Jako że wróciłem już z przymusowej przerwy w aktywności wywołanej awarią komputera, zabieram się powoli za dalsze poprawki i nowości w kwestii systemu informatycznego Monarchii.
Na chwilę obecną mogę powiedzieć że pracuję głównie nad zintegrowanym systemem logowania oraz pewnymi zmianami w [naszym systemie prasowym](https://kiosk.austro-wegry.org).
Chciałem jednak zrobić jakieś plany na przyszłość, i pomyślałem że moglibyśmy sobie zrobić taką "burzę mózgów" na ten temat.
Jakie funkcjonalności Wam się marzą? Jakich brak? Jakie są wam niezbędne, a jakie zwyczajnie "fajnie by było mieć"? Może podpatrzyliście za granicą jakieś rozwiązania które wg. Was są świetne?
Zapraszam do dyskusji!
Propozycje
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
- JCKW Maksymilian Rudolf Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Franz Leopold I pisze: ↑4 lata temuJakie funkcjonalności Wam się marzą? Jakich brak? Jakie są wam niezbędne, a jakie zwyczajnie "fajnie by było mieć"?
Już o tym kiedyś rozmawialiśmy, ale tęsknię za jakąkolwiek formą konta anonimowego (nawet jednego na całą monarchię, z pasami publicznie dostępnymi), które pozwoliłoby robić różne fabularne chryje (z zagadkami kryminalnymi włącznie) i znacznie uatrakcyjnić publiczne wydarzenia
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Hmm, temu akurat mogę się przyjrzeć w sumie od ręki
- Edler Miroslav Barbarez
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
A jak się przedstawia kwestia publikowania artykułów prasowych? Winny one najpierw być wydane na Forum, czy też od razu można je zamieścić w "Kiosku"?
Мирослав Барбарез
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Miroslav Barbarez pisze: ↑4 lata temuWinny one najpierw być wydane na Forum, czy też od razu można je zamieścić w "Kiosku"?
W zasadzie to jest na odwrót, po publikacji w Kiosku zostaną automatycznie zamieszczone też na forum :)
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Maksymilian Rudolf Habsburg pisze: ↑4 lata temuFranz Leopold I pisze: ↑4 lata temuJakie funkcjonalności Wam się marzą? Jakich brak? Jakie są wam niezbędne, a jakie zwyczajnie "fajnie by było mieć"?
Już o tym kiedyś rozmawialiśmy, ale tęsknię za jakąkolwiek formą konta anonimowego (nawet jednego na całą monarchię, z pasami publicznie dostępnymi), które pozwoliłoby robić różne fabularne chryje (z zagadkami kryminalnymi włącznie) i znacznie uatrakcyjnić publiczne wydarzenia
Bardzo ciekawy pomysł, popieram.
I tak sobie myślę że sporo ciekawych funkcji posiada Sarmacja, np. drzewa genealogiczne, do których można dołączać po wysłaniu chęci poprzez kliknięcie przycisku.
Na tej samej zasadzie, podobnie działają instytucje, partie, miasta, ogólnie tamto wszystko. Jednak zdaję sobie sprawę, że system tamten był tworzony przez lata i Sarmacja nie odda już na pewno go za darmo a płacić za...
no chyba nie.
- Również fajnie by było mieć sysytem bankowy podobny do PIASTA. Podałem jego przykład bo się na nim znam.(trochę) (a i uprzedzając pytanie: Nie umiem robić systemów Bankowych/gospodarczych. Ale się nauczę. Myślę że w wakacje.) Niestety ale na razie PIAST ma problemy i nie działa, dlatego gospodarka RON została przeniesiona na forum. Ale jak się nauczę i ogarnę to, to po naprawie system wróci. Jeszcze zdanie o SG PIAST. Został stworzony przez (cytat): "jestem samoukiem", system jest i niby prosty, a jednak jest jak dla mnie złożony.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Czy istnieje możliwość pokazania w profilu postaci innych nagród poza wojskowym stopniem, odznaczeniami i kto? co?
Nie muszą się one wyświetlać na forum przy profilu, ale po kliknięciu na dany profil...
Jak już jesteśmy przy oznaczeniach, to czy istnieje możliwość dodania tych z innych mikronacji. To, że istnieje taka możliwość to wiem, ale czy chcielibyśmy coś takiego?
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Proszę zwrócić uwagę że w każdym kraju pokazuje się odznaczenia danego państwa.
Od razu widzę problem w wykazywaniu odznaczeń innych państw
Po pierwsze w jakiej kolejności powinny być pokazywane, w realu są specjalne przepisy z tym związane
Po drugie czy któreś państwo nie poczuje się urażone, że jej odznaczenia nie są pierwsze
Po trzecie w realu częściowo jest to uregulowane przepisami międzynarodowymi, u nas nie wyobrażam sobie tego
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
W Rzeczpospolitej jest to uregulowane...
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,