Szanowny Panie Heinz, wg mnie to prawidło, zgodnie z naturą
Cieszę się ,w widzę Wasza Cesarsko Królewska Wysokość
Szanowny Panie Heinz, wg mnie to prawidło, zgodnie z naturą
Cieszę się ,w widzę Wasza Cesarsko Królewska Wysokość
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
Ja podsłuchałem kiedyś, mimowolnie, taki oto dialog, było to w Miskolcu, zwiedzałem winnicę Bábonyibérc.
-Laszlo, mam Pan łady garnitur!
-Obstalowałem go u krawca w Wiedniu!
-Popatrz Pan, w Wiedniu? Przecież to jakieś 45 mil pocztowych od Miskolca!
-Widzi Pan, takie zadupie a jakie dobre garnitury szyją!
emeryt
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑3 lata temuFranz Joseph von Habsburg pisze: ↑3 lata temuZapraszam serdecznie do k. u. k. III privilegierter Wiener Club!
Jak się kobieta pojawia to i WCKW jakoś tak chętniej.
Nie ujmując naszej szanownej gościni ani tym bardziej Monarchii, w tym przypadku działa też to, że mam już trochę dosyć nauki na egzamin, choć powinienem .
Cieszę się że Wasza Wysokość do nas wraca.
Pałac Waszej wysokości w Wiedniu kazałem przewietrzyć i posprzatać.
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
Odczuwam wrażenie że ten wątek stał się taką furtką dla Wiednia i dla każdego kto tu przybywa.
Stąd też moje pytanie związane z odwiedzinami w mieście, oczekując odpowiedzi na telegram wysłany do Zwierzogrodu przechadzam się ulicami Wiednia w poszukiwaniu herbaciarni gdyż jakoś dobra herbata znacznie lepiej smakuje mi niż kawa.
Mają państwo jakieś pomysły gdzie mogę znaleźć najlepszą herbatę jaka podają w Wiedniu ?
Guten Morgen, Herr de Espada!
Nie wiem co prawda jak z herbatą, bo jestem kawoszem, być może Frau @Isabella Marie Swann będzie miała więcej do powiedzenia na ten temat, natomiast tymczasem zapraszam do Sachera! Nawet jeśli herbata będzie jedynie przyzwoita, to wypieki tamtejsze są zaprawdę grzechu warte