Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuCzytałem ostatnio pewien artykuł, gdzie padła nazwa Rakosz lub Rakusz, i tak mi się przykleiło.
Znać Madziara.
Mój najlepszy pomocnik jeszcze leczy po spotkaniu z Vienną, ale będzie dobrze.
Borys von Targersdorf pisze: ↑4 lata temuCzytałem ostatnio pewien artykuł, gdzie padła nazwa Rakosz lub Rakusz, i tak mi się przykleiło.
Znać Madziara.
Mój najlepszy pomocnik jeszcze leczy po spotkaniu z Vienną, ale będzie dobrze.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
Ja już zaczynałem się liczyć z przegraną...
9.Kolejka Erste Klasse
K.F. Bregenz - FK Slavija Sarajevo 2 - 0 (1 - 0)
Slavija znów pokonana, choć w Bregencji tylko dwoma bramkami. Najpierw samobójcze trafienie zaliczył Salic, a wynik ustalił strzałem głową Manfred Haak, dla którego był to pierwszy w karierze.
SK Rapid Wien - Ochmistrze Hofburg 5 - 0 (3 - 0)
Zgodnie z przewidywaniami piłkarze z dystryktu Hutteldorf pokonali wysoko Ochmistrzy. Goście w zasadzie "przeszli obok" meczu. Hattricka zaliczył rezerwowy, do tej pory, napastnik Albin Wira, a po jednym trafieniu dołozyli Schattauer i E.Pointstingl. Dzięki temu zwycięstwu Rapid znów odskoczył rywalom i ma już 10 punktów przewagi.
Vienna FC - Sparta Praga 1 - 1 (1 - 0)
Walka o wicemistrzostwo trwa nadal. Vienna nie wykorzystała szansy i tylko zremisowała ze Spartą. Bramka Saumela na początku spotkania dawała im nadzieję na trzy punkty, ale Medjugorac wyrównał w drugiej połowie spotkania. Drużyną nieznacznie lepszą byli, co zaskakujące, byli Rudi, którzy zachowali szansę na walkę o podium.
Korona Salzburg - Budapest Honvéd FC 0-0
Oszczędnie zagrano w Salzburgu. Obie drużyny bały się zaryzykować wiedząc jaka jest stawka meczu. Przegrany odpadał, w zasadzie z rywalizacji o drugą lokatę. Brak ryzyka-brak goli. Może w meczu nie wiało nudą, ale kibice zarówno jednych, jak i drugich czują zapewne niedosyt.
Gratuluję, Panie Baronie.
Gratuluję również.