Heinz-Werner Grüner dumnie krążył po pokoju i ogladał nowy medal. Tym razem został wyróżniony w Bialenii Medalem Zasłużonych Dla Sportu, "za zasługi w propagowaniu zdrowego trybu życia wśród obywateli Republiki". Dumny jak paw nie zauważył, że w mieszkaniu nadal siedzi Arcyksiążę Hergemon i popija "Sturm" ze szklanki do herbaty. Butelki zostały opróżnione, została tylko resztka...na "małego łyczka". Gość wyraźnie był w "dobrym humorze", przynajmniej jego "postawa półleżąca" na taborecie na to wskazywała, toteż gospodarz sam przechylił resztę bezpośrednio z butelki. W oczach Arcyksięcia widać było sprzeciw, ale chyba tylko "dla zasady"...
Grüner gdy skończył lekko się skrzywił, po czym otworzył szeroko usta, nabrał w nie powietrza i rzekł:
-Zdrowie Arcyksięcia!
Czynszówka leutnanta Grünera
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
Gratuluję, Herr Grüner!
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Panie Gruner, Gratulacje. To ile ma pan już medali, odznak, orderów.. etc. ?
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Moje gratulacje
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuDziękuję serdecznie Wasza Austro-Królewska Wysokość, a ja zawsze chętny na imprezowanie z jakiejś okazji. Bez okazji zresztą też.
Ja nie mówię o imprezowaniu, miałem na myśli raczej skromne pół butelczyny przedniego miodu pitnego, dowiezionego mi od mych galicyjskich kompanów.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Szanowni Panowie, dziękuję po raz kolejny. Czuję się jakbym został królem.
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuPanie Gruner, Gratulacje. To ile ma pan już medali, odznak, orderów.. etc. ?
Nie po to człowiek żyje, ale jest to miłe, że ktoś docenia nasze wysiłki. Co do ilości, to ledwie trzy, ale żadnego z naszej pięknej naddunajskiej krainy... Będę cierpliwie służył i choć wystarczy mi dobre słowo od Jego Majestatu, to na pewno nie odrzucę gdy kiedyś, za parę lat otrzymam takie wspaniałe wyróżnienie
Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑4 lata temuJa nie mówię o imprezowaniu, miałem na myśli raczej skromne pół butelczyny przedniego miodu pitnego, dowiezionego mi od mych galicyjskich kompanów.
Od tego się zawsze zaczyna. Nie omieszkam skosztować z Waszą Wysokością...
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuSzanowni Panowie, dziękuję po raz kolejny. Czuję się jakbym został królem.
Nie po to człowiek żyje, ale jest to miłe, że ktoś docenia nasze wysiłki. Co do ilości, to ledwie trzy, ale żadnego z naszej pięknej naddunajskiej krainy... Będę cierpliwie służył i choć wystarczy mi dobre słowo od Jego Majestatu, to na pewno nie odrzucę gdy kiedyś, za parę lat otrzymam takie wspaniałe wyróżnienie
- Moze kiedyś, gdzieś..
- Hmm... Tylko trzy.. I tylko jeden od RON... Jesteśmy kolegami z jednej piaskownicy, nawet może przyjaciółmi z Monarchii. Udziela się Pan i na pewno zasługuje na medale. Bo czy ktokolwiek poza Panem rozpromował MAW na mikroświecie? NIE.
Proszę niedługo wpaść do Skarlandu. Będzie tam na Pana czekał prezent.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Mein Gott! Broń mnie od tego!
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuHmm... Tylko trzy.. I tylko jeden od RON... Jesteśmy kolegami z jednej piaskownicy, nawet może przyjaciółmi z Monarchii. Udziela się Pan i na pewno zasługuje na medale. Bo czy ktokolwiek poza Panem rozpromował MAW na mikroświecie? NIE.
Proszę niedługo wpaść do Skarlandu. Będzie tam na Pana czekał prezent.
Dla mnie to całkiem sporo. Z natury jestem skromny.