Ja będę tęsknił za pucharem, ale mecz ligowy ma większą wagę, niż rozgrywany w wolnym terminie mecz towarzyski.
dyskretne ocieranie łzy w tęsknocie za Pucharem.
1.Klasse
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuJa będę tęsknił za pucharem, ale mecz ligowy ma większą wagę, niż rozgrywany w wolnym terminie mecz towarzyski.
Oczywiście, że towarzyski mecz jest wart tyle co nic.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Przeleciał szybko ten sezon, niedawno graliśmy pierwsze mecze
Niezależnie od wyników, to jako Federacja wygraliśmy, dotrwaliśmy jako trenerzy z dobrą frekwencją i zaangażowaniem, doszły trzy nowe drużyny, topowy menadżer.
Ja pozwolę sobie na życzenia na przyszły sezon budujmy 1.Klaase tak aby stał się fajnym produktem,przepraszam za słowo produkt w piłkarskim światku, No i wyśmienitych wyników!!!.
i tu po słowach barona, poszła meksykańska fala
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Ale baty. Chyba idę na emeryturę.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Hańba dla mnie. Ta porażka z mojej winy bo ociągałem się z przygotowaniem. Miałem już wczoraj to zrobić i nie zrobiłem. pluję sobie w brodę, biję sie w pierś. Poważnie muszę zastanowić się nad klubem bo widać że jestem złym menadżerem. Zawiodłem siebie, kibiców, Salzburg. To dla Salzburga plama na honorze, żal, dzień żałoby. To nasza Hiroszima, po serii zwycięstw, taka przegrana, jedną bramką. To dla nas koniec.
wszystko poszło w rozsypkę. trener klubu myśli o dymisji...
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
[*]
Michał von Rokuszewski pisze: ↑4 lata temuTo nasza Hiroszima, po serii zwycięstw, taka przegrana, jedną bramką. To dla nas koniec.
wszystko poszło w rozsypkę. trener klubu myśli o dymisji...
Ja tylko nieśmiało przypomnę, że Hiroszimę odbudowano
Miałem z Rapidem podobny problem, prowadziłem dwoma bramki by przegrać 3;2
Futbol jest piękny.
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
A ja chciałem przypomnieć, że nie na darmo zostałem mistrzem. Porażka z Rapidem to żaden wstyd, przynajmniej w pierwszym sezonie okazało się, że zespół jest poza zasięgiem. I pisze to nie tylko dlatego, żeby Wam dokuczyć, ale wręcz przeciwnie, zmobilizować. Jak pokazała Sparta, Zielono-Biali są do ogrania, wystarczy się postarać, a nie załamywać. Herr Trener von Rokuszewski myślał, że jak wygrał ze Slaviją tak wysoko, to, że to wystarczy na starego wyjadacza? Spójrzmy na realne ligi. W Bundeslidze Bayern zdemolował Schalke 8:0, by następnie przegrać 1:4. Wszystko jest zatem możliwe.
Wracajmy jednak do podsumowania:
14.kolejka Erste Klasse
30 września 1920 roku
K.F. Bregenz - Ochmistrze Hofburg 1 - 0 (0 - 0)
Trener Bregencji wreszcie pokazał, że jest w stanie powalczyć. Cały sezon, nieco pechowy, ale licze na to, że w przyszłym zespół zagrozi najlepszym i to nie raz. Ochmistrze potrafili odebrać punkty Viennie, ale po "postoju" w jaki wsprowadził JCKM, są po prostu łatwym celem.
FK Slavija Sarajevo - Vienna FC 0 - 3 (0 - 2)
Wszędzie poszukiwany trener Barbarez i jego Slavija już zapisała się w annałach naszej ligi. Zero punktów, zero bramek... Nic dodać nic ująć.
Jednego czego mi brakuje we Viennej to trenera Mareckiego na forum MAW... Ma ktoś na niego taki wpływ?
Korona Salzburg - SK Rapid Wien 2 - 3 (1 - 1)
Korona walczyła dzielnie o zwycięstwo i o końcowe podium. Tym razem się njie udało, ale zespół ma spore możliwości. Gdyby nieprzespany początek sezonu, to kto wie... Końcówka niesamowita i te rekordowe zwycięstwa sprawiły, że to drugi pod względem skuteczności zespół w 1.Klasse.
Rapid jak Rapid, sporo już o nim pisałem, a cięzko coś dodac w tym momencie o swoim zespole.
Budapest Honvéd FC - Sparta Praga 4 - 1 (2 - 0)
Wojskowi chyba nawet przez moment nie stracili wiary w końcowy sukces. Wraz ze Spartą sporo pokazali w tym sezonie. Takich trenerów oczekujemy w Erste Klasse, aktywnych, walecznych i co dla mnie bardzo ważne identyfikujących się z barwami. To naprawdę buduje pozytywne relację. Śmiało możemy napisać, że pomiędzy zespołami od drugiego do piątego nawiązała się taka rywalizacja, co budowało prestiż klubów, ale i ligi.
TABELA KOŃCOWA:
- SK Rapid Wiedeń 37-7 38pkt
- Vienna FC 24-5 28pkt
- Budapest Honved FC 22-9 26pkt
- Korona Salzburg 35-15 24 pkt
- Sparta Praga 30-17 21 pkt
- K.F. Bregenz 8-37 12pkt
- Ochmistrze Hofburg 6-30 10pkt
- SK Slavija Sarajewo 0-42 0pkt
Piłkarz Kolejki:
Guido Platsek (12belek-3ci raz w sezonie)
Trener Kolejki:
Heinz-Werner Gruner (SK Rapid Wien -9-ty raz w sezonie)
Nagrody Sezonu:
Król Strzelców Erste Klasse
1.Ivan Zelenka (Sparta Praga) - 9 bramek
2.Pio Manighetti (Korona Salzburg ), Berndt Ewers(SK Rapid Wien) - 8 bramek
3.Josef Svejk(SK Rapid Wien), Daley Hoover(Honved Budapest FC) - 7 bramek
Asystent Sezonu Erste Klasse
Randall Datsun(Korona Salzburg), Frank Holton(Sparta Praga)
Najostrzej grający zawodnik Erste Klasse
Ajdin Komic (FK Slavija Sarajevo) 1 czerwona kartka / 5 żółtych kartek
Trener Sezonu Erste Klasse:
Heinz-Werner Gruner (SK Rapid Wien)
Piłkarz Sezonu Erste Klasse:
Ivan Zelenka (Sparta Praga)