Wycieczka po Austro-Węgrzech: część 5

Leszek Ebe-Grüner
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Leszek Ebe-Grüner »

I przyjechałem do Galicji. Oczywiście najciekawszym miastem okazał się Kraków. Zwiedzałem go i podziwiałem. Tym razem postanowiłem w wycieczce brać udział poprzez rowery. Oczywiście do restauracji wpadłem by zjeść pierogi ruskie, a potem pierogi z mięsem. Gdy już zjadłem pierogi, następnym daniem były gołąbki, które również były bardzo pyszne. Po zjedzeniu tego wszystkiego. byłem bardzo zadowolony. Na koniec wypiłem śliwowicy i… jeeee księciuniooo… a wiesz żeee mrówkojaaadyyy sąąą fajneee? Taaak! Jeeedzą mrówkiii! Łelele… Idę spanko…

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

Zachęcam do skorzystania z oferty kkStB i MÁV w tych wojażach. Nasze wagony są nadzwyczaj wygodne - jeżeli chciałby Pan, byśmy dodali jakiś konkretny bilet do naszej oferty, to prosiłbym o informację. Może Krakau-Lemberg? A może potem Lemberg-Budapest?

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

Leszek Ebe-Grüner
Reakcje:

Nieprzeczytany post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Jeśli chodzi o to drugie, to polecam czytać ze zrozumieniem moją drogę i w Węgrzech już byłem, także odpada. Ale co do kkStB jak już będę w samej Austrii to się pewnie skuszę. A teraz jadę pociągiem do Czech :mrgreen:

JCKW Franz Joseph von Habsburg
Awatar użytkownika
Reakcje:

Kto to?

Ordery

Kriegsmarine

Nieprzeczytany post autor: Franz Joseph von Habsburg »

No tak, zapomniałem;). Postaramy się dziś zrobić bilety Krakau-Prag.

(-) KAdm Franz Joseph Ehzg von Habsburg

Obrazek

ODPOWIEDZ Podgląd wydruku

Wróć do „Królestwo Galicji i Lodomerii”