Maksymilian Rudolf Habsburg pisze: ↑4 lata temuParadoksalnie to mam więcej wspomnień z carskiej Rosji, którą Ojciec niegdyś prowadził....
O! Coś więcej na ten temat się dowiemy?
Maksymilian Rudolf Habsburg pisze: ↑4 lata temuParadoksalnie to mam więcej wspomnień z carskiej Rosji, którą Ojciec niegdyś prowadził....
O! Coś więcej na ten temat się dowiemy?
emeryt
Nie
Dlaczego nie? Z dwojga złego, lepsza carska Rosja niż Królestwo Włoch
emeryt
Maksymilian Rudolf Habsburg pisze: ↑4 lata temuAle śledziło się z zachwytem wojnę ciprofloksjańską, zmagania Mortuusa z Łotrią, wystawy Jego Wysokości Kronprinza, brawurowe odpowiedzi JCKM na forum OPN i wiele innych rzeczy
A pamięta może Wasza Cesarska i Królewska Wysokość imbę "niejakiego" Daniela de Witta z (EKHEM!) "manewrami wosjkowymi" na terenie MAW?
Мирослав Барбарез
Miroslav Barbarez pisze: ↑4 lata temuA pamięta może Wasza Cesarska i Królewska Wysokość imbę "niejakiego" Daniela de Witta z (EKHEM!) "manewrami wosjkowymi" na terenie MAW?
Nie chodzi przypadkiem o to, kiedy Herr von Witt postanowił przy użyciu swojej prywatnej armii (sic!) dokonać inwazji na Ziemię Franciszka Józefa?
Słabo, to był chyba okres, kiedy miałem dłuższą przerwę
Ciprofloksja byłaby moją ulubioną c. k. dramą, knowania rotrystów drugą, a trzecią wszystkie międzynarodowe wymiany zdań między naszą władzą najwyższą a królową czy tam cesarzową Samundy
Z rzeczy niedramowych ale wspaniałych, starożytnych i zachowania godnych pamiętam również niesłusznie wyśmiewany, a graficznie przepiękny heksametr von Badena i postanowiłem go niniejszym swoim stylem pisania postów wskrzeszać
Ja pamiętam Pana Witt i co tu się działo. Rozpętał jakaś wojnie, a ma koniec wystawił nam ocenę z naszego zachowania. Miał nadzieję zniszczyć MAW, nie wziął tylko pod uwagę specyfiki i spokoju ludów Monarchii Naddunajskiej
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
A kto z Panów pamięta działania gen Radl przeciw rebeliantom. Szkoda że tego godnego człowieka nie ma z nami.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
Nie jest to tematem naszych tu rozważań, ale zawsze mnie zastanawiało, ta chora fascynacja Wschodem. Zakładanie sułtanatów, pisanie nazwisk arabskimi maczkami czy odwoływanie się do szariatu, i czym większa bzdura tym większą rzesze wyznawców zyskiwała.
Ale żeby trzymać się tematu naszych wspomnień, to przeczesując mój komputer znalazłem, kilka dokumentów, które uważałem za zaginione, np. potwierdzenie nadania mi obywatelstwa przez JCiKM @Maximilian Theodore I podpisane przez @Jan von Thorn-Maikowski.
emeryt