Ciekawostki ze v-świata .

Michał F. Lubomirski-Lisewicz
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Ja tymczasem uczestniczyłem na Discordzie w obchodach 3. rocznicy powstania Ludowej Republiki Magnifikatu, połączonych z krótkim koncertem organowym.

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich

Michał F. Lubomirski-Lisewicz
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Wybaczcie, proszę, post pod postem, ale:
Według nieoficjalnych wyników nowym Księciem Sarmacji zostanie JKW Piotr II Grzegorz!

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Z ostatniej chwili: Piotr II Grzegorz zwycięzcą w elekcji książęcej

Wg na razie nieoficjalnych danych KKW:

Piotr II Grzegorz - 85 głosów od 27 wyborców,
Antoni Kacper Burbon-Conti - 41 głosów od 13 wyborców,
Krzysztof Hans van der Ice - 4 głosy od 2 wyborców,
BetelRigSun (Karol von Sarm) - 2 głosy od 2 wyborców.

Za Szanownym Panem Santiago Vilatre...

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Joanna Izabela
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Joanna Izabela »

trudno powiedzieć
Teutońskie wyspy cesarskie którego jest miastem Srebrny Róg są główną osią życia, wiadomo jako to stolica. Czuć duch Teutonizmu i pewnej powagi. W krótce pewnie znowu tam się z swoim dworem ponieważ jest to miasto cesarzy. To co jest ciekawe dla Srebrego Rogu ze stolica jest rozdzielona na 3 miejsca w tym rozdzielona morzem co można zauważyć na mapie wobec tego czasami trzeba przepłynąć aby dostać się do innej dzielnicy.

Złoty Gród który mieści się w Nowej Teutonii za to był zawsze moim ukochanym miejscem, miastem królów. Tam jest mój zamek i tam sprawowali władze wszyscy królowie teutońscy. Wobec czego można uznać, że to monarsze miasto. Przez dłuższy czas było wyznacznikiem trendów na całą Teutonie. Na pewno będę sama do niego powracać chociażby w czasie wakacyjnym, aby odpocząć od obowiązków.

Auterra czyli Loardia, generalnie Loardia to na razie dziki teren do zagospodarowania i kreatywnego wysiłku, wiec każdy kto chce budować coś nowego może tam mieć miejsce dla siebie. Auterra sama w sobie obecnie stała się stolica mody oraz wyścigów konnych. Arcyksiężna Teutończyków obecnie będzie tam prowadziła pokaz mody, który odbędzie się jutro. Wszystkich chętnych oczywiście zapraszam do wizyty, myślę że Natalii będzie szczególnie miło gdy zjawią się kawalerowie ze wszystkich stron świata.

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Och, widzę tam Eltdorf. Być może źle pamiętam, ale kojarzę, że swego czasu miało to być kulturowo austriackie miasteczko, założone bodajże przez Simona Liberiego, z którym miałem wówczas dość przyjazne relacje :-).

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

Joanna Izabela
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Joanna Izabela »

Franz Joseph von Habsburg pisze: 4 lata temu

Och, widzę tam Eltdorf. Być może źle pamiętam, ale kojarzę, że swego czasu miało to być kulturowo austriackie miasteczko, założone bodajże przez Simona Liberiego, z którym miałem wówczas dość przyjazne relacje :-).

Obawiam się, że niestety nie założycielem ale działał jako drugi. Samo Eltdorf ma w sobie Świątynie gdzie każdy z królów Teutońskich jest koronowany. Obecnie oczywiście jest raczej w narracyjnej formie ale gdyby kiedyś się była potrzeba i ktoś chciał działać to nikt nie mówi, że nie wróci systemowo i może faktycznie rozwijane będzie jego dziedzictwo.

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

Joanna Izabela pisze: 4 lata temu

Auterra czyli Loardia, generalnie Loardia to na razie dziki teren do zagospodarowania i kreatywnego wysiłku, wiec każdy kto chce budować coś nowego może tam mieć miejsce dla siebie. Auterra sama w sobie obecnie stała się stolica mody oraz wyścigów konnych. Arcyksiężna Teutończyków obecnie będzie tam prowadziła pokaz mody, który odbędzie się jutro. Wszystkich chętnych oczywiście zapraszam do wizyty, myślę że Natalii będzie szczególnie miło gdy zjawią się kawalerowie ze wszystkich stron świata.

Na pokazie Mody pojawię się. To rzecz bezsprzeczna. Wszak dostałem zaproszenie VIP. Tak jak Pan Heinz Werner Grüner :roll:
Wyścigi konne... To coś dla mnie. :D Oczywiście dziękuję za wskazówki. :-)

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

W Cesarstwie Teutonii w Domu Mody Auterra zaczęli schodzić się goście. Pokaz Mody rozpocznie się około godziny 17. Dotychczas pojawili się Natalia Helena von Lichtenstein-Hergemon, Michał Jerzy Potocki, Heinz-Werner Grüner, oraz Cesarzowa Joanna Izabela wraz z ojcem Andrzejem Fryderykiem.
Serdecznie zapraszam w imieniu organizatorki. :D

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Pokaza okazał się sukcesem, ale moje zachowanie już nie... Chyba za dużo przechyliłem kolejek z wazonu...

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Cóż Pan był łaskaw narobić? Proszę się pochwalić :-).

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Pogawędki”