August von Hohenzollern pisze: ↑4 lata temu
Wasza Cesarsko Królewska Mość
Szanowni Panowie
Dziękuję za miłe przywitanie.
Bardzo dziękuję Panu Gruner za pokazanie błędu i gratuluję sokolego wzroku.
Odpowiadając na pytanie chciałbym pomocy w organizacji i istnieniu Cesarstwa oraz żeby Panowie je odwiedzali.
Wielkim zaszczytem byłoby dla mnie, gdybyście Panowie wyrazili zgodę na nawiązanie stosunków dyplomatycznych choćby na poziomie poselstwa
I ważne pytanie na koniec. Co trzeba zrobić, aby Cesarstwo Niemiec pojawiło się na mapie mikropaństw.
Nie ma za co dziękować. Początkowo myślałem, że to literówka, ale "wszedłem głębiej" w forum i zauważyłem, że problem się pojawia kilkukrotnie-stąd zapytanie. Mimo to cieszę się, że już mogłem w jakimś stopniu pomóc. 
Mimo, że jestem członkiem Rządy JCKM Franciszka Leopolda I to odpowiem dalej jako osoba prywatna.
Widzę, że stara się WCW, jak najbardziej potrafi, zyskać sympatię wśród mieszkańców v-świata i to na pewno jest dobra droga. Pokazanie nowej mikronacji w pierwszym stadium jest zawsze momentem dość wrażliwym i często decydującym. WCW prosi o pomoc już od początku, ale to w dzisisiejszych czasach może być sporym problemem. Oczywiście "odgrywanie" alternatywnej wersji niemieckiego cesarstwa jest o tyle prostsze, że zawsze może znaleźc się jakiś zapaleniec, który akurat ten okres w dziejach historii lubi. Dlatego też tak ważne jest znanie choćby podstaw tematu (ów nieszczęsna Wirtembergia). Ja akurat nie należę do tych osób, które pałają uczuciem do CN, więc ciężko będzie mnie przekonać bym zjawił się tam i rozwijał "coś" czego kompletnie nie czuje... Przepraszam za szczerość, ale liczę też na wyrozumiałość i zrozumienie. Nie wszędzie się każdy odnajdzie. Natomiast bliskość realiów MAW i CN być może kogoś skłoni do jakiejkolwiek współpracy.
Nie zamierzam "skreślać" CN, ale wręcz przeciwnie, bacznie obserwować by, gdy zajdzie ku temu potrzeba, faktycznie dopełnić formalności oraz by nasze mikronacje zbliżyły się na tylena ile wymaga tego poprawność polityczna.
Ponownie powtórzę, że to jest tylko i wyłącznie moja prywatna opinia, nic więcej. 
Życzę powodzenia w dalszej działalności i wszelkiej pomyślności dla WCW.