Sehr geehrte Damen und Herren
Jak doskonale wiecie od niemalże pół roku prowadzimy ekspedycje naukowe na Ziemiach Franciszka Józefa, jednak prawnie nie jest to usankcjonowane. Jako obywatel i hyżo zainteresowany działaniami na tych ziemiach jestem zobowiązny aby owe ziemie włączyć oficjalnie do naszych terytoriów poprzez dodanie choćby podforum w dziale Terytoria. Należało by to także uczynić dla ziem natańskich i winlandzkich.
Ponadto mam także niewielką inicjatywę, skoro wszelkie działania na ZFJ zaczęły się za panowania Miłościwie Nam Panującego @Franz Leopold I , to może warto uhonorować Jego obecność w działaniach cesarskim i królewskim Majestacie i owe ziemie nazwać Ziemie Franciszka Leopolda? Działania na ziemiach lada dzień zostaną zintensyfikowane i chciałbym mieć szczerą pewność, że wszystko jest prawnie unormowane.
Moje zapytanie zatem kieruje do wszystkich możnych Monarchii, którym nieobca jest wiedza z tym związana czy i w jakiej formie należałoby spisać dokumenty, na których jasno byłoby spisane, że Ziemie są terytorium zależnym Monarchii.
Z powagą oddaje pod dyskusję, leutnant K. u. K. Armee Grüner. Dziękuję za wysłuchanie.
Usankcjonowanie ziem terytorialnych
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Czy dużym nietaktem i złym ruchem, wypowiedzią byłaby moja propozycja, aby Namiestnikiem tych ziem był Pan Grüner?
On zna te ziemie i będzie dobrym wyborem. Wierzę w niego.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuA co do obsady namiestnictwa, to tutaj rekomendowałbym pana Grunera, ale na inne......
Otóż jakie? Ja posiadam znakomity rodowy zegarek z bilokacyjnym systemem transportu, także jeśli łaska to chociaż na pw.
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Będzie to wymagać zmiany Art.67 Ugody więc piłka jest po stronie Reichsratu. Wniosek może złożyć pan podporucznik, ktokolwiek inny, albo zrobię to jutro ja.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuNa starym forum było kiedyś subforum dla ZFJ, popieram pomysł.
A co do obsady namiestnictwa, to tutaj rekomendowałbym pana Grunera, ale na inne...…
Ciekawe jakie. Może mi Pan Baron pisać np. na prywatnej wiadomości...?
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuJa posiadam znakomity rodowy zegarek z bilokacyjnym systemem transportu,
Potwierdzam, że ledwo co widziałem Pana w Pilznie.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑4 lata temuBędzie to wymagać zmiany Art.67 Ugody więc piłka jest po stronie Reichsratu. Wniosek może złożyć pan podporucznik, ktokolwiek inny, albo zrobię to jutro ja.
A to ja chyba budynek pomyliłem, nie mniej jeśli łaska, gdyby to Szanowny Namiestnik zrobił byłbym wdzięczny po wsze czasy. - zmieszany Grüner próbował ratować się z faux pas, jakie popełnił..
Edit: I tak nie żebym się czepiał, ale leutnant...nie zweiter leutnant.
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuSehr geehrte Damen und Herren
Jak doskonale wiecie od niemalże pół roku prowadzimy ekspedycje naukowe na Ziemiach Franciszka Józefa, jednak prawnie nie jest to usankcjonowane. Jako obywatel i hyżo zainteresowany działaniami na tych ziemiach jestem zobowiązny aby owe ziemie włączyć oficjalnie do naszych terytoriów poprzez dodanie choćby podforum w dziale Terytoria. Należało by to także uczynić dla ziem natańskich i winlandzkich.
Ponadto mam także niewielką inicjatywę, skoro wszelkie działania na ZFJ zaczęły się za panowania Miłościwie Nam Panującego @Franz Leopold I , to może warto uhonorować Jego obecność w działaniach cesarskim i królewskim Majestacie i owe ziemie nazwać Ziemie Franciszka Leopolda? Działania na ziemiach lada dzień zostaną zintensyfikowane i chciałbym mieć szczerą pewność, że wszystko jest prawnie unormowane.
Moje zapytanie zatem kieruje do wszystkich możnych Monarchii, którym nieobca jest wiedza z tym związana czy i w jakiej formie należałoby spisać dokumenty, na których jasno byłoby spisane, że Ziemie są terytorium zależnym Monarchii.
Z powagą oddaje pod dyskusję, leutnant K. u. K. Armee Grüner. Dziękuję za wysłuchanie.
Forum założone! Faktycznie, można założyć też dla Weinlandu i Natanii.
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑4 lata temuBędzie to wymagać zmiany Art.67 Ugody więc piłka jest po stronie Reichsratu. Wniosek może złożyć pan podporucznik, ktokolwiek inny, albo zrobię to jutro ja.
Pozwolę sobie się wtrącić - otóż nie. Art. 72 mówi, że takie terytorium to wspólny kraj anektowany. Krajem koronnym Ziemia FJ raczej nie będzie, ale nie ma przeszkód, by zarządzanie nimi Rząd komuś powierzył . Swoją drogą, art. 73 mamy trochę niedokończony, a art. 72 odnosi się do starej wersji art. 67
.