Pierwsze trzy mecze zwycięskie, choć forma daleka od idealnej. W najbliższą środę czeka nas mecz wyjazdowy w Pradze, ze Spartą. W zeszłym seonie zaleźli nam za skórę... i nadal pamiętamy o Holtonie.
Weststadion
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Jego Ekscelencja Prezydent Republiki Bialeńskiej Ametyst Faradobus zobowiązał mnie do przekazania Trenerowi @Heinz-Werner Grüner Brązowego Medal Zasłużony Dla Sportu za "Za zasługi w propagowaniu zdrowego trybu życia wśród obywateli Republiki" co niniejszym czynię
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gall ... _31_19.png
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Ja odchudziłem kadrę do 15 zawodników, po prostu zrobiłem miejsce dla juniorów. Decyzja trochę kontrowersyjna, bo sezon długi. Ale mam nadzieję, że kontuzję będą nas omijać.
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuJa odchudziłem kadrę do 15 zawodników, po prostu zrobiłem miejsce dla juniorów. Decyzja trochę kontrowersyjna, bo sezon długi. Ale mam nadzieję, że kontuzję będą nas omijać.
Z taką kadrą da się grać bez problemu, zawsze tak chciałem zrobić. Ja mam tylko zawsze dylemat kogo się pozbyć. I pozostaje z 18-20.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Zabiegany człowiek z tego Grünera, ale nie pozwolił sobie zaniedbać swojego ciała i praca nad tężyzną fizyczną przyniosła następujące efekty:
Biegi:
100 metrów - 10,75 sekund / bez zmian!
110 metrów przez płotki - 14,51 sekund / poprawa o 0,05sSkoki:
Skok w dal - 6,73 metrów / poprawa o 0,06m
Trójskok: 13,60 metrów / bez zmian!Rzuty:
Pchnięcie kulą - 16.84 metrów / poprawa o 0,21m
Rzut oszczepem - 64,88 metrów / poprawa o 1,91m
Rzut dyskiem - 51,05 metrów / poprawa o 2,27m
Grüner zamierza również w końcu wystartować w biegu na pełne okrążenie stadionu...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Garść zaległych informacji:
Zespół, jeszcze w listopadzie opuścił Josef Svejk, który za mało koncentrował się na grze, a wiecej na zabawie. Brak formy i skuteczności w drugim sezonie, było głównym powodem pozbycia się rutynowanego piłkarza. W 13 meczach zdobył 7 bramek. Ostatecznie został sprzedany za ponad 3000 KOH.
Do zespołu dołączyli:
-Berti Janke (przybył 14.11.) - to 23-letni środkowy pomocnik, z charakterystyką na rozgrywanie. Sprowadzony za niespełna 2000KOH. Otrzymał koszulkę z numerem 21. Jego umiejętności oceniane są na 8 belek. Berti zdążył już rozegrać 9 spotkań, strzelając 2 bramki i przy tylu również asystując.
-Nico Müller (przybył 10.12) - to z kolei, 21-letni napastnik. Typ egzekutora. Również oceniany na 8 belek. Trafił do Rapidu za niespełna 4700KOH, co jest rekordową kwotą jaką włodarze wydali na transfer. Nico będzie grał z "11" na koszulce. Jak na razie nie miał możliwości pokazania się szerszej publiczności.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Czerwona kartka dla Altenberga może mieć wpływ na jego dalszą karierę... Brak rozwoju w tym sezonie ewidentnie wskaże, że nie zmieści się w szerokiej kadrze zespołu.
Rapid po remisie ze Spartą nadal ma 4 punkty przewagi nad goniącymi ich Kangurami, Koroną i Spartanami...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte