Coś w ten deseń chyba zaproponował Prokrustes. Że rozmowy Sclavinia-Sarmacja-RMAW (bo chodzi o wyścig).
Ale nie jestem pewien czy jego post o ,,rozmowach trójstronnych" oznacza to, czy coś innego...
RMAW - szczegółowy opis wszystkich tras
-
Joahim von Ribertrop
- Reakcje:
-
Kto to?
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuTak sobie pomyślałem. A gdyby zrobić jakiś szczyt mikronacji, zjazd, kongres i zaprosić do wspólnych rozmów, Sarmację, kraje UNP i rozwiązać to dyplomatycznie i polubownie. W wydarzeniu wzięliby udział obserwatorzy z innych krajów. Każdy mógłby się wypowiedzieć. I wypracowalibyśmy rozwiązanie. Dobre dla każdego... Co Państwo myślą?
W tym kontekście, niestety, pozostaję pesymistą. Widzę kilka rozwiązań, na które nie zgodzi się, z tego czy innego powodu, żadna ze stron:
- Ziemie stanowią własność Sclavinii.
- Ziemie stanowią własność Sarmacji.
- Sclavinia usypuje wyspę o kształcie idealnie tożsamym z dawnymi granicami na zachód od Sarmacji.
- Sarmacja i Sclavinia podpisują nowy traktat, na mocy którego ziemie są ponownie użyczane Sclavinii („Hongkong”).
- Sarmacja i Sclavinia przyjmują konwencję „okupacji Zachodniego Brzegu”.
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Chyba ostanie dwa są wedle mnie takie do przyjęcia. 4 opcja najlepsza chyba.
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuChyba ostanie dwa są wedle mnie takie do przyjęcia. 4 opcja najlepsza chyba.
Mnie by się 5 wydawała ciekawsza, ale tutaj stawiam wszystkie możliwe gwiazdki odnośnie do wyrażania opinii o charakterze prywatnym i tego, że decyzja należy do rządów obu państw, a nie ludzi z zagranicy.
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Helwetyk pisze: ↑4 lata temuMichał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuChyba ostanie dwa są wedle mnie takie do przyjęcia. 4 opcja najlepsza chyba.
Mnie by się 5 wydawała ciekawsza, ale tutaj stawiam wszystkie możliwe gwiazdki odnośnie do wyrażania opinii o charakterze prywatnym i tego, że decyzja należy do rządów obu państw, a nie ludzi z zagranicy.
Moglibyśmy tez zrobić potajemne spotkanie przywódców UNP i Sarmacji, na neutralnym gruncie, np. tutaj w MAW. Porwać ich, i zamknąć, do czasu aż się nie pogodzą. Ewentualnie skuć kajdankami, ale dać każdemu kluczyk od innych. Np. Sarmackiemu księciu kluczyk Sclavinii a Sclavinii kluczyk sarmacji.
I musieliby się pogodzić, bo umarli by z głodu. (Oczywiście za ich zatwardziałość i twardość tych negocjacji nie odpowiadamy, jeśli padną, wybiorą kolejnych przywódców i kiedyś ktoś pęknie
Problem będzie rozwiązany.)
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Ludwik Tomović
- Reakcje:
-
Kto to?
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Rajd numer 4.
RAJD LWA I JEDNOROŻCA
- Löwe und Einhorn-Rally 1921
15 stycznia - 17 stycznia 1921r.
Łączna długość trasy 1393km
Dzień I - 15 stycznia
-OS0 - Start w Srebrnym Rogu (Silberhorn) (strata startowa wliczana do ogólnego wyniku)
Dzień II - 16 stycznia (625km)
-OS1(III) - Srebrny Róg - Zielnybor - 148km
-OS2(III) - Zielnybor - Eltdorf - 121km
-OS3(II) - Eltdorf - Runhoff - 253km
-OS4(I) - Margon - Margon (dookoła Detzonii) - 103km
Dzień III - 17 stycznia (768km)
-OS5(I) - Kap Einhorn - Nowy Kotwicz - 95 km
-OS6(I) - Nowy Kotwicz - Krasnystok - 141 km
-OS7(I) - Krasnystok - Grań - 210 km
-OS8(I) - Grań - Jastrzębiec - 103 km
-OS9(II) - Jastrzębiec - Eldorat - 219 km
Wyjaśnienie oznaczeń:
przykład OS1(I) - oznacza odcinek specjalny nr 1 o stopniu trudności I.
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
@Heinz-Werner Grüner Tak się zastanawiam... Potwierdziłem swój udział w RLiJ? Bo otrzymałem numer startowy.
Tak czy inaczej, zamierzam uczestniczyć.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich