http://www.cesarstwoniemieckie.darmowef ... n.html#new
Pewnie sporo schodów będzie, Szlachetny Baronie.
Uuu, ale tego Cranacha to ja chętnie kupię do galerii w Urbino. (Jeszcze jej nie mam
)
Ciekawostki ze v-świata .
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Jeżeli będą chcieli wrócić, to zrobią to na innym sprzęcie, pod innym nikiem. Nikt nie dojdzie, mogą być przypuszczenia, ale pewności żadnej
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Albert Fryderyk de Espada
- Reakcje:
Andrew von Habsburg pisze: ↑3 lata temuJeżeli będą chcieli wrócić, to zrobią to na innym sprzęcie, pod innym nikiem. Nikt nie dojdzie, mogą być przypuszczenia, ale pewności żadnej
Właśnie przeciwko temu stosuje się adresy IP i to właśnie dzięki nim udało się tym razem odkryć kloning, ale IP mimo iż jest dobrym zabezpieczeniem to da się je obejść.
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Ja się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że jak kupi się nowy komputer, masie nowy IP
- Albert Fryderyk de Espada
- Reakcje:
Andrew von Habsburg pisze: ↑3 lata temuJa się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że jak kupi się nowy komputer, masie nowy IP
Też tak może być ale IP jest również mocno powiązane z siecią internetową przez co nie jest ono takie proste do zmiany.
Da się to obejść jakimś VPN-em ale wtedy łatwiej jest zobaczyć że czyjeś konto loguję się zawsze z innym adresem IP.
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Moritz von Oranien-Nassau pisze: ↑3 lata temuhttp://www.cesarstwoniemieckie.darmowef ... n.html#new
Pewnie sporo schodów będzie, Szlachetny Baronie.
Uuu, ale tego Cranacha to ja chętnie kupię do galerii w Urbino.(Jeszcze jej nie mam
)
Dzięi za info!
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
A ten Cranach to za ile?
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
-
Orjon Surma
- Reakcje:
-
Kto to?
Andrew von Habsburg pisze: ↑3 lata temuJa się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że jak kupi się nowy komputer, masie nowy IP
Wyjaśniam: IP zależy od sieci/operatora, nie od komputera Można mieć inne IP np. przy łączeniu się z siecią komórkową (zazwyczaj tam jest zmienne IP), a inne np. w sieci Wi-Fi domowej (wtedy zazwyczaj mamy je od dostawcy naszego internetu w domu).
Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑3 lata temuAndrew von Habsburg pisze: ↑3 lata temuJa się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że jak kupi się nowy komputer, masie nowy IP
Też tak może być ale IP jest również mocno powiązane z siecią internetową przez co nie jest ono takie proste do zmiany.
Da się to obejść jakimś VPN-em ale wtedy łatwiej jest zobaczyć że czyjeś konto loguję się zawsze z innym adresem IP.
Jest powiązane, tak, ale czy nie jest proste do zmiany? Absolutnie jest proste. Wiele adresów jest nadawanych na określony czas (np. na dobę), po czym wracają one do puli i otrzymujemy nowe IP (tak działała np. Neostrada - pamiętam, bo miałem; zresztą operatorzy mobilni też przy każdym połączeniu nadają inne IP).
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Dziękuję za wyjaśnienia,
- Tymoteusz Dostojewski
- Reakcje:
-
Kto to?
W Muratyce jest niestabilna sytuacja, związana z Czesnoradem, który okupuje tereny Nowego Kucelgradu, obecnie w Insulii jest Rząd Tymczasowy, na czele którego stoi Komendant Makrela, a którego też jestem członkiem.
Tymoteusz Dostojewski
Insulijczyk brodryjskiego pochodzenia