@Franz Joseph von Habsburg Wasza Wysokość ależ nic się nie stało.
RMAW - szczegółowy opis wszystkich tras
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Ja bym się obraził... Tak na fest, czyli jakieś trzy godziny!
Tak się zastanawiam... Skoro rajdy mamy w styczniu i w lutym, głównie poza granicami to może w skromniejszym nakładzie pracy udało by mi się zorganizować w przerwie świątecznej coś a'la Mistrzostwa Austro-Węgier i spróbować przetestować techniki "tankowania" i podwójnej premii na mecie... Na razie tylko głośno myślę...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Rajd numer 4.
RAJD LWA I JEDNOROŻCA
- Löwe und Einhorn-Rally 1921
15 stycznia - 17 stycznia 1921r.
Łączna długość trasy 1393km
Dzień I - 15 stycznia
-OS0 - Start w Srebrnym Rogu (Silberhorn) (strata startowa wliczana do ogólnego wyniku)
Dzień II - 16 stycznia (625km)
-OS1(III) - Srebrny Róg - Zielnybor - 148km
-OS2(III) - Zielnybor - Eltdorf - 121km
-OS3(II) - Eltdorf - Runhoff - 253km
-OS4(I) - Margon - Margon (dookoła Detzonii) - 103km
Dzień III - 17 stycznia (XXkm)
-OS5(I) - Stary Kotwicz - Nowy Kotwicz - 95 km
-OS6(I) - Nowy Kotwicz - Jezioro Krasnystok - 141 km
-OS7(I) - Jezioro Krasnystok - Grań - 210 km
-OS8(I) - Grań - Jastrzębiec - 103 km
-OS9(II) - Jastrzębiec - Eldorat - 219 km
Wyjaśnienie oznaczeń:
przykład OS1(I) - oznacza odcinek specjalny nr 1 o stopniu trudności I.
-
Prokrustes
- Reakcje:
Z żalem muszę powiedzieć, że przedstawiciele Unii wykorzystują RMAW do celów politycznych i propagandowych.
Jako obywatel Księstwa Sarmacji niestety nie mogę wziąć udziału w rajdzie który sugeruje jakoby rdzennie sarmackie ziemie należały do społeczności sclavińskiej.
Nie mam tutaj niczego za złe organizatorom RMAW. W pełni rozumiem, że taką prowokacyjną trasę wyrysowali partnerzy z Unii.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Jako organizator całkowicie powierzam punkty odcinków specjalnych współorganizatorom z ramienia państw(a), w których impreza ma się odbyć. Jak w poprzednim rajdzie, nie ja ustalałem dokładne wytyczne trasy. Prosiłbym jednak o nie mieszane spraw politycznych w zabawy o charakterze sportowej rywalizacji. Doskonale rozumiem, że sytuacja na linii Grodzisk-Srebrny Róg-Eldorat nie jest idealna lub wręcz katastrofalna, ale to tylko rajd, nic więcej. Prosiłbym, raz jeszcze rozważyć udział w rajdzie, pomimo kontrowersji politycznych...
Abstrahując od mojego prywatnego stanowiska w przedmiocie przynależności ziem sclavińskich, mimo wszystko zauważyłbym, że Sclavinia niespecjalnie mogłaby wskazać jakąkolwiek inną trasę. Tak źle i tak niedobrze.
PS. Chciałem dodać serce, ale otrzymałem komunikat „Nie masz odpowiednich uprawnień, by kontynuować tę operację”.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Ja już dostałem swoje po uszach, choć każdy stara się mnie zrozumieć. Mimo to odbije sie to na wydarzeniu, choćby frekwencją.
Następnym razem będę miałnauczkę.
U Winków nie powinno być problemów, jak boby nie wyjdą na drogę protestować.
Ja mogę, ale znów jest problem z podejrzeniem kto dał serduszko...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Targersdorf Borisz pisze: ↑4 lata temu...to jako obywatel sarmacki pojechałbym w rajdzie w towarzystwie batalionu pancernego
Z tymże oni nie chcą bo uważają, że część po której ma się odbyć trasa rajdu należy do nich,...