Moderacja: Heinz-Werner Grüner

2.Rajd Pustkowi

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Heinz-Werner Grüner »

OS 7 …
Meta już za zakrętem!
Obrazek

(-) Freiherr Heinz-Werner Grüner

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

I koniec!

Obrazek

Dziękuję wszystkim za udział! To był strasznie dziwny rajd, ale zwycięzca mógł być tylko jeden.
Ludwik Tomović to prawdziwy hegemon kierownicy!

Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Krótko podsumowując…
Dziękuję wszystkim, którzy brali udział w zmaganiach podczas Rajdu Pustkowi, także tym, którzy bardziej przeszkadzali. ;)
Natomiast szczególne gratulację ślę do Ludwika Tomovicia za totalną dominajcę, pomimo trudnych warunków, a także do pozostałych kierowców z podium. Za wspaniałą pogoń - Helwetykowi Romańskiemu, oraz Alfredowi Fabianowi v.Tehen-Dżekowi za obronę podium do końca, a Piotrowi vel Bocianowi za konsekwencję od poczatku sezonu!
Pozostałym z walczaków - Brunonowi, Janowi (NO.24) i Orjonowi za ostre ciągnięcie do przodu. Tym razem zabrakło kilku szybszych kliknięć, ale rewanż już za miesiąc w Leocji.
No i nie sposób pominąć info o Otto von Tellerze vel Jego Ekscelencji Wielkiej Szysze, Talerzowi, to dzięki niemu tutaj jesteśmy, pomimo nadzwyczaj niesprzyjających warunków poza mikronacyjnych.
Oby prognozy były mylące! Trzymam kciuki, a wszystkich kierowców zapraszam już dziś na ostatni weekend stycznia przyszłego roku do Leocji!

Obrazek

Helwetyk
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Helwetyk »

Heinz-Werner Grüner pisze: 3 lata temu

Trzymam kciuki, a wszystkich kierowców zapraszam już dziś na ostatni weekend stycznia przyszłego roku do Leocji!

Będzie nam niezwykle miło!

(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Helwetyk pisze: 3 lata temu
Heinz-Werner Grüner pisze: 3 lata temu

Trzymam kciuki, a wszystkich kierowców zapraszam już dziś na ostatni weekend stycznia przyszłego roku do Leocji!

Będzie nam niezwykle miło!

Ja nie omieszkam pominąć. ;)

Obrazek

Bruno Petrowicz Catalan
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Do Leocji zawitam z największą radością, natomiast na Pustkowia Winków raczej nie, bo nie podoba mi się to co się działo podczas tego rajdu. Pomijając działania które miały przeszkadzać i mylić uczestników rajdu w dotarciu na odpowiednie OS, to działy się rzeczy jeszcze bardziej dziwne. Na początku myślałem, że to tylko ja mam jakieś zwidy więc na 6 OS delikatnie zasygnalizowałem sprawę. Potem okazało się że doświadczyło tego jeszcze kilka osób, a rzecz dotyczyła zmieniających się pozycji uczestników przybywających na poszczególne OS jak i na metę. Wczoraj po dotarciu na ostatni 8 OS gdzie była meta, kolejność była taka jak podał vel Bocian. Potem było inaczej co zostało zasygnalizowane. Następnie wróciła kolejność podana jak była pierwotnie, ale nie do końca, bowiem dokładniej było tak;
1 L. Tomović
2 H. Romański
3 P vel Bocian
4 A.F. von Tehen-Dżek
5 Orion Surma
6 B. Petrowicz Catalan
Taka kolejność jest też podana w tabeli wyników, ale dzisiaj Orion Surma jest na pozycji 6, czyli za mną. Zatem co lub kto ma wpływ na zmianę pozycji przekroczenia mety, a wcześniej i OS-ów i czemu ma to służyć ? Pytam z czystej ciekawości, bo nagle fajna zabawa przestaje być fajna.

Obrazek Bruno Petrowicz Catalan
Dowódca 11 Brygady Piechoty 6 Dywizji Piechoty

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Bruno Petrowicz Catalan pisze: 3 lata temu

Do Leocji zawitam z największą radością, natomiast na Pustkowia Winków raczej nie, bo nie podoba mi się to co się działo podczas tego rajdu. Pomijając działania które miały przeszkadzać i mylić uczestników rajdu w dotarciu na odpowiednie OS, to działy się rzeczy jeszcze bardziej dziwne. Na początku myślałem, że to tylko ja mam jakieś zwidy więc na 6 OS delikatnie zasygnalizowałem sprawę. Potem okazało się że doświadczyło tego jeszcze kilka osób, a rzecz dotyczyła zmieniających się pozycji uczestników przybywających na poszczególne OS jak i na metę. Wczoraj po dotarciu na ostatni 8 OS gdzie była meta, kolejność była taka jak podał vel Bocian. Potem było inaczej co zostało zasygnalizowane. Następnie wróciła kolejność podana jak była pierwotnie, ale nie do końca, bowiem dokładniej było tak;
1 L. Tomović
2 H. Romański
3 P vel Bocian
4 A.F. von Tehen-Dżek
5 Orion Surma
6 B. Petrowicz Catalan
Taka kolejność jest też podana w tabeli wyników, ale dzisiaj Orion Surma jest na pozycji 6, czyli za mną. Zatem co lub kto ma wpływ na zmianę pozycji przekroczenia mety, a wcześniej i OS-ów i czemu ma to służyć ? Pytam z czystej ciekawości, bo nagle fajna zabawa przestaje być fajna.

Nie wiem do końca co było powodem błędnego ustawiania się postów-poza kolejnością, dlatego “tęgie głowy informatyczne” podpowiedziały, że trzeba weryfikować po numerze ID postów. I tak też to zostało wykonane. Natomiast przyczyn nie dowiemy się, gdyż winkowy admin “zaznał” v-śmierci i jest na wyspie zwanej realem… Przed startem rajdu nie jestem w stanie tego przewidzieć, stąd jedyne co mogę zrobić to przeprosić tych, którzy nie śledzili dodatkowo discorda Pustkowi Winków. Natomiast na ten moment deklaruję, że takie sytuacje z problematycznymi forami będą ograniczane.

Obrazek

Helwetyk
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Nieprzeczytany post autor: Helwetyk »

Bruno Petrowicz Catalan pisze: 3 lata temu

Zatem co lub kto ma wpływ na zmianę pozycji przekroczenia mety, a wcześniej i OS-ów i czemu ma to służyć?

Nie mając dostępu do kodu silnika forum Pustkowi Winków, mogę się jedynie podzielić hipotezą (której trafność oceniam na ponad 90%). Kolejne wypowiedzi zapisywane są w bazie danych poprawnie, najpierw wypowiedź o numerze 9196, następnie 9197, 9198 i tak dalej. Te numery są publicznie dostępne, co prawda w źródle (kodzie HTML) strony, ale są. Wypowiedzi są zapisywane w bazie równocześnie z datami i godzinami ich publikacji, precyzyjnymi co do sekundy. Niestety, wyświetlanie wątków na forum działa w ten sposób, że brana jest pod uwagę kolejność chronologiczna, ale już nie kolejność wypowiedzi. Co oznacza, że wypowiedzi z tej samej sekundy mogą być (i, niestety, są) wyświetlane w niepoprawnej kolejności.

Wyniki odcinków były ustalane według prawidłowego kryterium, czyli kolejności zamieszczenia wypowiedzi. W konkluzji, tabele są poprawne, wyniki uczciwe, prezentacja na forum — niefortunna.

(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek

Heinz-Werner Grüner
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Co nie zmienia faktu, że troszkę irytująca. Natomiast dziękuję za fachową odpowiedź @Helwetyk !

Obrazek

Bruno Petrowicz Catalan
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Landstreitkräfte

Nieprzeczytany post autor: Bruno Petrowicz Catalan »

Również bardzo dziękuję za fachowe wyjaśnienie. Teraz dużo łatwiej poukładać i zrozumieć jak doszło do zamieszania które doświadczyliśmy.

Obrazek Bruno Petrowicz Catalan
Dowódca 11 Brygady Piechoty 6 Dywizji Piechoty

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Rajdowe Mistrzostwa Austro-Węgier”