Decyzję podjęto z wielkim bólem, ale kierowaliśmy się dobre drużyn, które grając regularnie mają szanse na rozwój.
No w sumie to rzeczywiście jest pomocne. W Slaviji grają teraz emeryci, więc w systemie z pucharem by się raczej nie rozwinęli na koniec sezonu. Nie wiem czy teraz dadzą radę, ale na pewno szanse są większe
.
System 2 meczy ligowych może przeszkadzać trenerom z mniejszą ilością czasu, bo trzeba częściej zaglądać. Jak dla mnie to co sezon można robić głosowanie jak chcemy grać. Wszystkim na raz się nie dogodzi niestety.
Z tego co czytałem to puchar można połączyć z 2 meczami ligowymi, ale każdy w lidze musiałby mieć vipa. Koszt vipa na 3 miechy oscyluje w koszcie dobrej flaszki (40 zł).
Nie tylko puchar odpadł. W czasie sezonu nie możemy grać również sparingów tj. męczy towarzyskich. Jedynie po zakończeniu ligi w przerwie między sezonami..
No to wynika z systemu. Mecze towarzyskie to większych walorów nie mają. Można sobie przetestować taktykę i ewentualnie opisać to potem narracyjnie. Na zgranie zespołu i rozwój zawodników mają marginalny wpływ.
W każdym razie dzięki za odpowiedzi
.