Chyba tak.
Możemy teraz porozmawiać na przykład… o Księstwie Cieszyńskim. Choć nie wiem, czy ten wątek to najodpowiedniejsze miejsce.
Chyba tak.
Możemy teraz porozmawiać na przykład… o Księstwie Cieszyńskim. Choć nie wiem, czy ten wątek to najodpowiedniejsze miejsce.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuChyba tak.
A dlaczego nie o Księciu Cieszyna?
P.S. Jedna z ksywek jakie nosi mistrz świata UFC w kat.półciężkiej, Jan Błachowicz.
Targersdorf Borisz pisze: ↑3 lata temuMy tu gadu, gadu o mostach, a tym czasem nasz drogi @Michał Jerzy Potocki nie dość, że będzie się koronował to jeszcze wstąpi w związek małżeński.
A Pana Barona @Targersdorf Borisz na ceremonii ślubu, koronacji oraz na Balu Królewskim nie było…
Praca, Miłościwy Królu, praca rządowa.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑3 lata temuTargersdorf Borisz pisze: ↑3 lata temuMy tu gadu, gadu o mostach, a tym czasem nasz drogi @Michał Jerzy Potocki nie dość, że będzie się koronował to jeszcze wstąpi w związek małżeński.
A Pana Barona @Targersdorf Borisz na ceremonii ślubu, koronacji oraz na Balu Królewskim nie było…
![]()
Na Jego ślubie WKM też nie było.
A wydaje mi się, że z chęcią by do Rzeczypospolitej zawitał. Myślałem, że przybędzie, ale jednak nie. No cóż, tak czasem bywa. Najwidoczniej nie mógł.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑3 lata temuA Pana Barona @Targersdorf Borisz na ceremonii ślubu, koronacji oraz na Balu Królewskim nie było…
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuA wydaje mi się, że z chęcią by do Rzeczypospolitej zawitał. Myślałem, że przybędzie, ale jednak nie. No cóż, tak czasem bywa. Najwidoczniej nie mógł.
Pracowałem przez weekend, a po powrocie z pracy na nic już chęci nie starczyło.
emeryt
Targersdorf Borisz pisze: ↑3 lata temuMichał Jerzy Potocki pisze: ↑3 lata temuA Pana Barona @Targersdorf Borisz na ceremonii ślubu, koronacji oraz na Balu Królewskim nie było…
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuA wydaje mi się, że z chęcią by do Rzeczypospolitej zawitał. Myślałem, że przybędzie, ale jednak nie. No cóż, tak czasem bywa. Najwidoczniej nie mógł.
Pracowałem przez weekend, a po powrocie z pracy na nic już chęci nie starczyło.
Rozumiem bywa. Ja mimo, iż miałem koronację to też cały czas w realu biegałem. I tylko jak wolny czas to zerknąłem na RON.
Ale takie jest życie. Pozdrawiam.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑3 lata temuJa się serio nie znam, ale nie spotkałem się jeszcze z opisem “Jego Najwierniejszy Mość”… To takie z cyklu normalne, ale mało znane?
W świecie realnym taki tytuł posiadał Król Portugali. Zaś u nas w wirtualnym świecie Pius Leon II nadał Samuelowi Kazimierzowi I i jego następcom tytuł Królów Najwierniejszych (łac. Rex Fidelissimus); Niestety ale nikt go nie używał. Jestem pierwszym królem, który go używa oraz umieścił w swoim podpisie oraz przy oficjalnych notach.