Ekscelencjo a
a może by tak poprosić Szanownego Pana @Heinz-Werner Grüner o jakiś zarys programu?
Powołanie Prezesa AWFP
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Słuszny wniosek. Głosowanie wstrzymane.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Nie ma problemu. Oto moja "ósemka"!
Program, a właściwie tylko jego zarys jestem w stanie napisać od ręki. Na głębsze dywagacje to już się musze przygotować
- Przede wszystkim chciałbym uporządkować sprawy statutowe. Tak najogólniej, nie wdając się w dalsze szczegóły. Spokojnie, nie jestem żadnym wielkim reformatorem, ale kilka nieścisłości trzeba wyjaśnić, zawrzeć. Pisałem już o tym wcześniej. To w pierwszej kolejności.
- Mikroświatowa Unia Piłkarska, nie wiem czy to jeszcze istnieje (forum widziałem, że padło), ale przynajmniej działanie by MAW było pełnoprawnym członkiem z możliwością gry na szczeblu międzmikronacyjnym, w oficjalnej lidze. Z tego co widziałem to skład jest 16-sto drużynowy, co może być problemem.
- Wybór odpowiedniego trenera na stanowisko. Czasu jest jednak sporo, sezon reprezentacyjny kończy się w z początkiem października, jak u nas. Stąd też mam taki plan by trener mistrza 1.Klasse, został także "selekcjonerem" kadry. Wszystko oczywiście pod warunkiem pozytywnego rozpatrzenia.
- Rozwój 1.Klasse - To oczywiście sprawa nadrzędna. Zwróćcie uwagę, że w tydzień zebrałem Was, Panowie trenerzy i zorganizowałem ligę, która już jest na dużo wyższym poziomie niż zaczynała. Aż 34 transfery (plus 23 odejścia), jak dotąd, właśnie o tym świadczy. A to dopiero pierwsza kolejka.
W kolejce do 1.Klasse czekają już 2 nowe zespoły! Do października chciałbym namówić jeszcze dwie kolejne ekipy. Wtedy bedzie to już wielka, poważna liga. - Wzniecanie aktywnosci. To mój taki oddolny program, który zamierzam stosować do pobudzania aktywności trenerów poprzez bezpośredni kontakt wkazdy możliwy i znany sobie sposób. W skrajnych przypadkach szybka wymiana trenerów.
- Utrzymanie tradycji -Kiedyś grałem w Lidze Królewskiej i bardzo mi się nie podobał fakt, że trenerzy przejmowali inne zespoły, po czym zmieniali rychło im nazwy. A gdzie tradycja? Rozumiem, że występowały tam drużyny z całego Pollinu, ale w 1.Klasse bardzo chciałbym kłaść nacisk na brak możliwości zmiany nazwy. Ewentualne, skrajne przypadki rozpatrzać właśnie na zjazdach, tak by liga była naszą wspólną, a nie tylko inną jakąś tam na Xpert Eleven. Klimat ponad wszystko.
- Pomoc w tworzeniu platformy do komunikacji klubu na forum. Chciałbym by każdy klub miał swoją małą informacyjną wizytówkę, która mogła by być systematycznie uzupełniana i w dodatku pełnić swego rodzaju komunikator o zmianach w składzie, etc.
- Rzetelne i stałe informowanie o wynikach spotkań naszej ligi, ew. pozostałych naszych drużyn w innych ligach czy to w formie postu, czy też poprzez Sportblatt...
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Zgadzam się. W związku z brakiem innych kandydatów i ogólnie dobrym programem jedynego nie pozostaje nam chyba nic tylko...
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuDziękuję Szanownemu Panu @Heinz-Werner Grüner za przedstawioną ósemkę
JE @Moritz von Oranien-Nassau nie mam pytań do kandydata.
Bardzo dziękuję za wysłuchanie.
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Przechodzimy już oficjalnie do głosowania.
Za.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał wstał i głośnym donośnym głosem wyrzekł: ZA.
- Ritter Walter Erich Jorg
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Za!
Jak najbardziej za!
Oberstleutnant Walter Erich Ritter Jorg