Materiały promocyjne AWFP i 1.Klasse

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

Andrew von Habsburg pisze: 4 lata temu

A ja proponuję aby ta uroczystość odbyła się 21 listopada
Wiem że to daleki termin

Wasza Wysokość ma taką tajemniczość w sobie, że nie ja często tego nie ogarniam... :) Ok.Dla mnie data nie jest istotna, ale dlaczego akurat 21 listopada? To chyba wypada napisać...
Mam nadzieję, że nikogo nie urażę tymi słowami...

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

JCKW Andrew von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Andrew von Habsburg »

21 listopada jest rocznica śmierci Cesarza Franciszka Józefa I, ot cała tajemnica

Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Andrew von Habsburg pisze: 4 lata temu

21 listopada jest rocznica śmierci Cesarza Franciszka Józefa I, ot cała tajemnica

To byśmy uczcili. :)
W każdym razie ja się dostosuje. Czekam na decyzję Majestatu. Ze swojej strony dodam tylko, że jakby się WCKM wyrobił jeszcze w tym roku... ;)
Taki mały żarcik.. ;)

Obrazek

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

Heinz-Werner Grüner pisze:

W każdym razie ja się dostosuje. Czekam na decyzję Majestatu. Ze swojej strony dodam tylko, że jakby się WCKM wyrobił jeszcze w tym roku... ;)
Taki mały żarcik.. ;)

Ale z pana Grünera żartowniś. No patrzycie. 😁👍😉

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

No, to teraz mecz w tv w nieistniejącym realu naszych ulubieńców z "ulubieńcami" Szlachetnego Barona. ;)

Obrazek

Severin
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Severin »

Nie wiem czy to dobre miejsce, ale chciałbym zapytać kiedy i w jakich okolicznościach zdecydowano się przejść na system 2 meczy ligowych. Trochę szkoda tego pucharu, bo wtedy w lidze jest tylko jeden zwycięzca — ten kto wygra sezon. A tak to zawsze można komuś jakiś tytuł podkraść ;).

Severin Verwaltung-Esteladio

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

To prawda Pucharu szkoda, nasz to się nawet ładnie nazywał. Decyzja zapadła po dołączeniu nowych drużyn, Prezes przeprowadził konsultacje z członkami Federacji, zapadła decyzja o dwóch meczach ligowych, bez grania pucharu. Decyzję podjęto z wielkim bólem, ale kierowaliśmy się dobre drużyn, które grając regularnie mają szanse na rozwój.

emeryt

Michał Jerzy Potocki
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Michał Jerzy Potocki »

Nie tylko puchar odpadł. W czasie sezonu nie możemy grać również sparingów tj. męczy towarzyskich. Jedynie po zakończeniu ligi w przerwie między sezonami..

Barò Emeryt
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Emeryt »

Lepiej zagrać jeden mecz ligowy, niż pięć sparingów.

emeryt

Severin
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Severin »

Decyzję podjęto z wielkim bólem, ale kierowaliśmy się dobre drużyn, które grając regularnie mają szanse na rozwój.

No w sumie to rzeczywiście jest pomocne. W Slaviji grają teraz emeryci, więc w systemie z pucharem by się raczej nie rozwinęli na koniec sezonu. Nie wiem czy teraz dadzą radę, ale na pewno szanse są większe :lol:.

System 2 meczy ligowych może przeszkadzać trenerom z mniejszą ilością czasu, bo trzeba częściej zaglądać. Jak dla mnie to co sezon można robić głosowanie jak chcemy grać. Wszystkim na raz się nie dogodzi niestety.

Z tego co czytałem to puchar można połączyć z 2 meczami ligowymi, ale każdy w lidze musiałby mieć vipa. Koszt vipa na 3 miechy oscyluje w koszcie dobrej flaszki (40 zł).

Nie tylko puchar odpadł. W czasie sezonu nie możemy grać również sparingów tj. męczy towarzyskich. Jedynie po zakończeniu ligi w przerwie między sezonami..

No to wynika z systemu. Mecze towarzyskie to większych walorów nie mają. Można sobie przetestować taktykę i ewentualnie opisać to potem narracyjnie. Na zgranie zespołu i rozwój zawodników mają marginalny wpływ.

W każdym razie dzięki za odpowiedzi ;).

Severin Verwaltung-Esteladio

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Austro-Węgierska Federacja Piłkarska”