Moderacja: Rząd JCKM

Usankcjonowanie ziem terytorialnych

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Sehr geehrte Damen und Herren
Jak doskonale wiecie od niemalże pół roku prowadzimy ekspedycje naukowe na Ziemiach Franciszka Józefa, jednak prawnie nie jest to usankcjonowane. Jako obywatel i hyżo zainteresowany działaniami na tych ziemiach jestem zobowiązny aby owe ziemie włączyć oficjalnie do naszych terytoriów poprzez dodanie choćby podforum w dziale Terytoria. Należało by to także uczynić dla ziem natańskich i winlandzkich.
Ponadto mam także niewielką inicjatywę, skoro wszelkie działania na ZFJ zaczęły się za panowania Miłościwie Nam Panującego @Franz Leopold I , to może warto uhonorować Jego obecność w działaniach cesarskim i królewskim Majestacie i owe ziemie nazwać Ziemie Franciszka Leopolda? Działania na ziemiach lada dzień zostaną zintensyfikowane i chciałbym mieć szczerą pewność, że wszystko jest prawnie unormowane.
Moje zapytanie zatem kieruje do wszystkich możnych Monarchii, którym nieobca jest wiedza z tym związana czy i w jakiej formie należałoby spisać dokumenty, na których jasno byłoby spisane, że Ziemie są terytorium zależnym Monarchii.
Z powagą oddaje pod dyskusję, leutnant K. u. K. Armee Grüner. Dziękuję za wysłuchanie.

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

Czy dużym nietaktem i złym ruchem, wypowiedzią byłaby moja propozycja, aby Namiestnikiem tych ziem był Pan Grüner?
On zna te ziemie i będzie dobrym wyborem. Wierzę w niego. :D ;)

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Skłamałbym gdybym nie myślał o takim stanowisku czy to formalnie, czy to nieformalnie jak jest teraz... Na razie wstrzymam się nieco z działaniami na ZFJ...Mam pewien koncept, ale musi on się najpierw status ziem zamorskich "uprawomocnić" w Ballhausplatz.

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Na starym forum było kiedyś subforum dla ZFJ, popieram pomysł.
A co do obsady namiestnictwa, to tutaj rekomendowałbym pana Grunera, ale na inne......

emeryt

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Borys von Targersdorf pisze: 4 lata temu

A co do obsady namiestnictwa, to tutaj rekomendowałbym pana Grunera, ale na inne......

Otóż jakie? Ja posiadam znakomity rodowy zegarek z bilokacyjnym systemem transportu, także jeśli łaska to chociaż na pw. ;)

Obrazek

Ritter Moritz von Oranien-Nassau
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Moritz von Oranien-Nassau »

Będzie to wymagać zmiany Art.67 Ugody więc piłka jest po stronie Reichsratu. Wniosek może złożyć pan podporucznik, ktokolwiek inny, albo zrobię to jutro ja.

Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Obrazek

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

Borys von Targersdorf pisze: 4 lata temu

Na starym forum było kiedyś subforum dla ZFJ, popieram pomysł.
A co do obsady namiestnictwa, to tutaj rekomendowałbym pana Grunera, ale na inne...…

Ciekawe jakie. Może mi Pan Baron pisać np. na prywatnej wiadomości...?

Michał F. Lubomirski-Lisewicz
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Heinz-Werner Grüner pisze: 4 lata temu

Ja posiadam znakomity rodowy zegarek z bilokacyjnym systemem transportu,

Potwierdzam, że ledwo co widziałem Pana w Pilznie. ;)

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Moritz von Oranien-Nassau pisze: 4 lata temu

Będzie to wymagać zmiany Art.67 Ugody więc piłka jest po stronie Reichsratu. Wniosek może złożyć pan podporucznik, ktokolwiek inny, albo zrobię to jutro ja.

A to ja chyba budynek pomyliłem, nie mniej jeśli łaska, gdyby to Szanowny Namiestnik zrobił byłbym wdzięczny po wsze czasy. - zmieszany Grüner próbował ratować się z faux pas, jakie popełnił.. ;)

Edit: I tak nie żebym się czepiał, ale leutnant...nie zweiter leutnant. ;)

Obrazek

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Heinz-Werner Grüner pisze: 4 lata temu

Sehr geehrte Damen und Herren
Jak doskonale wiecie od niemalże pół roku prowadzimy ekspedycje naukowe na Ziemiach Franciszka Józefa, jednak prawnie nie jest to usankcjonowane. Jako obywatel i hyżo zainteresowany działaniami na tych ziemiach jestem zobowiązny aby owe ziemie włączyć oficjalnie do naszych terytoriów poprzez dodanie choćby podforum w dziale Terytoria. Należało by to także uczynić dla ziem natańskich i winlandzkich.
Ponadto mam także niewielką inicjatywę, skoro wszelkie działania na ZFJ zaczęły się za panowania Miłościwie Nam Panującego @Franz Leopold I , to może warto uhonorować Jego obecność w działaniach cesarskim i królewskim Majestacie i owe ziemie nazwać Ziemie Franciszka Leopolda? Działania na ziemiach lada dzień zostaną zintensyfikowane i chciałbym mieć szczerą pewność, że wszystko jest prawnie unormowane.
Moje zapytanie zatem kieruje do wszystkich możnych Monarchii, którym nieobca jest wiedza z tym związana czy i w jakiej formie należałoby spisać dokumenty, na których jasno byłoby spisane, że Ziemie są terytorium zależnym Monarchii.
Z powagą oddaje pod dyskusję, leutnant K. u. K. Armee Grüner. Dziękuję za wysłuchanie.

Forum założone! Faktycznie, można założyć też dla Weinlandu i Natanii.

Moritz von Oranien-Nassau pisze: 4 lata temu

Pozwolę sobie się wtrącić - otóż nie. Art. 72 mówi, że takie terytorium to wspólny kraj anektowany. Krajem koronnym Ziemia FJ raczej nie będzie, ale nie ma przeszkód, by zarządzanie nimi Rząd komuś powierzył :-). Swoją drogą, art. 73 mamy trochę niedokończony, a art. 72 odnosi się do starej wersji art. 67 :-).

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

Zablokowany Podgląd wydruku

Wróć do „Dokumenty archiwalne”