Dzięki, ale nie będę ryzykował. Na wysokości Płocka tu i ówdzie jeszcze do dziś rybki pływają brzuszkami do góry. Ale w Krakowie ponoś jest czyściutka woda. Sprawdzę jak będę przejazdem i dam znać. Ma się rozumieć o ile przeżyję.
Ciekawostki ze v-świata .
- Bruno Petrowicz Catalan
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
O, a ja dzisiaj widziałem Wisłę w Płocku, jak o Wiśle mowa.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuO, a ja dzisiaj widziałem Wisłę w Płocku, jak o Wiśle mowa.
Jakaś wycieczka?
- Reakcje:
-
Kto to?
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑3 lata temuMichał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuO, a ja dzisiaj widziałem Wisłę w Płocku, jak o Wiśle mowa.
Jakaś wycieczka?
A, u dziadków pod Płockiem byliśmy. Już chyba pisałem, żem Mazowszanin?
A trzeba przez most przejechać nad Wisłą, to i Wisłę widziałem.
Stolnik podlaski
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑3 lata temuMichał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuO, a ja dzisiaj widziałem Wisłę w Płocku, jak o Wiśle mowa.
Jakaś wycieczka?
A, u dziadków pod Płockiem byliśmy. Już chyba pisałem, żem Mazowszanin?
Przejazd przez Wisłę w Płocku jest bardzo interesujący. Nie raz i nie dwa miałem okazję przejeżdżać. Mazowsze hej!
- Reakcje:
-
Kto to?
A, na Baraniej Górześmy byli.
W tamtym roku, w wakacje, jakeśmy w Beskidzie Śląskim byliśmy, co pisałem z Czcigodnym Baronem.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑3 lata temuMichał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuA, u dziadków pod Płockiem byliśmy. Już chyba pisałem, żem Mazowszanin?
Przejazd przez Wisłę w Płocku jest bardzo interesujący. Nie raz i nie dwa miałem okazję przejeżdżać. Mazowsze hej!
Prawda, ładnie wygląda tam Wisła, a Płock ładnie widać.
A którym mostem? Starym czy nowym?
Stolnik podlaski
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuPrawda, ładnie wygląda tam Wisła, a Płock ładnie widać.
A którym mostem? Starym czy nowym?
A jest jakiś nowy? Zapewne chodziło o stary, bo nie przypominam sobie, by był jakoś specjalnie urodziwy.
- Reakcje:
-
Kto to?
Jest stary, który mniej więcej z okolic Starego Miasta i ogrodu zoologicznego prowadzi na Radziwie oraz bardziej na wschód nowy (wiszący, o charakterystycznym wyglądzie), który prowadzi od sporej drogi aż do ulicy Wyszogrodzkiej (takiej w zasadzie alei, szerokiej dosyć), która na wschód mniej więcej biegnie w kierunku Wyszogrodu, a dalej do Warszawy.
Nowy most jest większy, a także dłuższy. Chyba dwupasmowy.
Stolnik podlaski
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał F. Lubomirski-Lisewicz pisze: ↑3 lata temuJest stary, który mniej więcej z okolic Starego Miasta i ogrodu zoologicznego prowadzi na Radziwie oraz bardziej na wschód nowy (wiszący, o charakterystycznym wyglądzie), który prowadzi od sporej drogi aż do ulicy Wyszogrodzkiej (takiej w zasadzie alei, szerokiej dosyć), która na wschód mniej więcej biegnie w kierunku Wyszogrodu, a dalej do Warszawy.
Nowy most jest większy, a także dłuższy. Chyba dwupasmowy.
To znaczy na pewno to był ten stary, ale bardzo dawno temu nim jechałem i dokładnie nie pamietam jego położenia. W Płocku bywałem tylko przejazdem i to naprawdę rzadko.