Dzisiaj na discordzie przeprowadziliśmy żywą dyskusję... Wzięło nam się na wspomnienia i rozochoceni poszliśmy o jeden krok dalej. Rozmowy skręciły w stronę spotkania w rzeczywistości...
Chętnych zapraszam do dyskusji... Czy i kto reflektowałby na "coś" takiego?
Spotkanie jest możliwe, ale trudne do realizacji w dzisiejszych czasach, więc ciekaw jestem czy nam się uda.
Pierwsze miejsce jakie się nasuwa to Warszawa z racji @Andrew von Habsburg i @Franz Joseph von Habsburg...
Czy poznałeś już Kaisera?
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Jak najbardziej! Pod warunkiem że nie wprowadzą obostrzeń w podróżowaniu jak w zeszłym roku
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Targersdorf Borisz pisze: ↑4 lata temuWarszawa? Nie znam.
wertowanie atlasu
A! Warszawa! To taka wioska w środkowym biegu Wisły.
Ja też za bardzo nie ogarniam Warschau, ale co zrobisz, baró! Dla mnie za Koninem to już inny kraj.
A może Lodz(Łódź)? Albo jeszcze inaczej zadam pytanie. Jak bardzo na północ byłby w stanie Szlachetny @Targersdorf Borisz podjechać, tak dla rozeznania? Tylko "wyżej" niż Krakau, proszę.
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuJak bardzo na północ byłby w stanie Szlachetny @Targersdorf Borisz podjechać, tak dla rozeznania?
W ogóle nie jestem w stanie na północ ruszyć, no chyba że na Most Cudów na Wiśle.
emeryt
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Czy Palatyn właśnie próbuje wywołać incydent dyplomatyczny z RON?
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuCzy Palatyn właśnie próbuje wywołać incydent dyplomatyczny z RON?
O właśnie
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuFranz Leopold I pisze: ↑4 lata temuCzy Palatyn właśnie próbuje wywołać incydent dyplomatyczny z RON?
O właśnie
![]()
![]()
będę się upierał, że oglądałem reprodukcję mapy sprzed 1609 roku
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Targersdorf Borisz pisze: ↑4 lata temuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuJak bardzo na północ byłby w stanie Szlachetny @Targersdorf Borisz podjechać, tak dla rozeznania?
W ogóle nie jestem w stanie na północ ruszyć, no chyba że na Most Cudów na Wiśle.
Ósmy Cud Świata?
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuCzy Palatyn właśnie próbuje wywołać incydent dyplomatyczny z RON?
Czy ja wiem czy incydent?
Jestem w stanie polemizować. Według "najlepszego żródła na świecie" ( ) ludność Warszawy w XVII wieku, na którym głównie bazuje RON, kształtowała się na poziomie:
1625rok - 15 800
1655rok - 18 000
1659rok - 6000
1700rok - 20 000
To może nie jest poziom wsi, ale "metropolia" na owe czasy(Kraków miał podobnie) to jednak dziś skromna mieścina...
- Ludwik Tomović
- Reakcje:
-
Kto to?