Ciekawostki ze v-świata .

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Franz Leopold I »

Guedes de Lima pisze: 4 lata temu

Śledzę na bieżąco leocki ranking aktywności (przyp. ISM) i chciałem pogratulować Wam satysfakcjonującej aktywności.

Niezmiernie to miło z Pańskiej strony, aczkolwiek osobiście jestem przekonany że wyróżniamy się na tle rankingu nie dlatego, że jesteśmy jakoś szalenie aktywni, ale raczej dlatego że sytuacja w pozostałych państwach jest, cóż, niewesoła.

Tym bardziej więc cieszy, że są w wirtualnym świecie miejsca, gdzie toczy się błogie v-życie!

_Bella gerant alii, tu, felix Austria, nube!_

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Guedes de Lima pisze: 4 lata temu

....błogie v-życie.

Czy ja wiem, v-deszczowy czerwiec da v-słabe zbiory v-winogron, i będzie marne v-wino.

emeryt

Guedes de Lima
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Guedes de Lima »

Franz Leopold I pisze: 4 lata temu

Niezmiernie to miło z Pańskiej strony, aczkolwiek osobiście jestem przekonany że wyróżniamy się na tle rankingu nie dlatego, że jesteśmy jakoś szalenie aktywni, ale raczej dlatego że sytuacja w pozostałych państwach jest, cóż, niewesoła.

Oczywiście, zawsze możemy podchodzić do sprawy w ten sposób. Niemniej jednak, patrząc na to co się dzieje w innych zakątkach mikroświata (a obserwuję kilka mikronacji na bieżąco) to w Monarchii widać przede wszystkim sens dyskusji i trzymanie się spójnej narracji. To duży plus, bo nie "nabija się" w Austro-Węgrzech postów w tematach zastępczych, np. rozrywkowych.

GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
Właściciel Unicorn Media Corporation

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

W Baridasie szykują się [wybory](http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f= ... 16#p329016).
Swoją drogą, mimo że w zasadzie nie mam pojęcia o tym co, kto i z kim za granicą (bo jak wiadomo powszechnie **zagraniczne szkodzi**), to mam wrażenie że wszystkie te nazwiska widziałem (i widuję nadal) na każdym kroku... Niepokojące.

Guedes de Lima
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Guedes de Lima »

franzleopold pisze: 4 lata temu

W Baridasie szykują się wybory.
Swoją drogą, mimo że w zasadzie nie mam pojęcia o tym co, kto i z kim za granicą (bo jak wiadomo powszechnie zagraniczne szkodzi), to mam wrażenie że wszystkie te nazwiska widziałem (i widuję nadal) na każdym kroku... Niepokojące.

Niestety, mikroświat jest hermetyczny i w kółko widać te same twarze. Dlatego z olbrzymią radością witam każdego nowego mikronautę (licząc w głębi serca, że nie jest to kolejne wcielenie tej samej realnej osoby).

GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
Właściciel Unicorn Media Corporation

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.

JCKM Franz Leopold I
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Herr de Lima, zapewne Pana trochę zaskoczę, ale uważam że nie ma powodu popadać w nadmierny defetyzm.

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Jako, że ostatnio nasze sprawy krążą wokół piłki kopanej, nasi sąsiedzi, dostojni i czcigodni Ojców Kościoła, też pasjonują się futbolem, śledząc i komentując rozgrywki Ivo Mikro League, gdzie występuję rotryjski zespół A.C Sienna.
W lidze tej swój zespół, na wysokim miejscu, prowadzi JE@Moritz von Oranien-Nassau.

emeryt

Ritter Moritz von Oranien-Nassau
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Moritz von Oranien-Nassau »

W czwartek mam towarzyski ze Sieneńczykami. Mam nadzieję na rewanż za ostatnie porażki.

Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Tak się robi "żetelną" ankietę :P

emeryt

Jan von Rainer
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Jan von Rainer »

Nie żebym nie lubił chińskich bajek Ale i co chodzi z tymi wszechobecnymi anime dziewczynkami?

Jan von Rainer
Ambasador Pustkowi Winków
Admirał Wasteland Navy
Obywatel Austro-Węgier

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Pogawędki”