– No to ostatni karton. Chyba mam wszystko czego potrzebuję dla swojego mieszkanka. - Pomyślała Panna Swann. - Jeszcze tylko kilka mebli, i można zapraszać ludzi do siebie. Och jak mi brakuje panny Inger. Ona by mi dobrze doradziła.
Panna Swann drepta tam i z powrotem po mieszkaniu na drugim piętrze. Po czym przypomniała sobie jeszcze:
– Ale czy narzeczonemu się spodoba?! Przecież on musi mieć swój własny kąt. Ewentualnie zawsze możemy wszystko zmienić! Ach pomyślę o tym jutro, na dziś wystarczy!
Zakątek Panny Swann
- Freiin Isabella Marie Swann
- Reakcje:
-
Kto to?
Isabella Marie freifrau Swann
- Horace Richelieu
- Reakcje:
Wczesnym wieczorem do drzwi Isabell Marie Swann przybył kurier, niosąc małą, acz ciężką paczkę z Królestwa Lumerii. Opakowanie jest walcowe, przypominające beczkę, a papier owinięty wokół jest czarny. Po starannym rozebraniu, aby nie robić bałaganu, jest to beczka z piwem, lejek i dołączony krótki list od Horace Richelieu.
25.04. b.r
Witaj, Damo Isabell!
Chciałbym najmocniej podziękować za możliwość zamieszkania u Pani podczas mej podróży po Austro-Węgier i przeprosić, iż musiałem zmienić plany- następnym razem na pewno do Pani wpadnę! A to mój przeprosinowy prezent i zachęcenie do odwiedzenia Królestwa Lumerii- lager mej produkcji o nazwie “Kawaler Richelieu”!
Pozdrawia i życzy dużo zdrowia, Kawaler, Podróżnik i Rycerz Horace Richelieu.
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque.
- Reakcje:
-
Kto to?
Bella oczarowana tym niesamowitym prezentem, rozkoszując się piwem przy swoim sekretarzyku myśląc nad odpowiedzią do herr @Horace Richelieu. Wykminiła coś takiego:
25.04. b.r Witaj, herr Richelieu!
Chciałabym serdecznie podziękować Panu za beczkę piwa!!! Rozkoszuję się nim i już nie mogę doczekać swojej wyprawy do Pana do Królestwa Lumerii. Niestety na razie zatrzymują mnie obowiązki w Sarmacji oraz innych mikronacjach, ale obiecuję niedługo się pojawić
Z poważaniem
Bella Swann
- Horace Richelieu
- Reakcje:
Porą popołudniową przybyła poczta do Panny Isabelii Swann. Okazał się być to bilet wizytowy.
Na tyle było ps (pour saluer) i pr (pour visiter), czyli “by pozdrowić i by odwiedzić”. Czyli w najbliższym czasie zjawi się u ciebie Horace Richelieu z wizytą- bo to powstały bilety wizytowe, aby informować o wizycie
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque.
- Tymoteusz Dostojewski
- Reakcje:
-
Kto to?
Chyba odwiedzę Panią raz kiedyś.
Tymoteusz Dostojewski
Insulijczyk brodryjskiego pochodzenia
- Reakcje:
-
Kto to?
Zapraszam Panów zawsze serdecznie - tylko proszę uprzedzić mnie wcześniej bym zadbała o przyzwoitkę muszę dbać o reputację swoją!
- Tymoteusz Dostojewski
- Reakcje:
-
Kto to?
Ja mam w pięknie pięknie w kamienicy. Wcześniej był u mnie @Horace Richelieu .
Tymoteusz Dostojewski
Insulijczyk brodryjskiego pochodzenia