Ja skomentuję to tak, szczerze nie byłem na żadnym meczu mojego klubu. Nie do każdego meczu ustawiałem taktykę, zatem mogliście państwo wygrywać. Liczyłem na podium ale matematycznie Pan Borys raczej ma przewagę i raczej on stanie na 3 miejscu, chyba , że Sparta wygra. Ale to zależy czy chcę moim kosztem pokrzyżować plany Budapest Honvéd FC...
Remis jest z naszego meczu Panie @Borys von Targersdorf Czyli ode mnie zależy. Bo jakby mnie Pan pokonał to to byłoby pewne, że zrobiłbym wszystko aby odebrać szanse.
1.Klasse
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Szanowny Panie Michale
Proszę się nie martwić, będzie następny sezon.
Ma Pan szanse wygrać,
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Szanowny Namiestniku @Michał von Rokuszewski , nie takie rzeczy w piłce widziano. Za dwa tygodnie możemy przewidywać zupełnie co innego. Zaraz się okaże, że mistrzem zostanie Sparta, albo Honved. Zachęcałbym jednak do aktywności trenerskiej.
A może i JCKW @Andrew von Habsburg spróbuje w przyszłym sezonie? Wiem, że z "kopaniną" JCKW ma na bakier, ale podszkolimy i nabierze takiej wprawy, że i mistrza może zdobędzie.
- JCKW Andrew von Habsburg
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Kriegsmarine
Ekscelencjo Borysie
Zapraszam do Wiednia na odpoczynek - atrakcje gwarantowane
Andrew von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Regent Monarchii Austro-Węgier
- Ritter Moritz von Oranien-Nassau
- Reakcje:
-
Kto to?
Ordery
Landstreitkräfte
Sromotna porażka. Zakasamy rękawy i do pracy.
Freiherr Moritz von Oranien-Nassau,
- Heinz-Werner Grüner
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
7 kolejka Erste Klasse
12.08.1920r.
FK Slavija Sarajevo - Ochmistrze Hofburg 0 - 2 (0 - 2)
Trenerzy nie popisali się(otrzymali zaledwie po jednej gwiazdce), aczkolwiek zadowalająca może być skuteczność Ochmistrzy. Szybkie prowadzenie, później dołożenie jeszcze jednego gola, a w drugiej połowie wiało nudą. Slavija nadal bez bramki i choćby punktu.
SK Rapid Wien - Vienna FC 1 - 0 (0 - 0)
Mecz na szczycie, ale przewaga Rapidu znaczna. W akcjach 5-1, a i taktycznie pokazali się z dobrej strony. Strata Syma na pewno będzie bolała. Gola zdobył niezawodny Ewers, z rzutu karnego.
K.F. Bregenz - Budapest Honvéd FC 0 - 1 (0 - 1)
Spodziewałem się, że gospodarze sprawią więcej kłopotów Honvedowi. Jednak gdy ma się tylko jedną akcję o zwycięstwo nie jest łatwo. Już na poczatku spotkania bramkę dla gości zdobył Hoover, trzecią w sezonie.
Korona Salzburg - Sparta Praga 3 - 1 (2 - 0)
Salzburgczycy wysoko wygrywają z drużyną z Pragi. Rozłożyli gości praktycznie na łopatki, strzały, posiadanie piłki... Pięć gwiazdek dla von Rokuszewskiego! Ręce same składają się do oklasków. Dwie bramki Manighettiego, który zaliczył dopiero trzy spotkania w lidze..
Tabela:
- Rapid Wien 16-3 21pkt
- Vienna FC 14-3 16 pkt
- Budapest Honved FC 9-7 11pkt
- Sparta Praha 12-7 10pkt
- Korona Salzburg 9-10 10pkt
- Ochmistrze Hofburg 5-8 7pkt
- K.F. Bregenz 5-14 6pkt
- SK Slavija Sarajevo 0-18 0pkt
Piłkarz kolejki - Almos Peterfi - 11gwiazdek (trzeci raz)
Trener kolejki - Michał von Rokuszewski (pierwszy raz)
Strzelcy
7 - Bernd Ewers (Rapid)
4 - Ivan Zelenka (Sparta)
Asysty
5 - Karl-Erik Ejnarsson (Vienna)
3 - Rupert Schattauer, Idalio Cantante, Jakob Muster (wszyscy Rapid), Geza Remenyi (Honved)
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Powiem tak.. jestem zadowolony zwycięstwem liczyłem na to. nie chciałem się chwalić pewnymi zmianami oraz moja pracą aby uśpić przeciwnika.
Niezmiernie się cieszę że zostałem trenerem kolejki. No nie doceniałem pewnych walorów i kwestii po zmianie wyszło idealnie. Przepełnia mnie radość wielka jakbym był malutkim dzieckiem i dostał upragnioną zabawkę, Chyba dziś nie zasnę. Ostatni mecz do jakiego się przygotowałem to pamiętam z K.F. Bregenz ale wtedy doznałem porażki od słabszego przeciwnika.
Wtedy coś we mnie pękło a teraz się zrosło. nadal są trzy drużyny na 3 miejsce, walka trwa. Nie poddamy się.!
-
Michał Jerzy Potocki
- Reakcje:
-
Kto to?
Landstreitkräfte
Może w następnej kolejce trenerem kolejki zostanie menadżer Sarajewa...?