Ja niby rozmawiam z Posłem Baronem von Targersdorfem w Warszawie, ale jakoś się zaciąłem. Mam nadzieję, że dam radę kontynuować rozmowy w bliskim czasie...
Ciekawostki ze v-świata .
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Proszę sobie nie robić wyrzutów, jeżeli WP Podkanclerz będzie gotów do podjęcia rozmów, to zapraszam do Budapesztu. Popływamy statkiem po Dunaju, dobre zbiory były, więc pysznych soków i lemoniady nie zabraknie, pikantnego gulaszu zjemy.
emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Może się nad tym zastanowię.
Czyli mam rozumieć, że Czcigodny Baron już nie siedzi po drugiej stronie biurka?
Stolnik podlaski
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Ot, chyba właśnie powstał postulat partii socjaldemokratycznej na najbliższe wybory - oczywiście co do polityki zagranicznej .
Co do orientacji "czasowej" i "klimatycznej" - owszem, to wiele spraw może ułatwić, ale myślę, że głównym aspektem jest pewna płaszczyzna wspólnego porozumienia i wspólnota interesów. Ot, na przykład Trójprzymierze z Brugią i Surmenią bazowało na tych dwóch aspektach, a sojusz z Surmenią już wybitnie. Nawet jego rozluźnienie przebiegło w przyjaznej atmosferze - i to były nie tylko osobiste kontakty, ale też wspólnota interesów, przecież mieliśmy nawet wspólne akcje wojskowe, w OPM zawsze koordynowaliśmy swoje działania.
Co do Leocji i Bialenii - przyznam, że nie rozpatrywałem tego kierunku, mam chyba trochę przestarzałe pojęcie mapy mikroświata. Leocja i Bialenia to ciekawi partnerzy w przyszłości, zwłaszcza że w naturalny sposób oddzielają naszą część świata od głównej osi konfliktu. Pytanie, czy obydwa te państwa chciałyby uczestniczyć w takim projekcie - te związki należałoby zbudować, trudno też jednoznacznie powiedzieć, czy występuje wspólnota interesów. Póki co nie widzę takiego potencjału, choć strategicznie położoną Leocję i solidnie uzbrojoną Bialenię dobrze byłoby mieć wśród sojuszników, a przynajmniej partnerów. O ile mi wiadomo, obydwa te państwa już ze sobą współpracują - Bialenia dysponuje bazą powietrzną na terytorium Leocji - zdaje się, że również dostrzegła jej strategiczne położenie.
No i chyba musimy naprawić tego bubla w Ugodzie, dotyczącego ratyfikacji umów, to bardzo nas wstrzymuje.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑4 lata temuNo i chyba musimy naprawić tego bubla w Ugodzie, dotyczącego ratyfikacji umów, to bardzo nas wstrzymuje.
Prosiłbym o przytoczenie...
Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑4 lata temuCo do Leocji i Bialenii - przyznam, że nie rozpatrywałem tego kierunku, mam chyba trochę przestarzałe pojęcie mapy mikroświata
Ja się jakoś przestawiam i jest już w miarę dobrze. Radzę Waszej Wysokości również przełączyć guzik na 1920 rok.
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
A co z sprawą traktatu z Skarlandem?
- Reakcje:
-
Kto to?
Sclavinia wypowiedziała Traktat stowarzyszeniowy: http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1029&t=31042
Teutonia wypowiedziała Traktat stowarzyszeniowy: http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1029&t=31045
Czyli nie ma już państw stowarzyszonych z Księstwem Sarmacji.
„Manifest Nowej Sarmacji” Rady Ocalenia Sarmacji: https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/12399/0
Stolnik podlaski
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
O! Nasz drogi przyjaciel @Michał Jerzy Potocki ruszył na pomoc Hasselandowi, ale zatrzymał się w Sarmacji z akcją ratunkową!
Ja osobiście podziwiam Pana Michała za energię i aktywność.
emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Powstaje Unia Państw, w której skład ma wejść: Dreamland, Baridas, Teutonia i Sclavinia.
http://uniapanstw.pl/
Stolnik podlaski