Ja też witam Ekscelencje Ministra i zapraszam do Tyrolu - jak tylko pozbedziemy się Wlochów i republikanów.
Proszę również o poparcie naszej sprawy na arenie międzynarodowej.
Kontynuacja
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Edler Wiktor von Vihren
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Andrew von Lichtenstein pisze:jak tylko pozbedziemy się Wlochów i republikanów.
Mógłbym się zacząć kłócić i bronić honoru Włochów ale nie będę. Zaprasza jednak wszystkich przedstawicieli tej dumnej nacji do Księstwa Pobrzeża. Tu włoski jest językiem urzędowym, dobrze się tu poczujecie. A nam przyda się świeża krew, po wojnie liczba ludności drastycznie spadła.
Książę Pobrzeski
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Nie występuje przeciwko Wlochom, tylko przeciw okupacyjnym wojskom wloskim
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Christian von Kluck pisze:Mówiąc już właściwie; Nazywam się Christian von Kluck i jestem Ministrem Spraw Zagranicznych Królestwa Dreamlandu. Wtrąciłem się, bo mikroświat dosyć zainteresowało odżycie ruchu w Monarchii i przyszedłem zobaczyć jak wam się wiedzie
Osobiście trzymam kciuki.
Pozdrawiam!
Witam Ekscelencjo
zadajemy sobie sprawę z zainteresowania jakie wywołuje odbudowa Monarchii w v-świecie, tym bardziej że ziemie po upadku Austro-Węgier zostały powierzone Kongresowi. Proszę się rozgościć. Dziękujemy za wsparcie :)
emeryt
- Leszek van der Fryssau
- Reakcje:
Powinniśmy jak najszybciej zwołać Parlament, który proklamuje odrodzenie Monarchii Austro - Węgierskiej. Również jednym z zadań Parlamentu będzie powołania Rady Regencyjnej lub Regenta. Ja tu się deklaruje się do działań parlamentarno - regencyjnych.
(-) Leszek baron van der Fryssau
Dreamlandzki Polityk i Dziennikarz
Lord Parlamentu Królestwa Dreamlandu
Burgrabia Miasta Koppenberg
Prezydent Korporacji Fryssau
Prezes Dreamland Radio Television
Reaktor Naczelny gazety Nasz Dreamland.
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Chwila...
A to nie maiło być tak że czekamy rok przed wielkimi ogłoszeniami/odrodzeniami/reaktywacjami ?
Książę Pobrzeski
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Tak pisał Ekscelencja Wiktor Maretzky, ale może zgodzi się przyspieszyć sprawę.
Z drugiej strony rozumiem Pana Wiktora, nie chce aby powstała Monarchia na parę miesięcy, a potem się ponownie rozpadła
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Nie wiemy czy MAW przetrwa. Nie chciałbym żeby na kongresie było tak jak na ostatnim sejmie w RON kiedy zawrto i wypowiedziano te same umowy międzynarodowe. Nie możemy jednak pozwolić na podjęcie uchwał godzących w naszą sprawę. Można np.wysłać oficjalnie niezależną delegację która blokowałaby takie ustawy.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Moim zdaniem mamy czas. Powoli, sumiennie i z głową Szanowni Panowie.
Książę Pobrzeski
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Leszek van der Fryssau pisze:Powinniśmy jak najszybciej zwołać Parlament, który proklamuje odrodzenie Monarchii Austro - Węgierskiej. Również jednym z zadań Parlamentu będzie powołania Rady Regencyjnej lub Regenta. Ja tu się deklaruje się do działań parlamentarno - regencyjnych.
szybko nie znaczy dobrze. Z powołaniem Parlamentu poczekajmy do końca maja, niech okrzepną rządy krajowe.
Jacek Ostrogski-Radziwiłł pisze:Nie wiemy czy MAW przetrwa. Nie chciałbym żeby na kongresie było tak jak na ostatnim sejmie w RON kiedy zawrto i wypowiedziano te same umowy międzynarodowe. Nie możemy jednak pozwolić na podjęcie uchwał godzących w naszą sprawę. Można np.wysłać oficjalnie niezależną delegację która blokowałaby takie ustawy.
Panie Jacku nikt nie godzi w nasze sprawy bo takowe na razie nie istnieją i zanim zbierz sie Parlament, zanim zdecydujemy o ustroju to wiele wody w Dunaju upłynie. O ile dobrze pamiętam Kongres uznaje państwo po okresie 6 m-cy istnienia.
emeryt