Ciekawostki ze v-świata .

Michał F. Lubomirski-Lisewicz
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Michał F. Lubomirski-Lisewicz »

Ja niby rozmawiam z Posłem Baronem von Targersdorfem w Warszawie, ale jakoś się zaciąłem. Mam nadzieję, że dam radę kontynuować rozmowy w bliskim czasie...

Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Proszę sobie nie robić wyrzutów, jeżeli WP Podkanclerz będzie gotów do podjęcia rozmów, to zapraszam do Budapesztu. Popływamy statkiem po Dunaju, dobre zbiory były, więc pysznych soków i lemoniady nie zabraknie, pikantnego gulaszu zjemy.

emeryt

Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Może się nad tym zastanowię.
Czyli mam rozumieć, że Czcigodny Baron już nie siedzi po drugiej stronie biurka?

Stolnik podlaski

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Ot, chyba właśnie powstał postulat partii socjaldemokratycznej na najbliższe wybory - oczywiście co do polityki zagranicznej :-).

Co do orientacji "czasowej" i "klimatycznej" - owszem, to wiele spraw może ułatwić, ale myślę, że głównym aspektem jest pewna płaszczyzna wspólnego porozumienia i wspólnota interesów. Ot, na przykład Trójprzymierze z Brugią i Surmenią bazowało na tych dwóch aspektach, a sojusz z Surmenią już wybitnie. Nawet jego rozluźnienie przebiegło w przyjaznej atmosferze - i to były nie tylko osobiste kontakty, ale też wspólnota interesów, przecież mieliśmy nawet wspólne akcje wojskowe, w OPM zawsze koordynowaliśmy swoje działania.

Co do Leocji i Bialenii - przyznam, że nie rozpatrywałem tego kierunku, mam chyba trochę przestarzałe pojęcie mapy mikroświata. Leocja i Bialenia to ciekawi partnerzy w przyszłości, zwłaszcza że w naturalny sposób oddzielają naszą część świata od głównej osi konfliktu. Pytanie, czy obydwa te państwa chciałyby uczestniczyć w takim projekcie - te związki należałoby zbudować, trudno też jednoznacznie powiedzieć, czy występuje wspólnota interesów. Póki co nie widzę takiego potencjału, choć strategicznie położoną Leocję i solidnie uzbrojoną Bialenię dobrze byłoby mieć wśród sojuszników, a przynajmniej partnerów. O ile mi wiadomo, obydwa te państwa już ze sobą współpracują - Bialenia dysponuje bazą powietrzną na terytorium Leocji - zdaje się, że również dostrzegła jej strategiczne położenie.

No i chyba musimy naprawić tego bubla w Ugodzie, dotyczącego ratyfikacji umów, to bardzo nas wstrzymuje.

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

@Michał F. Lubomirski-Lisewicz Ależ siedzę, ale pomyślałem, że zmiana scenerii, łyk świeżego powietrza pomoże :)

emeryt

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Franz Joseph von Habsburg pisze: 4 lata temu

No i chyba musimy naprawić tego bubla w Ugodzie, dotyczącego ratyfikacji umów, to bardzo nas wstrzymuje.

Prosiłbym o przytoczenie... :)

Franz Joseph von Habsburg pisze: 4 lata temu

Co do Leocji i Bialenii - przyznam, że nie rozpatrywałem tego kierunku, mam chyba trochę przestarzałe pojęcie mapy mikroświata

Ja się jakoś przestawiam i jest już w miarę dobrze. Radzę Waszej Wysokości również przełączyć guzik na 1920 rok. :)

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

A co z sprawą traktatu z Skarlandem? :|

Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Sclavinia wypowiedziała Traktat stowarzyszeniowy: http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1029&t=31042

Teutonia wypowiedziała Traktat stowarzyszeniowy: http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1029&t=31045

Czyli nie ma już państw stowarzyszonych z Księstwem Sarmacji.

„Manifest Nowej Sarmacji” Rady Ocalenia Sarmacji: https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/12399/0

Stolnik podlaski

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

O! Nasz drogi przyjaciel @Michał Jerzy Potocki ruszył na pomoc Hasselandowi, ale zatrzymał się w Sarmacji z akcją ratunkową!
Ja osobiście podziwiam Pana Michała za energię i aktywność.

emeryt

Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Powstaje Unia Państw, w której skład ma wejść: Dreamland, Baridas, Teutonia i Sclavinia.
http://uniapanstw.pl/

Stolnik podlaski

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Pogawędki”