Kiedyś (kilka lat wstecz) i właściwie niedawno (przy naszych już ustaleniach dotyczących Erste Klasse) również spotkałem się z opinią, że w mikronacjach liga to musi być szybko i jak najczęściej. Ja mam zakodowane wręcz odwrotnie, jeśli chodzi o naszą ligę. To ma budować klimat w MAW dodatkowo, a nie nabijać bezsensu sezony w X11. Niech ta liga ma swoją wartość, stąd też propozycja z mojej strony i fundacja VIP'a. Moim celem jest 16 drużyn, ale stałby się jakiś cud i zebralibyśmy 20 ekip to Zweite Klasse będzie nieunkniona i wtedy gramy po 10 ekip... Ach... Gdyby tylko członkowie rodziny panującej byli bardziej uzdolnieni piłkarsko.
Sárkány Stadion
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Nic nie dzielimy. Jest dobrze.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Sporthírek donosi:
Wasza bulwarówka sportowa donosi. Nerwowa atmosfera w drużynie Wojskowych. Trener Borisz był wściekły po wczorajaszym meczu z Rapidem. Jak donosi nasz informator, trener na pomeczowym spotkaniu z zawodnikami połamał swoją laskę o biurko.
Krzyczał, że "mecz przegrać mogą, ale trzeba grać". Postawę swoich zawodników nazwał asystowanie, stwierdził, też że swoją postaw przynoszą wstyd węgierskiej piłce.
O dalszym rozwoju wypadków będziemy informować na bierzącą.
Czytaj swoją bulwarówkę sportową!!!
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Sporthírek donosi:
Wojskowi z Kispet oraz Olimpijczycy z Sarajeva zafundowali kibicom bardzo piękne widowisko. W meczu padało w sumie 10 bramek, losy zwycięstwa ważyły się do końca, nie brakowało dramatycznych momentów. Były gole, kontuzje, gol samobójczy.
Po meczu trener gospodarzy żegnał brawami zawodników, którzy schodzili z murawy.
A, najważniejsze wygrali goście z Sarajeva 4:6.
emeryt
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte