Na samym wstępie Bardzo Pana witam.
Trochę zabawna sytuacja gdyż ja akurat zaczynam do Sarmacji wchodzić i zamierzałem zrobić sobie mały urlop w Monarchii. Gdyż i tak jestem już w państwie które czasowo jest w I poł. XX wieku. ( chodzi mi o Skarland). I chciałem na chwilkę, pewnie moze dwa tygodnie opuścić Salzburg aby móc przewietrzyć głowę i na nowo wejść z teczką pełną pomysłów, jednak w głowie szukałem zastępstwa. Takie namiestnictwo było by dobrym kąskiem dla innych. Z jednej strony chce jak najlepiej jednak gdy tylko pomyślałem że (proszę się nie urazić) Pan Heinz mógłby "zaopiekować się" nim, to jakbym wrócił to bym mojego domu nie poznał, a Szanowny Pan miałby "nabite" ze 100 postów na moim terenie.
Ale jeśli by Pan chciał to mógłbym Panu ofiarować funkcję opiekuna Salzburga do mojego powrotu z Sarmacji.? Co Pan na to?
Gruss Got!
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
-
Barò Emeryt
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuAle jeśli by Pan chciał to mógłbym Panu ofiarować funkcję opiekuna Salzburga do mojego powrotu z Sarmacji.?
Powierzenie namiestnictwa leży w gestii Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. Więc proszę się nie kompromitować.
emeryt
- Michał F. Lubomirski-Lisewicz
- Reakcje:
-
Kto to?
Pan Michał chciałby raczej zastępcy, jak się zdaje.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Stolnik podlaski
Rector Universitatis Cracoviensis
Regimentarz wojsk litewskich
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuPowierzenie namiestnictwa leży w gestii Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. Więc proszę się nie kompromitować.
Ja zamierzałem przemilczeć... I to zrobię.
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
I słusznie. Już jedno zdanie. jedna wypowiedź i Baron mnie tu atakuje.
Dokładnie jak Pan Michał powiedział, zastępcy, klucznika (przed natrętnymi, agresywnymi Węgrami, chyba, że wezmę i zatrudnię kogoś z Triestu, to sie wtedy Baron z daleka będzie trzymał.
).
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Michał Jerzy Potocki pisze: ↑4 lata temuI słusznie. Już jedno zdanie. jedna wypowiedź i Baron mnie tu atakuje.
Dokładnie jak Pan Michał powiedział, zastępcy, klucznika (przed natrętnymi, agresywnymi Węgrami, chyba, że wezmę i zatrudnię kogoś z Triestu, to sie wtedy Baron z daleka będzie trzymał.
Dla mnie nie ma problemu, niech Szanowny Namiestnik, jak to sie mówi "startuje", obraża, znieważa nawet może zrobić co zechce poza "zbałamuceniem". Taki los "szaraczka". Nie wybaczę jednak ataku na Szlachetnego Barona. To postać wiekowa, z takim poważaniem, że nawet gdyby jego paznokieć zczerniał i odpadł (broń o Panie!) to byłby ważniejszy niż nasza "dwójka".
Z całym szacunkiem Szanowny Namiestniku, że takie rzeczy dzieją się w dziale powitalnym dostojnego gościa z Teutonii, ale chyba całkowicie zapomniał się Szanowny Pan w zasadach savoir-vivre, co tak znamienicie urodzonemu nie powinno się zdarzać...
Zapraszam na pw, w celu wyjaśnienia powstającego sporu. Nie zaśmiecajmy forum plugastwem.
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte