]
Szanowni mieszkańcy Zalitawii, kancelaria pracuje permanentnie.
Czy Wielce Szanowny Namiestnik Krajów Korony Świętego Stefan zechce przyjąć skromnego i pozbawionego majątku mieszkańca Monarchii Austro-Węgierskiej, Herr Lehmanna, na stanowisko Wojewody Transyl... Siedmiogrodzkiego, aby mógł on w ten sposób zarobić na przysłowiowy kieliszek chleba i przyczynić się do rozwoju MAW oraz Krajów Korony Św. Stefana?
/-/ Henrich Lehmann
Czy zgodnie ze złotą zasadą asserviert?
Czy Wielce Szanowny Namiestnik Zalitawii rozpatrzył już mój wniosek? IMO cztery dni to czas wystarczający na podjęcie takiej decyzji.
/-/ Henrich Lehmann
Henrich Lehmann pisze: ↑5 lata temuCzy Wielce Szanowny Namiestnik Zalitawii rozpatrzył już mój wniosek? IMO cztery dni to czas wystarczający na podjęcie takiej decyzji.
Herr Lehmann proszę tylko przedłożyć zaświadczenie o obywatelstwie oraz złożonej przysiędze na wierność Jego Cesarskiej i Królewskiej Mości. A wniosek zostanie rozpatrzony w ciągu 24h. Proszę zrozumieć mojej stanowisko,ale kieruję się dobrem Monarchii i Domu Panującego.
emeryt
Herr, żadne prawo lokalne nie wymaga, aby Namiestnik prowincji posiadał obywatelstwo, wobec tego uważam to za działanie zbędne. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, ale takowego prawa nie znalazłem.
/-/ Henrich Lehmann
Henrich Lehmann pisze: ↑5 lata temuHerr, żadne prawo lokalne nie wymaga, aby Namiestnik prowincji posiadał obywatelstwo
A przyzwoitość?
Henrich Lehmann pisze: ↑5 lata temuHerr, żadne prawo lokalne nie wymaga, aby Namiestnik prowincji posiadał obywatelstwo, wobec tego uważam to za działanie zbędne. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić, ale takowego prawa nie znalazłem.
Może prawo lokalne nie, ale prawo zwyczajowe już tak. Wszyscy namiestnicy krajów koronnych oraz Zalitawii, powołani na ten urząd dekretami JW Regent, mają obywatelstwo.
Do czasu przyjęcia przez Radę Państwa ustawy o władzach krajowych wniosek zostaje odrzucony. huk przywalanej pieczęci "nem".
Następny proszę !!
emeryt