 31 lipca rozpoczniemy nowy sezon 1.Klasse, a zakończy się 2 listopada. W między czasie zagramy puchar krajowy, dlatego proszę o nazwę dla pucharu.
Jak na razie mamy propozycję od Herr von Oranien-Nassau - Pokal der Kasier und König - co w X11 musiało by brzmieć: Pokal der K.u.K. (ograniczona ilość liter), ale ja bym się jednak skłaniał ku Pokal des Kaisers, ale nie mnie to oceniać…
Gramy systemem dwu klasowym 2×8. Spadają/awansują po dwie drużyny. Mecze odbywać się będą raz w tygodniu.
Po ustaleniu co i jak z pucharem zagramy i niego w środku tygodnia. Puchar może potrwać maksymalnie 8 tygodni, więc nie ma chyba sensu zaczynać go od razu, a raczej tak, by kończył się gdzieś w paźdzerniku… Takie jest moje zdanie.
Przypominam o nagrodach:
Za 1 miejsce - VIP plus równowartość nagrody za 100zł (ode mnie i M.Grunera)
Za 2 miejsce - 60zł (j.w.)
Za 3 miejsce - 40zł (j.w)
Dodatkowo ufunduję coś dla zwycięzcy Zweite Klasse i zdobywcy pucharu. Pewnie coś w granicach 50zł.
1.Klasse
Cracovia Kraków - Vienna FC
Bohemians Praha 1905 - SK Rapid Wien
Inter Przystan - Budapest Honvéd FC
Sparta Praga - NK Nove Mesto
2.Klasse
KF Bregenz - Sandecja Nowy Sacz
Ferencvárosi TC - Pogon Lwów
HSK Gradanski Zagreb - Wisla Kraków
FK Olimpik Sarajevo - FC Kärnten
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Myślałem o tej nazwie, ale omijałaby ona naszych braci zza Litawy.
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑3 lata temuMyślałem o tej nazwie, ale omijałaby ona naszych braci zza Litawy.
Ne ma problema.
emeryt
- Józef Wilhelm Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
No to teraz zacznie się okres ciężkich meczów i treningów. Podsumowując jednak teraz, to tak jak obiecałem na początku sezonu, Crocovia była w TOP3 i wywalczyła awans do 1. Klasse. Liczę, że nie spadniemy
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑3 lata temuMyślałem o tej nazwie, ale omijałaby ona naszych braci zza Litawy.
Zastanawiałem się, jak to było w rzeczywistości. W oficjalnych spotkaniach na pewno zwracano się do władcy AW per “JCKM”, natomiast w codziennym życiu sądzę, że to była raczej forma bliższa “cesarzowi” niż "królowi. Niech mnie ktoś wtajemniczy gdzie mogę o tym poczytać.
Natomiast Puchar Cesarza czy Puchar Cesarski, moim zdaniem brzmi godnie i choć może być odbierany różnie, to jednak nie szukałbym prpblemu na siłę.
Możemy także nazwać rozgrywki - Pucharem Monarchii czy Pucharem Monarchy.
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Dajmy puchar cesarza.