A czemu nalega Pan na to aby było 20 zespołów.
Bo ligę to podzielić można już przy 12 zespołach. A jesli będziemy mieli 16 to i tak będziemy mieli równo po 8 albo jakoś inaczej.
Ale z 8 zaczynaliśmy i nie ma co marudzić. A to, że w drugiej byłoby o kolejkę mniej i mogliby zagrać więcej sparingów albo odpocząć to spokojnie. Pucharem też można będzie nadrobić. Jeśli będzie 16 drużyn to podział wyjdzie tak samo ładnie jak i przy 20 i nie ma co grymasić.
Aż trudno uwierzyć, że grymaskiem jest osoba która zwykle takiego marudę jakim ja jestem to uspokaja itd.
Wykaz klubów
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑3 lata temuA czemu nalega Pan na to aby było 20 zespołów.
Bo ligę to podzielić można już przy 12 zespołach. A jesli będziemy mieli 16 to i tak będziemy mieli równo po 8 albo jakoś inaczej.
Ale z 8 zaczynaliśmy i nie ma co marudzić. A to, że w drugiej byłoby o kolejkę mniej i mogliby zagrać więcej sparingów albo odpocząć to spokojnie. Pucharem też można będzie nadrobić. Jeśli będzie 16 drużyn to podział wyjdzie tak samo ładnie jak i przy 20 i nie ma co grymasić.
Aż trudno uwierzyć, że grymaskiem jest osoba która zwykle takiego marudę jakim ja jestem to uspokaja itd.
Herr Potocki, ale to nie jest tak, że ja chcę... Pan chciałby podział, Kalte Julka również, bez względu na liczbę drużyn. Mamy jednak więcej trenerów i oni też wyrażali swoje zdanie. Niektórych taki podział 8/8 niezbyt się podoba.. Ja jeszcze i tak będę zbierał info, jak już zbierzemy dane ile ekip wystartuje. Na razie mogę sobie co najwyżej gdybać.
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Ciekawi mnie co nie pasuje 8/8 ?
Są jakieś powody podane?
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Sytuacja zmienia się bardzo dynamicznie.
Vienna FC i jej znamienity coach, Herr Stetryczała Pierdołazrezygnował z zabaway w X11 dla naszej ligi.... No cóż, widocznie miałswoje powody.
Garbarnia Kraków również wyleciała z ligi - ten ruch trenera Potockiego znów stawia go w złym świetle. Dosłownie kilka dni temu zamienił przecież Salzburg na Kraków...
Natomiast dzisiaj zespołowi z Karyntii, udało się zakontraktować nowego trenera. Jest nim Artur Kardacz, znany i ceniony winkulijski szkoleniowiec. Serdecznie gratulujemy i dziękujemy za dołączenie do 1.Klasse!
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Wykaz klubów zrzeszonych w AWFP (stan na 4.05.1921roku (2021r.)):
SK Rapid Wien - zał. 22 czerwca 1920 roku - 1.Klasse
Budapest Honvéd FC - zał. 22 czerwca 1920 roku - 1.Klasse
Sparta Praga - zał. 22 czerwca 1920 roku - 1.Klasse
HSK Gradanski Zagreb - zał. 18 stycznia 1921 roku - 1.Klasse ( w miejsce Ochmistrzy Hofburg )
K.F. Bregenz - zał. 23 czerwca 1920 roku - 1.Klasse
NK Nove Mesto - zał. 18 stycznia 1921 roku - 1.Klasse ( w miejsce Slaviji Sarajevo )
FC Kärnten - zał. 18 września 1920 roku - 1.Klasse
Bohemians Praha 1905 - zał. 18 września 1920 roku - 1.Klasse
FK Olimpic Sarajevo - zał. 18 września 1920 roku - 1.Klasse
Pogoń Lwów - zał. 03 Października 1920 roku - 1.Klasse
Wisła Kraków - zał. 05 Października 1920 roku - 1.Klasse
Cracovia Kraków - zał. 05 Października 1920 roku - 1.Klasse
Sandencja Nowy Sącz - zał. 21 Kwietnia 1921 roku - 1.Klasse
Ferencvárosi TC - zał 23 Kwietnia 1921 roku - 1.Klasse
Garbarnia Kraków* - zał. 28 Kwietnia 1921 roku - 1.Klasse (w miejsce ASK Salzburg, zmiana nazwy zespołu z Korona na ASK Salzburg)
Vienna FC* - zał. 23 czerwca 1920 roku - 1.Klasse
*-zespół niepewny
Trenerzy uprawnieni do głosowań:
Taddeo von Hippogriff-Piccolomini
Moritz von Oranien-Nassau
Borys von Targersdorf
Heinz-Werner Grüner
Timan Demollari
Thomas von Lisendorff-Dostojewski
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Maciej Gerwazy Lisewicz
Józef Wilhelm Potocki
Ludwik Tomović
Michael Grüner
Enrique Sanchez Oviedo
Ingvar A.v.Hagsen de la Sparasan
Ardur Kardacz
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Dzięki! Właśnie sprawdziłem... Budapesti TC grało w LK przez 18 sezonów... Wyzwanie...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Targersdorf Borisz pisze: ↑3 lata temuI to duże, ja w swojej "karierze" przejąłem trzy kluby, i w jednym przypadku, chyba po dwóch sezonach, się wycofałem, w ogóle nie "czułem" zespołu.
Zobaczymy jak to będzie wyglądało w moim przypadku. Cel mam jasny - podium.