Jestem zawiedziony, bo mój "risercz" nie potrafi jasno określić jaka to postać, ale jakby co to jest alternatywa dla Szanownego Barona.
Absolutnie dziękuje.
Jestem zawiedziony, bo mój "risercz" nie potrafi jasno określić jaka to postać, ale jakby co to jest alternatywa dla Szanownego Barona.
Absolutnie dziękuje.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑4 lata temuJestem zawiedziony, bo mój "risercz" nie potrafi jasno określić jaka to postać''......
Są błędne teorie, które łączą mnie z Dino Merlinem, dla mnie osobiście prestiżowe
emeryt
No ten z avatara trochę "poważniejszy", choć chętnie Szanownego Barona w takim wdzianku kolorowym jak pan Merlin, bym zobaczył.
Jeśli mowa o realnym odbiorze to teraz inaczej sobie nie będę wyobrażał Szanownego.
Jeśli zaś chodzi o piosenkę, to całkiem przyjemnie oglądało się to show. Wokal jak wokal ale melodia świetna. Myślę, że można, jeśli wrócimy do tematu pokusić się o nową propozycję na ten konkurs muzyczny.
Sozialdemokratische Arbeiterpartei Österreichs/Magyarországi Szociáldemokrata Párt
Program wyborczy 1920 r.
Genossen! Elvtársok! Jak zapowiadał JCKM @Franz Leopold I, niebawem mają odbyć się wybory do Reichsratu. W wyborach tych nasze ugrupowania oczywiście wezmą udział - póki co mamy jednego, pewnego kandydata, zapraszamy jednak do dołączenia do naszego kolektywu. By zachęcić zarówno przyszłych kandydatów do przyłączenia się, jak i naszych przeciwników politycznych do debaty, prezentujemy program, jaki chcielibyśmy zrealizować w najbliższej kadencji.
Zdajemy sobie sprawę, że w obecnej sytuacji nie będziemy mogli rządzić samodzielnie - doceniamy jednak talenty wszystkich uczestników życia politycznego i z przyjemnością poprzemy rząd, skłonny do realizacji naszych postulatów. W postulatach znajdują się zarówno pomysły narracyjne, jak i realnie wpływające na życie poddanych JCKM.
Zachęcam do popierania socjaldemokratów!
Pamiętaj, serce masz po lewej stronie!
Jeśli mogę odnieść się do punktów to chciałbym powiedzieć.
Oczywiście, że można - zawsze zachęcam do dyskusji!
Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑4 lata temuOczywiście, że można - zawsze zachęcam do dyskusji!
- O podatkach nie ma tam mowy, ale cieszę się, że proponuje Pan takie rozwiązania
.
- No cóż, transport publiczny to konieczność - nie każdego stać na automobil, a programy rozwojowe i robót publicznych winny wspomóc naszą gospodarkę.
- A co ze szkołami, gdzie uczą się niechrześcijanie?
- Wunderbar!
O podatku wspomniałem ponieważ wcześniej w wątku majątku WCKW wspomniał.
3. Wiadomo racja.
4. No cóż, jaki problem dla niechrześcijan aby obok Porteru cesarza wisiał krzyż. Wszak pamiętam, że Habsburgowie uchodzili za Katolików itd.
A poza tym niechrześcijan nie powinno drażnić, męczyć, denerwować czyiś znak na ścianie, skoro on nie wierzy, nie zajmuje się tym to powinno to być dla niego jako taka dekoracja.
Poza ty to mam pytanie. Skąd pomysł na połączenie dwóch tragicznych, złych, okropnych ustrojów, myśli jakimi są Socjalizm i demokracja.?
Choć sam czysto socjal ale ograniczony, mały popieram to Socjalizmu już nie.
Co do krzyża - na przykład mi jako wykładowcy c. i k. Akademii Dyplomatycznej by to przeszkadzało, uważam to za zawłaszczanie przestrzeni publicznej przez coś, z czego wartościami się nie zgadzam - co więcej, nie uważam, że państwo winno te wartości realizować. Przypomnę też, że nad Dunajem mieszkają też muzułmanie i żydzi. A więc tak, jako ateista-obywatel mam z tym problem. Prywatnie uważam religię za zjawisko dość odstręczające, ale też jej kultywowanie uważam za prawo każdego człowieka i nie jestem zwolennikiem jego ograniczania.
A to połączenie - cóż, może to wielu zaskoczy, ale mam zwyczajnie dość lewicowe poglądy na wiele spraw i nie uważam, że socjaldemokracja jest, jak Pan to ujął, "mieszanką tragicznych ustrojów". Co więcej - Monarchia Austro-Węgierska realizuje bardzo dobrze zasady demokracji, a przy tym nasza partia chce uzupełnić to o wrażliwość socjalną, bronić praw pracowników i realizować polityki publiczne z prawdziwego zdarzenia.
Nie musi się Pan zgadzać, dlatego też zapewne nie jest Pan członkiem partii. Jeżeli w przyszłej kadencji będzie Pan delegatem do Rady Państwa i zgadza się Pan z częścią postulatów, to warto współpracować choćby w związku z tymi właśnie postulatami.
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temu@Franz Joseph von Habsburg
moim skromnym zdaniem program wyborczy jest dobrze skrojony, tak po prawdzie to nawet konserwatysta mógłby się pod nim podpisać.
Zapraszam!
Opanujmy socjaldemokrację jako przemysłowcy i związki nam nic nie zrobią.