Dziękuję za szybką odpowiedź...
[XIV] Obrady XIV kadencji
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- JCKW Franz Joseph von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Co do ustawy - nie istnieje, ale wskazano odwołanie do przyszłej ustawy. Jeżeli nie powstanie takowa, to nic się nie stanie, będzie się stosować zwyczaj, np. usankcjonowany lokalnie, zgodnie zresztą z przepisami ustalającymi źródła prawa.
Co do budżetu - cóż, ostatecznie Rząd JCKM może po prostu kopiować stan konta Skarbu Państwa w swojej uchwale lub do tegoż stanu odsyłać. Wybrano najprostszą formę, bez projektowania budżetu, co nigdy się nie udawało. Co więcej, art. 64 jasno mówi, że decyzja o tym leży w zakresie Rządu JCKM, może to być więc jedna uchwała odsyłająca do aktualnego stanu konta, a mogą być regularne, cotygodniowe uchwały. Taka uchwała równie dobrze może w ogóle nie powstać .
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Franz Joseph von Habsburg pisze: ↑4 lata temuCo do ustawy - nie istnieje, ale wskazano odwołanie do przyszłej ustawy. Jeżeli nie powstanie takowa, to nic się nie stanie, będzie się stosować zwyczaj, np. usankcjonowany lokalnie, zgodnie zresztą z przepisami ustalającymi źródła prawa.
Co do budżetu - cóż, ostatecznie Rząd JCKM może po prostu kopiować stan konta Skarbu Państwa w swojej uchwale lub do tegoż stanu odsyłać. Wybrano najprostszą formę, bez projektowania budżetu, co nigdy się nie udawało. Co więcej, art. 64 jasno mówi, że decyzja o tym leży w zakresie Rządu JCKM, może to być więc jedna uchwała odsyłająca do aktualnego stanu konta, a mogą być regularne, cotygodniowe uchwały. Taka uchwała równie dobrze może w ogóle nie powstać .
Czyli takie punkty Ugody, które mogą być a nie muszą.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
A może by tak głosowanie w sprawie przyjęcia tych flag jako oficjalnych?
Wiem, że powinno to się odbywac w inny sposób, ale chyba nikomu tutaj się już nie chce bawić w polityczne uchwały, rozporzadzenia etc.
1.Kto jest za przyjęciem wzoru flagi dla terytorium zamorskiego zwanego Wienlandem, autorstwa arcyksięcia von Habsburga-Lothringena?
2.Kto jest za przyjęciem wzoru flagi dla terytorium zamorskiego zwanego Ziemią Franciszka Józefa, autorstwa arcyksięcia von Habsburga-Lothringena?
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Ach ci biurokraci... perfekcjoniści..
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Ordnung muss sein.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuSzanowny Kolego Delegacie @Heinz-Werner Grüner wprowadza Pan anarchię, a my jako Delegaci, powinniśmy dbać, aby Rada Państwa była ostoją praworządności
Czyli jednak lepiej jest jak się w jakąkolwiek politykę nie mieszam? Nie ma problemu.
Z tym, że co robią inni Delegaci, z całym szacunkiem do każdego z osobna?
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Szlachetny Baronie, ale zdaję sobie sprawę, że ja nie miałem prawa (zresztą chyba nie zostało to potraktowane w ten sposób, sam zadawałem pytania) tego rozpocząć, z tym, że akurat musi sam Szlachetny przyznać, że cały Reichsrat się opiernicza w swoich działaniach. Czy ja się mylę i wymagam za dużo? Proszę o szczerą odpowiedź.