Panowie, choć mi nie wolno wypowiadać się w Parlamencie, to może mogę Wam jakoś pomóc.
[XVI] Rozpoczęcie obrad Reichsratu szesnastej kadencji
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Andrew von Habsburg pisze: ↑3 lata temuPanowie, choć mi nie wolno wypowiadać się w Parlamencie, to może mogę Wam jakoś pomóc.
Jak. Szczegóły poproszę…
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Jak Jego Wysokości będzie potrzebny to go poprosimy.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
W związku z faktem, iż desygnowany przeze mnie Rząd nie przedstawił mi dotąd programu, na podstawie Art. 48., ustęp 3 Ugody, zobowiązuję Radę Państwa do wyboru Rządu JCKM w ciągu 7 dni.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Jako Delegat Rady Państwa, proponuje zatem na Prezydenta Ministrów Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości, Szlachetnego Palatyna Targersdorfi Borisza. Herr @Targersdorf Borisz ?
Wyjasnię może, by nie robić zbędnego zamieszania, że:
- Mamy tydzień
- Wybieramy Prezydenta Ministrów, a on desygnuje członków Rządu.
- Następnie Rada Państwa głosuje bezwględną większością głosów skład proponowany przez wybranego Prezydenta Ministrów, pod warunkiem, że będzie co najmniej połowa Delegatów.
Jako, że jest nas dwóch, nie będzie to stosunkowo trudne. Herr @Moritz von Oranien-Nassau.
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Teoretyczie Rada wybiera jednym rzutem Prezydenta i pozostałych ministrów, Ugoda milczy na temat deygnowania tych ostatnich przez MP, ale prawdę powiedziawszy jest mi wszystko jedno jakie procedury przyjmą Dostojni Delegaci, aby tylko były spełnione wymogi prawne. Tymczasem kandydaturę przyjmuję, i czekam do jutra do południa na inne zgłoszenia, bądź na deklarację delegata @Moritz von Oranien-Nassau że nie będzie nikogo zgłaszał…
Jako że Przewodniczącego RP nadal nie ma, obawiam się że prowadzenie obrad póki co spada na mnie.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Otrzymałem i nie zgadzam się.
Natomiast na dalsze ustalenia zapraszam Herr @Moritz von Oranien-Nassau na pw. Może na discord? Będzie szybciej?
- JCKM Franz Leopold I
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Czy Panowie Delegaci przyjęli jakiś konsensus w sprawie powołania Rządu? @Moritz von Oranien-Nassau , @Heinz-Werner Grüner ?
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte